En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg under januari 2008

Av S - 13 januari 2008 09:38

Gårdagens släktkalas var mycket trevligt. :) Massa folk, mat, prat och skratt. Sötast för dagen var yngsta släktingen, sysslingbarnet Zelda 9 månader, som helt obekymrat vandrade runt från famn till famn och var lika glad hela tiden och kramades med alla. :)


Kl 21.19 tog jag upptåget hem till två glada trissetrasser och ett gäng marsvin som var alldeles utsvulta (av deras skrik att döma). Yalima äter fortfarande bra men jag är noga med att pyttsa dit lite godsaker nu och då för att hålla igång henne. Magen är ganska spänd och stor nu och jag tror på kanske 2 eller 3 ungar. Quillas tass ser bättre ut, nu håller hon den inte uppdragen hela tiden utan använder den litegrann. Men svullnaden över fotleden är fortfarande kvar. Jag tror iaf att det rör sig om en stukning som förhoppningsvis borde läka av sig själv.


Och så har lille Öivind äntligen blivit tingad och flyttar på lördag, jag hoppas att det kommer att fungera bra med hans nya burkompis Alfons. :)  Just nu sitter Öivind ensam sedan alla hans lekkamrater flyttade hemifrån i Sollentuna och Åssian flyttade in hos Quilla, så det är lite synd om lillkillen men nu får han alltså en ny kompis snart. :)


Nu ska jag städa några burar och sen bege mig ner på stan en runda och till gymmet. Skulle behöva köpa en ny kalender, får se om jag hittar någon på stan.

Av S - 12 januari 2008 13:00

Om 50 minuter går min buss till Uppsala. Satte mig vid datorn nu för jag har precis målat naglarna och kan inte göra så mycket annat innan de har torkat. Jag sov länge imorse, det fanns liksom ingen anledning att gå upp tidigt - ensam hemma dvs ingen att sitta och äta lång lördagsfrukost med och vädret är riktigt pissigt med igenmulen himmel och snöblandat tungt regn. :/ Usch!


Gick iaf upp vid elva och åt lite frukost och kollade mailen mm. Hittade en intressant dokumentär på tv4+ om tourettes syndrom så den kikade jag och kissarna på innan jag hoppade in i duschen. Idag är det alltså släktkalas som gäller, ska bli kul med något att göra. :) Imorgon blir det kanske en runda på stan och så en sväng till gymmet. Sen ska jag städa några burar och förhoppningsvis både börja och avsluta en inlämningsuppgift i produktutveckling. En fördel med att vara ensam hemma iaf! Man får en massa tid över till att göra en massa tråkiga saker... Typ. :p Usch vad det är synd om mig.

Av S - 11 januari 2008 21:00

Jag och trissetrasserna kollar Let's dance nu. Lite roligt folk som är med den här säsongen, blir kul att följa framöver. :)


Har precis fått rapport från Petri att han är framme på flygplatsen nu. Skönt att höra... Jag blir ju alldeles nojjig och har faktiskt kollat några extra gånger på nyheterna under dagen så att det inte rapporteras om något störtat flygplan på väg till New york... *s* Dagen har varit rätt jobbig måste jag erkänna. Bara tanken på att det är så låååång tid kvar tills han kommer hem igen gör mig ledsen. :( Men jag tror nog att jag vänjer mig, det är alltid värst i början, sen kommer man väl in i det hoppas jag. Det blir ju lite extra jobbigt iom att jag inte känner så mycket folk här i Gävle, jag har inga riktigt nära vänner här som jag kan umgås med heller. Och det är ju jättetrist egentligen men inget jag tänker på i vanliga fall, livet rullar ju på och dagarna går snabbt som sjutton ändå, men det är i såna här lägen som jag inser hur beroende jag är av Petri (och Petri av mig när han är i Gävle och jag är borta, han känner inte heller så många här), och det känns förstås inte helt okej. Hur ska man komma tillrätta med det?

Jag skulle egentligen ha sovit kvar hos mamma efter släktträffen imorgon men jag åker hem på kvällen istället. Yalima är ju högdräktig nu och ska ha om drygt en vecka. Hon ser inte helt 100 % pigg och glad ut så jag vill inte lämna henne ensam så länge utan möjlighet att kunna erbjuda henne god mat flera gånger om dagen. Var och köpte massa godsaker idag och hon äter med god aptit och har intresse för maten så jag kanske bara är nojjig, men ändå har jag den där känslan och den brukar ju oftast ha rätt tyvärr. :/ Hoppas, hoppas att det inte går åt skogen nu. Yalima är en av mina absoluta favoriter. Så himla fin och dessutom med väldigt trevlig personlighet och temperament. 


Upptäckte också idag att Quilla inte vill gå på ena baktassen. Hon håller den uppdragen mot kroppen och hoppar på tre ben. Fotleden är svullen och varm så kanske har hon stukat sig? Hon är iaf pigg och äter bra så det är ju skönt. Kan inte komma på något tillfälle som hon skulle kunnat gjort illa sig på men det har varit en hel del spring i den buren när jag satte ihop henne med Åssian i början på veckan.


Nu ska jag återgå till tv-tittandet. Borde nog äta något också men jag har ingen aptit. :/ 

Av S - 11 januari 2008 07:24

Så har jag vinkat av Petri som är på väg till New York nu, eller först ska han åka tåg till Arlanda och sedan vidare med flyget. Jag hatar verkligen avsked, det är det värsta som finns, det behöver inte handla om mer än några dagars bortavaro så bölar jag. :/ Och nu ska Petri vara borta ända till nästa söndag, hela 9 dagar, så ni kan ju tänka erhur tårarna sprutade innan han gick. Usch! Men men, det är bara att bita ihop, vad är drygt en vecka egentligen? Det går ju svindlande fort i vanliga fall så det ska nog gå bra.


På lördag är det släktträff i Uppsala, hela tjocka släkten på mammas sida ska träffas och äta och umgås. Massa släktingar som jag inte har träffat på eeeevigheter, och då menar jag verkligen evigheter, känner nog inte ens igen många av dem längre. 


Nu är det dags för lite frukost, om jag får ner något. Har fortfarande en klump i magen efter avskedet. :/ 

Av S - 7 januari 2008 21:41

Puh! Så var Sollentuna över för den här gången. Sollentuna-helgen är alltid lika jobbig men rolig. Mycket folk, barn som skriker, leksaker som låter och alldeles för mycket onyttigheter. I år flöt utställningen på ovanligt bra, jättetack till alla duktiga medhjälpare. :)


För min egen del så gick det jättebra. :) Både Quilla och Åssian tog cert för båda domarna och Åssian blev dessutom BIR för båda domarna och BIS-jr 6 för Lisbeth! Min duktiga kille stod som ett ljus på plattan och skötte sig exemplariskt. Lisbeth var mycket imponerad över Åssians fina underfärg, "Det där är en buff helt i min smak" sa hon. :) Och då blir man förstås glad! J ställde ut lilla Abiona, Madeiras saffrondotter som flyttade hemifrån för ett tag sen, och hon fick jättebra kritik trots att hon bara är en liten plutt just nu. Ska bli kul att se J ställa henne framöver. :) Sex bebisar har flyttat hemifrån i helgen. Lycka till Ärnst, Äinar, Ärland, Alano, Bastian och Belle!


Imorse var det bara att pallra sig upp till skolan igen trots att jag gärna hade legat kvar i sängen och sovit ut. På eftermiddagen dök M upp för att hämta en skinnyhane som jag hade tagit hem åt henne och därefter tog jag mig an det som jag har skjutit på ett tag...  Nämligen att sätta ihop Betty och Yalima. Båda är dräktiga nu (Betty förhoppningsvis iaf) och det skulle vara så bra om de kunde gå ihop under resten av dräktigheterna och föda upp sina ungar tillsammans. Till saken hör att Betty tidigare har varit en riktig megabitch... Jag tog iaf tjuren vid hornen och satte ihop dem på ett nytvättat stort påslakan på köksgolvet. Satte dit lite "leksaker" och hus och en nytvättad kisslåda med massa hö. Audi, som har gått med Yalima, fick agera medlare och så lämnade jag dem där på golvet alla tre under bevakning. Tro det eller ej men det gick helt smärtfritt! Efter en timme satte jag in dem i buren (nystädad och nytvättad för att ta bort alla tidigare lukter) och det går hur bra som helst! Ibland blir man ju förundrad över hur olika marsvinen beter sig. Audi får gå kvar i en vecka till för att hålla lite ordning om det skulle bli nåt gruff men sen får han flytta ut så att inte Yalima blir omparad efter sin förlossning.  


Av S - 7 januari 2008 21:41

Puh! Så var Sollentuna över för den här gången. Sollentuna-helgen är alltid lika jobbig men rolig. Mycket folk, barn som skriker, leksaker som låter och alldeles för mycket onyttigheter. I år flöt utställningen på ovanligt bra, jättetack till alla duktiga medhjälpare. :)


För min egen del så gick det jättebra. :) Både Quilla och Åssian tog cert för båda domarna och Åssian blev dessutom BIR för båda domarna och BIS-jr 6 för Lisbeth! Min duktiga kille stod som ett ljus på plattan och skötte sig exemplariskt. Lisbeth var mycket imponerad över Åssians fina underfärg, "Det där är en buff helt i min smak" sa hon. :) Och då blir man förstås glad! J ställde ut lilla Abiona, Madeiras saffrondotter som flyttade hemifrån för ett tag sen, och hon fick jättebra kritik trots att hon bara är en liten plutt just nu. Ska bli kul att se J ställa henne framöver. :) Sex bebisar har flyttat hemifrån i helgen. Lycka till Ärnst, Äinar, Ärland, Alano, Bastian och Belle!


Imorse var det bara att pallra sig upp till skolan igen trots att jag gärna hade legat kvar i sängen och sovit ut. På eftermiddagen dök M upp för att hämta en skinnyhane som jag hade tagit hem åt henne och därefter tog jag mig an det som jag har skjutit på ett tag...  Nämligen att sätta ihop Betty och Yalima. Båda är dräktiga nu (Betty förhoppningsvis iaf) och det skulle vara så bra om de kunde gå ihop under resten av dräktigheterna och föda upp sina ungar tillsammans. Till saken hör att Betty tidigare har varit en riktig megabitch... Jag tog iaf tjuren vid hornen och satte ihop dem på ett nytvättat stort påslakan på köksgolvet. Satte dit lite "leksaker" och hus och en nytvättad kisslåda med massa hö. Audi, som har gått med Yalima, fick agera medlare och så lämnade jag dem där på golvet alla tre under bevakning. Tro det eller ej men det gick helt smärtfritt! Efter en timme satte jag in dem i buren (nystädad och nytvättad för att ta bort alla tidigare lukter) och det går hur bra som helst! Ibland blir man ju förundrad över hur olika marsvinen beter sig. Audi får gå kvar i en vecka till för att hålla lite ordning om det skulle bli nåt gruff men sen får han flytta ut så att inte Yalima blir omparad efter sin förlossning.  


Av S - 4 januari 2008 14:12

Sådär ja, nu har jag städat burar, hämtat upp transportburarna från förrådet och förberett dem, packat inför utställningen, tränat, duschat, gjort lite ärenden på stan och kommit hem igen. Nu är det badning av marsvin som gäller. Jag har tre grisar kvar - Quilla, Åssian och lille Bastian.


Om ca 3 timmar blir jag upplockad men tidsplanen borde hålla, jag borde hinna. 


Av S - 3 januari 2008 21:14

Igår gjorde jag och Petri slag i saken och köpte varsitt gymkort (snälla pappa gav mig pengar till träningskort i julklapp :) ). Vi tränade också första gången och det kändes verkligen bra! Nu jäklar ska det bli slut på ryggont och valkar på magen! Jag är grymt peppad och ska dit imorgon igen på förmiddagen. Sen blir det fullt ös hela dagen med badning av marsvin (har tre kvar att bada), städning av burar och förberedelser inför helgens utställning. Runt 17-tiden blir jag upplockad av U och så bär det av söderut. Så i helgen får ni klara er utan mitt bloggande. ;)


Trevlig helg på er alla och till de som ska till Sollentuna - vi ses där! :)

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards