En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 3 januari 2008

Av S - 3 januari 2008 21:14

Igår gjorde jag och Petri slag i saken och köpte varsitt gymkort (snälla pappa gav mig pengar till träningskort i julklapp :) ). Vi tränade också första gången och det kändes verkligen bra! Nu jäklar ska det bli slut på ryggont och valkar på magen! Jag är grymt peppad och ska dit imorgon igen på förmiddagen. Sen blir det fullt ös hela dagen med badning av marsvin (har tre kvar att bada), städning av burar och förberedelser inför helgens utställning. Runt 17-tiden blir jag upplockad av U och så bär det av söderut. Så i helgen får ni klara er utan mitt bloggande. ;)


Trevlig helg på er alla och till de som ska till Sollentuna - vi ses där! :)

Av S - 3 januari 2008 13:57

Snöööö! Det är helt vitt och fluffigt ute, men så synd att det är två veckor för sent...


Hetsen inför Sollentuna har börjat och kvar att bada är sex djur... Hmm... Igår fick två småpojkar bada och idag blir det några till. Madeira får stanna hemma på lördag, hon har fått svamp på ett öra och det ser inte helt okej ut ännu så hon får vänta till nästa utställning. Quilla och Åssian följer däremot med och sex bebisar ska flytta, det blir skönt att få lite mer plats igen.


Yalima är högdräktig nu och ska ha om drygt 2 veckor. Jättespännande! :) Jag tror att det kan bli riktigt fina ungar och dessutom får de nog kanontemperament. Både mamma Yalima och pappa Audi är riktigt roliga mysgrisar som är jättetama, trots att de inte är så gamla.


Betty är jag fortfarande osäker på. Hon går ju sedan ett tag tillbaka med en rexhane och jag har sett henne bli ordentligt parad en gång för drygt tre veckor sedan. Jag har inte hört några nya parningar (och det brukar höras när det gäller Betty, tro mig...) men igår när jag lyfte och kände på henne så såg jag att hinnan var lite öppen. Rexen Ikaros verkar dock måttligt intresserad  så jag har svårt att tro att det skulle vara brunst på gång. Himla skumt...


Imorgon bär det av till Stockholm där snälla I & J låter mig husera natten till lördagen. Jag hade jättetur och får åka med U och hennes dotter både ner imorgon och hem igen på lördag. På söndag åker jag med E och hennes mamma, trevligt med lite resesällskap. :)


Nej, nu är det snart dags att cykla hemåt från skolan och fortsätta med alla förberedelser.



Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards