En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 17 januari 2008

Av S - 17 januari 2008 21:42

Så länge fick man glädjas åt nya kullen. :( Yalima mår inte bra alls, hon vill knappt äta något av alla godsaker som jag har erbjudit henne. Har matat med fortimel men jag ser ju på henne hur illa hon tycker om det och hur stressad hon blir av att jag bökar en massa med henne. Finaste Yalima. :(

Av S - 17 januari 2008 18:00

Så, nu har jag kikat lite närmare på Yalimas kull, som visade sig vara ett gäng riktiga sötnosar. :) Tre honor och en hane är det - äntligen föds det lite tjejer här! Så här blev fördelningen:

crested saffronhona 59g

crested buffhane 72g

crested buffhona med vitt i cresten 60g

self buffhona 61g


Inte pyttevikter alltså men stora är de ju knappast så vi får se hur många som klarar sig. Yalima har iaf tagit dem till sig och de ligger i en stor hög under huset. Jag som trodde att Yalima bara hade två eller tre ungar... Och jag som brukar ha rätt. ;) Kul att Audi visade sig vara pe-bärare också! Tur förresten att jag var hemma och märkte när hon började föda så att jag hann flytta ut Audi på en gång. Han har fått gå kvar där och jag hade tänkt flytta på honom imorgon för tidigare än så trodde jag inte att hon skulle föda men se där hade jag fel.


Har tränat idag också, känns jätteskönt efteråt men jag fick tvinga iväg mig innan för jag hade ingen större lust. Har varit och handlat också och hämtat ut kursböckerna till nya terminen som börjar på måndag. Två matteböcker  och en bok i logistik. Gissa om min cykel var vällastad när jag cyklade hem! hade handlat vitkål, kattmat och en massa annat också så det var tungt och många kassar!



Av S - 17 januari 2008 14:29

Här har Yalima precis fött fyra bebisar, de är lite för tidigt födda (dygn 66 idag) men lever allihop även om de ser rätt små ut, har inte vägt dem än utan gör det senare, vill inte stressa Yalima för mycket.


Rapport kommer senare! 

Av S - 17 januari 2008 07:51

En snabb morgonbloggning. :) Ska strax cykla iväg till skolan (i regnet... *suck*). Fick sms av Petri nyss att han verkligen börjar längta hem nu och att han saknar mig och trissetrasserna massor. Och det känns ju tryggt att höra! Vore ju hemskt om han blev kvar där i Amerikat och gifte sig med någon rik amerikanska. ;) Nu är de iaf inte alls långt kvar innan han kommer hem, weeee! :)


Ikväll vet jag inte om det blir någon träning, kroppen kanske borde få vila lite också. Men tränar jag inte idag så måste jag göra det imorgon och imorgon är det fredag, vilket jag tycker är en vilodag framför Let's dans med chips och kanske godis... Jaja, jag får se hur jag gör. 


Semlan igår var iaf väldigt god, inte en av de bästa jag har ätit i mina dar men helt klart godkänd. :) 

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards