En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg under januari 2008

Av S - 17 januari 2008 18:00

Så, nu har jag kikat lite närmare på Yalimas kull, som visade sig vara ett gäng riktiga sötnosar. :) Tre honor och en hane är det - äntligen föds det lite tjejer här! Så här blev fördelningen:

crested saffronhona 59g

crested buffhane 72g

crested buffhona med vitt i cresten 60g

self buffhona 61g


Inte pyttevikter alltså men stora är de ju knappast så vi får se hur många som klarar sig. Yalima har iaf tagit dem till sig och de ligger i en stor hög under huset. Jag som trodde att Yalima bara hade två eller tre ungar... Och jag som brukar ha rätt. ;) Kul att Audi visade sig vara pe-bärare också! Tur förresten att jag var hemma och märkte när hon började föda så att jag hann flytta ut Audi på en gång. Han har fått gå kvar där och jag hade tänkt flytta på honom imorgon för tidigare än så trodde jag inte att hon skulle föda men se där hade jag fel.


Har tränat idag också, känns jätteskönt efteråt men jag fick tvinga iväg mig innan för jag hade ingen större lust. Har varit och handlat också och hämtat ut kursböckerna till nya terminen som börjar på måndag. Två matteböcker  och en bok i logistik. Gissa om min cykel var vällastad när jag cyklade hem! hade handlat vitkål, kattmat och en massa annat också så det var tungt och många kassar!



Av S - 17 januari 2008 14:29

Här har Yalima precis fött fyra bebisar, de är lite för tidigt födda (dygn 66 idag) men lever allihop även om de ser rätt små ut, har inte vägt dem än utan gör det senare, vill inte stressa Yalima för mycket.


Rapport kommer senare! 

Av S - 17 januari 2008 07:51

En snabb morgonbloggning. :) Ska strax cykla iväg till skolan (i regnet... *suck*). Fick sms av Petri nyss att han verkligen börjar längta hem nu och att han saknar mig och trissetrasserna massor. Och det känns ju tryggt att höra! Vore ju hemskt om han blev kvar där i Amerikat och gifte sig med någon rik amerikanska. ;) Nu är de iaf inte alls långt kvar innan han kommer hem, weeee! :)


Ikväll vet jag inte om det blir någon träning, kroppen kanske borde få vila lite också. Men tränar jag inte idag så måste jag göra det imorgon och imorgon är det fredag, vilket jag tycker är en vilodag framför Let's dans med chips och kanske godis... Jaja, jag får se hur jag gör. 


Semlan igår var iaf väldigt god, inte en av de bästa jag har ätit i mina dar men helt klart godkänd. :) 

Av S - 16 januari 2008 16:25

Har precis kommit hem från en runda på gymet. Blev inte lika lång som den brukar men så tränade jag ju faktiskt igår också. Och mer "träning" blir det nu för jag ska städa burar. :)


På väg hem från gymet gick jag faktiskt in på ett konditori och köpte en semla. Mums! Så den ska jag avnjuta ikväll framför tvn. :) Till middag tror jag att jag ska laga något med kkyckling och svamp. Köpte sån där creme fraiche med svamp igår och så har vi kvar torkade kantareller sen i höstas så det blir nog gott. 


Yalima har nu gått 65 dygn så i princip kan hon föda när som helst. Hon har öppnat sig en del också. Jag trugar med mycket godsaker och hon äter även om det inte går så fort men jag tycker ändå att hon ser lite sliten ut. :/ Bara hon håller ut till kullen är född så brukar det lösa sig av sig självt.

Av S - 15 januari 2008 16:14

Har precis beställt tre pocketböcker på bokus för 110:-. :) Fick "Den inre kretsen" skriven av Mari Ljungstedt i julklapp av pappa och den har jag nu läst ut på bara några dagar. Verkligen en kanonbra bok som man inte kan lägga ifrån sig! Så jag blev sugen på att läsa mer av henne och beställde hennes tidigare tre deckare (och jodå, jag misstänker att du kanske har dem hemma, pappa, men jag orkar inte vänta på att få hem dem ;) ). De var så himla billiga och så slipper jag fraktavgiften också eftersom jag är student så det var ingen tvekan. Och om du nu inte skulle ha de tidigare böckerna, pappa, så får du väl låna dem sen. :)


Fick sms av Petri för ett tag sen och de skulle till Soho för att shoppa idag och sen upp i Empire State Building ikväll (alltså inatt svensk tid, de ligger ju 6 timmar efter där borta). Igår var de och åt på en , enligt Petri, "löjligt dyr restaurang". Och själv åt jag blodpudding till middag igår. Haha - snacka om kontraster! ;)


Inatt var en riktigt jävlig natt... Det började med att jag vaknade vid 12-tiden av ljudet av ett "brandvarnar-marsvin" i detta fall Åssian. Av någon anledning fick han för sig att leka brandvarnare inatt och dte är INTE kul kan jag lova. Det är ett mycket speciellt läte som inte alla marsvinsägare får uppleva, ett jättehögt, nästan metalliskt tjut som upprepas om och om och om igen. Det är nästan helt omöjligt att sova om man har ett brandvarnarmarsvin i rummet bredvid. Var upp säkert 4-5  gånger och försökte få tyst på Åssian. Jag gav extra hö, extra mat, lät lyset vara tänt, klappade och tog upp och försökte lugna men nej då. Det gick en kvart sen var han igång igen. Till på köpet var katterna som klister inatt och skulle prompt ligga PÅ mig och spinna jättehögt. Visst, det kanske låter mysigt, men det är svårt att sova med två katter som ligger och trycker ner bröstkorgen på en så att man knappt kan andas. :/ Fick putta bort dem flera gånger innan jag till slut somnade av ren utmattning (och med brandvarnarmarsvinet Åssian sjungandes i bakgrunden :p). Puh vilken natt!


Nu ska jag svida om till träningskläder och dra iväg till gymet. Ska faktiskt bli skönt! 

Av S - 14 januari 2008 17:58

Oj vad jag har varit duktig nu! Städat i över två timmar! Men det behövdes kan jag lova... Blä! Sovrummet fick lite tillfixning i form av sortering av massor med tidningar som legat i stora högar på sängborden, jag har städat toaletten grundligt, diskat och plockat undan i köket och övriga lägenheten fick sig en dammsugning och damning. Men så fint dte blev! :) Tänk vad mycket man får gjort när man är ensam hemma och egentligen borde skriva på en inlämningsuppgift. ;p

Av S - 13 januari 2008 21:56

Nu har jag härmat en massa andra och lagt upp en omröstning. Är ju så nyfiken på vilka ni är som läser min blogg - ni är ändå runt 100 stycken om dagen!

Av S - 13 januari 2008 21:47

Jaha ja, jag gillar inte alls såna här listor och tjaffs men när nu Jennifer (KizBaz)var så snäll och valde ut just lilla mig så känner jag mig tvingad att svara. ;) Hoppas att ni som jag själv utmanar känner er lika tvingade! Mohahaha!


Här är reglerna:

Länka till den som utmanat dig.

Berätta 7 sanningar om dig själv.

Berätta 7  lögner om dig själv

Utmana 4 personer i slutet av ditt inlägg.

Lämna ett meddelande till dom fyra du utmanar.

*Länk till den som utmanat mig

http://kizbaz.bloggagratis.se/  -Jennifer

* 7 sanningar

1 Jag skulle ha svårt att leva utan djur

2 Jag gillar inte alls oliver

3 Jag sjunger ofta och gärna när ingen hör mig

4 Jag färgar håret

5 Det händer att jag inte duschar varje dag

6 Jag är superduperkär ;)

7 Jag är en jävel på att baka bullar

*7 lögner

1 Jag skolkade hela gymnasiet igenom

2 Jag älskar att vara ensam

3 Jag skulle inte vilja bli rik

4 Jag har aldrig borstat håret

5 Jag lider av marsvinsfobi

6 Jag tycker att inredning är urtråkigt och onödigt

7 Jag cyklar till skolan på en enhjuling varje dag 

*Utmana 4 personer

Jag utmanar Johanna (Beatniks), Malin (wilmapalmen), Ewa (fundringar) och Ida (idefix).

*Meddelande till dem jag utmanar

Gör mig inte besviken nu hörrni! ;p


 Sådärja. 


Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards