En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg under maj 2007

Av S - 18 maj 2007 09:51

Idag är det kallt, ruggigt, grått och regnigt. Häääärliga vår! :p


Har precis vaknat till liv och idag när både jag och petri är lediga ska vi åka iväg till en outletaffär, Lager 157, som ligger i Sågmyra. Jag behöver verkligen ett par nya jeans men det är väl mycket tveksamt om jag hittar några där. Man ska ju ha tur om man lyckas med det. Annars så har de mycket olika märkeskläder där och man kan faktiskt hitta ett och annat. Om inte annat så är det ett trevligt utflyktsmål i brist på sol och värme...


Av S - 16 maj 2007 13:11

Nu har Sophie varit duktig och varit ute och sprungit. :) Var nästan helt död på slutet men ack så skönt det känns efteråt. Passade på att göra ett gäng situps, armhävningar och benlyft också när jag kom hem. Nu jäklar ska här tränas! Ska försöka ta mig ut och springa varje gång jag jobbar kväll + helst någon gång då och då när jag är ledig också.


Har också hunnit med att duscha, cykla till affären och handla, plocka gräs och maskrosblad till marsvinen och cykla hem igen. Nu håller jag på och micrar lunchen och så ska jag läsa tidningen till det. Känner mig riktigt nöjd med dagen hittills. Mycket bättre än gårdagen när jag inte mådde bra alls.


Nu plingade micron! 

Av S - 16 maj 2007 09:34

Idag är det underbart väder! Soligt, nästan molnfritt och det ser iaf varmt ut. Vaknade vid nio-tiden av att mamma ringde, och det var bara bra det. Hade säkert legat kvar och snusat sött ännu annars. Idag ska jag ta mig för något innan jag cyklar iväg till jobbet vid 14.30 Ska dra på mig mina gamla "springskor" (borde köpa nya för jag får ont i fötterna av de här...) och bege mig ut. Får se hur långt jag orkar springa utan att dö av andfåddhet. ;) Misstänker att min kondis är urusel nu.


Undine verkar pigg igen, hon äter som hon ska. Men däremot är jag lite orolig för Leonora, som har börjat äta sämre. Alltid är det något. :( *suck* Hon har drygt en vecka kvar nu och det är bara att hoppas att hon klarar den tiden och att ungarna mår bra. Har dock känt oroväckande lite fosterrörelser på sista tiden. Hon är väldigt pigg och aktiv själv dock så det är inga tendenser till att ligga och rugga i ett hörn, än iaf.


Nej, nu är det frukost som gäller och sen åker skorna på! 

Av S - 15 maj 2007 22:11

Första riktiga arbetsdagen på nya jobbet är avverkad, och det gick bra. Känns mycket lugnare nu än imorse. Var nog ganska rejält nervös iaf. Mådde verkligen inte bra alls på förmiddagen, ont i huvudet, illamående, ont i magen och allmänt deppig. Men nu känns det alltså bättre igen. Jag ska nog uthärda sommaren där.


Hoppas nu verkligen att jag får ledigt den där veckan i juli som jag har bett om. Och får jag det så återstår bara att ordna marsvinsvakt på något sätt så att vi kan åka iväg till stugan i Finland där Petris familj brukar spendera några sommarveckor. 


Nu är det snart dags för sängen. Petri ska ju upp tidigt som vanligt imorrn och även om jag har sovmorgon så känns det trist att sitta uppe själv när han går och lägger sig. Det är liksom mysigare att somna tillsammans. Hoppas att jag är piggare imorgon när jag vaknar och att huvudvärken har gett sig av. Imorgon måste jag verkligen ta mig för något innan jag börjar jobba. Kanske ska ta en joggingtur eller gå på promenad. Något måste jag iaf göra!

Av S - 15 maj 2007 10:31

Jag hade inte gjort något fel med routern. Det visade sig att det var för långt avstånd mellan routern och min dator när jag provade helt trådlöst från hallen, vilket är väldigt märkligt med tanke på att dte funkar hur bra som helst med Petris dator oavsett vart i lägenheten han befinner sig... Nåja, det var ju skönt att det inte var jag som hade gjort något fel... ;p


Idag har jag en djävulsk träningsvärk efter gårdagens slipande. Hela axelpartiet och en bit ner på ryggen väääärker. Snacka om att man är otränad! Dessutom mår jag jättekonstigt, har ont i huvudet (har tagit tablett men det hjälper inte, ska nog knapra en till snart och hoppas att den tar) och ont i magen men det kanske mest beror på nervositet över nya jobbet. Ska jobba första gången på riktigt ikväll och dte känns väldigt nervöst. :/ Har inte fått i mig någon frukost mer än ett glas med fil ännu men jag måste ju äta innan jag sticker iväg, annars kommer jag väl att svimma till på köpet. Usch... Ni kan väl hålla en tumme för mig?

Av S - 14 maj 2007 16:12

Dumma, dumma, dumma router! Tänkte att jag skulle vara duktig och installera nya routern och lan-kortet i datorn. Sagt och gjort. Lan-kortet gick jättebra. Routern likaså och internet fungerade utmärkt. Tills jag kom på att syftet med en router är väl ändå att man ska slippa sladdar mellan modem/router och dator? Men icke sa nicke... Det funkar inte utan en kabel mellan routern och datorn. Och manualen visar bara ett sätt att göra det på - MED sladd. Måste det vara så alltså? Vad är då meningen med en router!?? Jag fattar nada.


Någon som kan sånt här bättre än jag!? Jag har ju en liten antenn bakpå datorn nu så jag tycker att den borde kunna ta emot signaler från routern så att lilla routern + modem kan stå i hallen vid telefonjacket så att jag slipper tusen kablar runt datorn... Hjälp!! 

Av S - 14 maj 2007 09:55

Jaha ja... Imorse låg det ännu ett dött pyttelitet foster i Undines bur. Så min gissning på att hon hade ungar kvar i magen stämde alltså. Och om min gissning stämmer helt så är dte ytterligare ett foster kvar. Vilket skulle innebära att hon totalt hade sex bebisar, och det låter väldigt konstigt med tanke på hur liten hon var/är, jag hade gissnat på 3 ungar max. Med tanke på att hon var sex veckor gången så borde hon ha varit bra mycket större än så om det var sex normala ungar. Nu är det bara att hoppas på att hon får ut det sista fostret också. Hon har fått både bactrim (i tre dagar nu) och kortison (första dosen igår) så mer kan jag nog inte göra. Melchior, som gick med Undine och Leonora, fick flytta ut direkt i förrgår när jag upptäckte ungarna. Om nu Undine klarar sig så behöver hon definitivt vila upp sig innan jag gör något nytt försök där.


Idag är jag ledig (femte dagen nu!) men imorrn börjar allvaret på nya jobbet. Pirrigt och nervöst men det ska väl gå bra hoppas jag. Jag jobbar ju inte helt ensam iaf, eller jo iofs, på onsdag kväll blir jag nog ensam i en halvtimme på kvällen men det ska väl gå det med...


Ska ta itu med den här förbaskade slipningen nu. Det blev inget gjort i helgen... Usch, vi är så lata... Eller rättare sagt det finns så mycket annat roligare att göra när vi är lediga båda två. Man måste ju passa på och njuta de stunderna. :) Men idag är jag ensam hemma och Petri är på jobbet så då kan väl jag vara duktig och slipa lite i min ensamhet. Eller nåt. :p Ska diska också, och kanske, kanske, om jag orkar sen, ta en löprunda. Det borde jag verkligen göra nu med tanke på beachsäsongen 2007...


Nu är dte frukost som gäller innan jag drar på mig munskyddet och slipar loss! 

Av S - 13 maj 2007 20:12

Jahapp. Igår förlorade Undine sin kull. Misstänkte att det var på gång för hon har varit hängig de senaste dagarna, sett väldigt ruggig ut och inte velat äta men jag har inte kunnat se några andra symptom i munnen eller så. Igår kände jag att hon var lite öppen och magen kändes oroväckande hård och stum. Och mycket riktigt, sent igår kväll, mitt i schlagern, så födde hon fyra pyttesmå foster (hon var drygt 6 veckor gången). När jag hittade henne så trodde jag först att hon hade fått världens diarré för hon var alldeles brungrå och blöt på hela magen men det var alltså pga förlossningen. Och det var väl inget gott tecken direkt, i vanliga fall är ju blod ljusrött. :/ Jag tvättade av henne ordentligt och torkade henne torr och stoppade sen tillbaka henne i buren. Idag ser hon mycket fräschare ut och har ätit lite så jag hoppas att hon grejjar det här nu. Men det skumma är att det känns som om det fortfarande är ett foster på varje sida i magen. Det är iaf en klump som är hård och lite kantig på varje sida. :/ Jaja, vi får väl avvakta och se.


Igår var jag och hämtade hö ockå. Det blev panik här i veckan eftersom tjejen som jag blivit lovad att få köpa hö regelbundet av, plötsligt inte kunde sälja längre... Fick genom lite kontakter tag på en bonde i Storvik där Petris kompisar bor så vi passade på och svängde förbi där. Höet är visserligen fjolårshö men dte är bättre än ingenting så det får duga tills vidare. Fyra balar för 60:- är inte helt fel heller. :) Marsvinen verkar inte tycka att det är något fel på det så då är väl allt frid och fröjd. :) 

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards