En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 13 maj 2007

Av S - 13 maj 2007 20:12

Jahapp. Igår förlorade Undine sin kull. Misstänkte att det var på gång för hon har varit hängig de senaste dagarna, sett väldigt ruggig ut och inte velat äta men jag har inte kunnat se några andra symptom i munnen eller så. Igår kände jag att hon var lite öppen och magen kändes oroväckande hård och stum. Och mycket riktigt, sent igår kväll, mitt i schlagern, så födde hon fyra pyttesmå foster (hon var drygt 6 veckor gången). När jag hittade henne så trodde jag först att hon hade fått världens diarré för hon var alldeles brungrå och blöt på hela magen men det var alltså pga förlossningen. Och det var väl inget gott tecken direkt, i vanliga fall är ju blod ljusrött. :/ Jag tvättade av henne ordentligt och torkade henne torr och stoppade sen tillbaka henne i buren. Idag ser hon mycket fräschare ut och har ätit lite så jag hoppas att hon grejjar det här nu. Men det skumma är att det känns som om det fortfarande är ett foster på varje sida i magen. Det är iaf en klump som är hård och lite kantig på varje sida. :/ Jaja, vi får väl avvakta och se.


Igår var jag och hämtade hö ockå. Det blev panik här i veckan eftersom tjejen som jag blivit lovad att få köpa hö regelbundet av, plötsligt inte kunde sälja längre... Fick genom lite kontakter tag på en bonde i Storvik där Petris kompisar bor så vi passade på och svängde förbi där. Höet är visserligen fjolårshö men dte är bättre än ingenting så det får duga tills vidare. Fyra balar för 60:- är inte helt fel heller. :) Marsvinen verkar inte tycka att det är något fel på det så då är väl allt frid och fröjd. :) 

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards