En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg under maj 2007

Av S - 25 maj 2007 22:03

Idag mitt på dagen när jag kom ut från duschen så såg jag att Ellen höll på att föda. En vecka för tidigt. *suck* Sammanlagt fick hon fem minibebisar på runt 50g styck och nu lever bara två av dem. Är mycket tveksam till om de kommer att klara sig. Ellen själv verkar må sådär. Hon ser lite ruggig ut och rosslar lite (??) men har iaf ätit lite persilja, gräs och äpple. Tiden får väl utvisa hur det går.


Nu är dte till att fixa det sista inför utställningen sen ska jag stoppa ner mig själv i sängen och försöka sova. Svårt när inte Petri ligger bredvid men det ska väl gå. :) Fick ett mms för ett tag sen med en jättefin bild på den norrländska solnedgången. :)


Ses imorrn alla som ska till Rättvik på utställning! 

Av S - 25 maj 2007 08:31

Så var Petri på väg till sin hemstad Luleå. Helt otroligt att han kom iväg egentligen. När han äntligen, efter 6 månader, får till en hemresa igen, ja då går SAS och strejkar just precis den dagen han ska flyga upp. :p Hur otur får man ha!? Hur som helst så lyckades han boka om ditresan till Fly Nordic istället men det blev rejält dyrare... Nu är han iaf på Arlanda och väntar på att flyga norrut.


Börjar jobba kl 14 idag och innan dess måste jag trimma marsvinen sopm ska med på utställningen, bada två av dem och packa det sista. Ska försöka hinna städa ett par burar också, och vaka över Leonora som är på dygn 67 idag. Men hon får väl säkert imorrn när jag är borta hela dagen...


Känns riktigt trögta tt jobba ikväll och på söndag men men, Petri är ju iaf inte hemma så då känns det lite lättare iaf. Jobbigast blir nog på söndag när jag börjar kl 7 och måste upp tiiidigt, slutar som tur är kl 15 iaf. 

Av S - 24 maj 2007 12:04

Jag tror jag smälter bort snart! Datorn står vid vardagsrumsfönstret där solen steker just nu och ändå envisas jag med att sitta här... ;p


Har badat de två småkillarna som ska med imorrn samt trimmat icke-satinerna. Fick lov och bada Eliza Jane igen eftersom hon såg helt randig ut i plsen... Tänkte att jag kanske hade sköljt för dåligt igår (för min trimning kan ju verkligen inte ha blivit så katastrofalt dålig...) så nu fick hon sig en extra sköljning med bara vatten. Nu är hon fönad och nästan helt torr, får väl se om det förbättrade saken.


Ska städa rent en eller ev två burar nu, sen klä på mig och gå ner på stan en sväng tänkte jag. Måste ju passa på när vädret är så fint för en gångs skull. :) Har hunnit med att tvätta och hänga upp tvätten samt packat ryggsäcken någorlunda inför lördagen.Lagt in räkningar för betalning har jag också ordnat. Samt en liten överraskning till mamsen som jag inte kan skriva här OM det är så att hon läser... :)


Lägger in en bild nedan på högdräktiga Ellen som börjar bli måttligt trött på att vara dräktig... ;) Även en bild på Leonora i hennes älskade Ikea-rör.

Av S - 23 maj 2007 21:55

Yes! Mitt tidsschema höll. :) Badade satinerna idag och har trimmat en hel del, kanske för mycket t.o.m på stackars Eliza Jane som plötsligt ser alldeles  flammig ut, något hon verkligen inte förtjänar utan det är helt och hållet mattes fel. :p Ska fortsätta trimma imorrn men då får Eliza vila och jag koncentrerar mig bara på de andra. Ska nog bada småttingarna Yalumbo och Yalero imorrn också, de ska ju inte ställas ut så de kan få sitt bad lite i förväg.


Är ledig imorrn vilket känns skööönt! Ska handla lite på dagen och kanske städa lite hemma. Finns iofs inte så mycket att städa ännu eftersom vardagsrummet och hallen fortfarande är totalt kaotiskt. *suck* Men dammsuga och torka golv i kök och sovrum kan jag iaf göra, och tvätta en maskin tvätt. Petri åker hem till Luleå över helgen så jag misstänker att han vill ha lite rena kläder med sig. Tänk vilken huslig och omtänksam flickvän jag är. ;)


Nu är det snart dags för Sophie att sussa kudden. Ska ta en snabbdusch först bara.


Godnatt på er alla människobarn! 


Av S - 22 maj 2007 21:33

...har jag ägnat mig åt idag. Städade tre burar ikväll och tre igår så nu har jag bara Amabelles och Luckys bur kvar imorrn. Leonoras mage är stooor och bebisarna sparkar för fullt. Så spännande att se vad som döljer sig där inne! :)


Imorrn innan jag börjar jobba tänkte jag bada satinerna (ja... jag vet att jag skulle ha gjort det redan i söndags!) och trimma massor. Får väl se om jag lyckas hålla tidsschemat.


Idag har det regnat i Gävle men jag hade tur och fick uppehåll både till och från jobbet. Nu på kvällen har det äntligen slutat regna och det ser ut att bli finare. Jag och petri tog en promenad och köpte varsin glass, jag köpte en lion nånting, stooor strut med vanilj och chokladglass med seg kola i mitten och chokladöverdrag med riscrisp. Mums! :D



Av S - 21 maj 2007 15:23

På lördag är det dags igen. Då är det utställning i Rättvik, och det ska bli såååå kul! :) Var så längesen jag var på utställning sist. Nu ska jag visserligen också döma petclass så det blir inte så mycket minglande, men jag hade inte så fasligt många djur att döma så förhoppningsvis hinns det med en del också. Kommer att ha med mig sex grisar varav fyra ska ställas ut i ras. Satincrestade saffronbebishonan Eliza Jane, crestade buffen Xylona som ska flytta efter utställningen, satin buffen Nalle Puh och vuxna crestade buffhonan Quilla. Har även med mig Madeiras två bebispojkar - Yalumbo och Yalero. Yalumbo ska flytta hemifrån och Yalero är till salu, så kanske han också får ett nytt hem efter utställningen.


Ska trimma utställningsdjuren och bada satinerna nu, sen när Petri kommer hem från jobbet så ska vi åka och köpa spån. Det går åt... Och sen blir det burstädning ikväll. 

Av S - 20 maj 2007 17:18

Idag fick min cykel sig en liten omgång av cykeldoktor Petri. :) Nya bromsbackar (heter det så??), smörjning av kedja och vajrar mm. Himlans bra blev det, eller iaf mycket bättre än innan. Nu fattas det bara lite mer luft i däcken så kommer jag att susa fram som vinden till och från jobbet i sommar. :)


 Igår blev det faktiskt en hel del tapetserande, en hel vägg är klar och nu ska vi strax sätta fart med vägg två. Egentligen skulle vi ha börjat tidigare men det var så fint väder ute så vi kände att det bara inte gick. Vi tog en runda på stan och jag inhandlade ovan nämnda saker till cykeln. Sen var vi onyttiga och åt varsin pizza (jag åt iofs inte upp hela, det orkar jag aldrig) och jag hann klämma en mjukglass också. :) Riktigt onyttigt och gott. :)


Igår hyrde vi en film också, Little Miss Sunshine, himla bra och annorlunda film faktiskt mend ett ritkigt bra budskap för en gångs skull. Kan jag varmt rekommendera. Idag när vi gick och lämnade tillbaka filmen så passade jag på och plockade gräs till grisarna också, mycket uppskattat. :)

Av S - 19 maj 2007 11:30

Idag ska det ske. Vi MÅSTE tapetsera idag. Gårdagen skulle egentligen också vara en tapetdag men vi slösade ju bort den på Lager 157 istället... Där jag f.ö hittade ett par jeans, en tunika, en långärmad tröja och två par trosor. :) Så man kan säga att jag fyndade. Jeansen är lite av baggymodell men ändå tajta över rumpan, och väääldigt låga. Vilket jag tycker är lite jobbigt. Men man vänjer sig nog, måste tänka på att inte böja mig för mycket bara. ;p


Marsvinen lever och mår bra. Nu börjar snart väntan inför Leonoras kull. Hon ska ha om en vecka ungefär, och därefter följer snart Tindra och Ellen med sina petkullar.


Nej, nu väntar frukost och sen tapetseringen... *suck* 

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards