En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg under juli 2009

Av S - 14 juli 2009 10:04

Har nu ringt och beordrat Petri (som har semester nu den lyckosten...) att kolla till Calaisa och bebisarna och enligt honom är det fortfarande bara tre ungar så jag antar att jag hade fel ang antalet bebisar i magen! Hans reaktion var dock "Men en ser ju ut att vara en vecka gammal?" - vilket ju låter väldigt trevligt. Stora bebisar är bra. :-)


Calaisa har även fått persilja vilket hon åt med god aptit och hon satt vid bebisarna när petri tittade in till marsvinen så det bådar ju gott. Och jag har nästan 6 timmar kvar att jobba...

Av S - 14 juli 2009 08:05

Imorse precis innan jag skulle dra iväg till jobbet så tittade jag till Calaisa och ser att hon sitter och krystar. Jahapp... Kunde förstås inte åka iväg då utan jag fick bli lite sen. Ville ju se så att allt verkade gå bra. Och visst gjorde det det! Tre rejäla, knubbiga och vansinnigt söta buffbebisar (två hanar och en hona) hade hon fött fram innan jag var tvungen att rusa. Får väl se sen om det kom någon fjärde unge som jag har trott hela tiden, men det är möjligt att det bara blev tre för de var stora och rejäla. De är såna där bebisar som man ser direkt att de är något speciellt - breda, trubbiga huvuden och stooora mörka ögon. :-)



Calaisa var jätteduktig, inte alls sådär ofokuserad och stressad som sist. Nu var jag tvungen att ge grisarna hö under tiden som Calaisa födde och jag var rädd att hon skulle överge bebisarna för att springa till höet som hon brukar men nejdå, hon var totalt fokuserad på att tvätta sina bebisar. Lite hjälp fick hon också av tant Madeira som verkligen gillar bebisar. :-)


Gissa hur sugen jag är på att sitta på jobbet just nu. :-p

Av S - 13 juli 2009 10:35

Idag är Calaisa inne på dygn 68 så det kan komma bebisar när som helst. Hon är vidöppen i bak och väldigt öppen i främre fogen också så det är nog bara en tidsfråga innan bebisarna ploppar ut. Jag tror fortfarande på fyra bebisar, vi får väl se om jag får rätt... :-)


Gizelle är på dygn 64 idag men är som sagt inte särskilt stor (skönt!) så där blir det nog bara två eller tre ungar. Yalima har jag känt igenom ordentligt flera gånger men jag blir inte riktigt klok på henne. Jag tycker mig känna något väldigt hårt på ena sidan av magen så jag misstänker att hon har ett stenfoster där. :-/ På andra sidan kan jag inte riktigt hitta något foster men häromdagen kände jag svaga fosterrörelser så något levande måste iaf finnas därinne. Yalima mår jättebra så det är väl bara att avvakta och se vad som händer. Lite jobbigt bara att jag inte vet när hon blev parad och därför inte vet när jag kan förvänta mig bebisar. :-/


Och en liten påminnelse - alla Mittare kom ihåg att anmäla till KM:et som går av stapeln den 1 augusti i Järbo! Sista anmälningsdagen är den 16:e juli. Den 22 juli är det sista anmälningsdag för dubbelutställningen i Järbo - kom ihåg att anmäla till den också. :-)

Av S - 12 juli 2009 16:32

Igår var vi och inspekterade underverket! :-) 9 dagar gammal hade han hunnit bli min lille brorson/gudson - och så perfekt redan från början! Men så liiten! En väldigt söt och snäll bebis var han helt klart. Under de 4 timmar vi var där hördes inte många knyst från Jonas utan han sov mest eller låg och kollade in omgivningen.


Nöjd min - undrar vad han drömde om? :-)


Jonas hos faster/gudmor Sophie.


Jonas i knät på Petri.

Av S - 9 juli 2009 15:11

Det är ganska intressant att se hur folk hamnar på min blogg. Många kommer hit via min hemsida och det är ju rätt naturligt, ganska många ramlar också in från Annies blogg (hur det nu kommer sig?) och sedan är det lite småskvättar från olika marsvinsbloggar. Många googlar och hamnar säkerligen av misstag på min blogg. Men faktiskt så verkar det som om en del faktiskt vill hitta hit via google också - några har googlat just på "luneas blogg". Men de stackare som googlade på "knöl på snoppen" eller "jättestora tuttar" blev nog rätt besvikna när de hamnade här...

Av S - 9 juli 2009 09:07

Tack alla söta för era snälla kommentarer ang burskåpet! Det känns verkligen fräscht, öppet och ljust och marsvinen verkar trivas och det är ju huvudsaken. :-)


Idag är det riktigt ruskväder i Gävle, det blåser och spöregnar. Envis som jag är så tog jag cykeln de 6 kilometrarna till jobbet trots vädret... Orkade inte tajma en buss och betala dyra pengar + att jag skulle komma senare både till och från jobbet. Jag var i princip dyngsur från midjan och ner när jag kom fram...  Hade en riktig regnjacka men inga regnbyxor, lånade ett par överdragsbyxor av Petri men de var dyngsura efter mindre än halva vägen. Så nu sitter jag här med blöta jeans och fryser. :-/ Jag hoppas verkligen att det lugnar sig tills jag ska hem i eftermiddag, längtar till en varm dusch när jag kommer hem.


Har börjat fundera på Järbo-utställningen i augusti. Jag var ju helt inställd på att inte kunna ställa ut något pga ringorm men nu var det ju inte ringorm utan sellnick som det behandlas för just nu (bara Nonne som visade några symptom) så det borde väl vara lugnt att ställa ut i mitten på augusti? Har funderat lite och det blir nog syskonen Tosca och Kokostopp i ras resp pet samt Lucky Me i ras. Han saknar ju ett cert innan han är champion så jag hoppas att han får det! Det är jag som tar emot anmälningarna men jag har inte fått in en enda ännu - kom igen och anmäl nu! :-)


Förresten - någon som vet hur man gör med ett djur som är registrerat i annat nordiskt land (och alltså inte behöver reggas i sverige för att få ställas ut) och som blir svensk champion. Måste djuret registreras i SMF då för att kunna championregistreras? Så är nämligen fallet med Nonne. Han är reggad i Danmark och har ju tagit 3 svenska cert. Mailade registratorn ang det här för längesen men fick aldrig något svar... Kanske ska prova igen.

Av S - 7 juli 2009 17:54

Här är nya, stora burskåpet med tre våningar och alldeles nyinflyttade grisar.

 


 Och så två bilder på hela långsidan i rummet.


 

Av S - 7 juli 2009 10:12

Calaisa är högdräktig nu och har en stor, tjock mage. Hon har drygt en vecka kvar på dräktigheten nu och jag tror att hon får 4 bebisar. Pappan är Lucky Me och de hade ju bara en liten dejt på golvet en dag när jag upptäckte att Calaisa brunstade. :-) Blir förhoppningsvis bara buffar men båda är pe-bärare så saffrons kan dyka upp (och kommer väl säkert att göra det bara för att jag vill ha buffar nu...).


Även Gizelle är dräktig med Lucky Me men ligger några dagar efter Calaisa, hon är inte alls lika tjock så jag tror att hon bara får 2 ungar.


Yalima är också hon dräktig med samma pappa, men där har jag ingen koll på parningen så det blir en överraskning när de ungarna dyker upp! Hon är inte heller särskilt stor men om det är för att hon har få ungar eller för att hon inte är så långt gången vet jag inte.


En liten babyboom är alltså att vänta framöver! Någon som är sugen på buff eller saffron? :-)

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards