En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 18 juli 2009

Av S - 18 juli 2009 22:15

Jisses... Vilken pärs det blev... Gizelle bara krystade och krystade men ingen bebis kom. Hann bli rejält rädd kan jag säga och fick flashbacks från min allra första kull där mamma Elsie bara fick ut två ungar och sen var det stopp trots att hon fortsatte krysta. Elsie överlevde inte kan jag väl tillägga... :-/


Till slut tog jag upp Gizelle för att känna lite och då gick fosterhinnan för ut kom en ljusgul slemmig vätska. Kände hur öppen hon var i samma veva och konstaterade att hon inte var så öppen i främre fogen som jag skulle ha velat. :-/ En kort stund efter fick hon rejäla värkar igen. Hon krystade och krystade och till slut såg jag hur ett foster putade ut, däremot verkade hon inte ritkigt veta vad hon skulle göra utan hon bara fortsatte krysta utan att dra fram ungen. Jag fick hjälpa till och dra fram den och snabbt ta bort hinnan från nosen. DÅ blev det fart på Gizelle och hon började tvätta frenetiskt på bebisen.


Och vilken bebis sen! En 137 grammare! En crested saffronhona som är hur fin som helst i typen, dock med dubbla rejäla öronveck. :-/ Är lite fundersam på om hon är satin också... Vi får väl se när hon har torkat... Men någon mer bebis verkar det inte komma utan det var bara den här bjässen!


Skumt om både Gizelle och Yalima bara får en bebis var! Det kan väl inte vara så vanligt och det borde ju inte ha något med hanen att göra heller (Lucky Me är ju pappa till båda kullarna) för det är väl antalet ägg som bestämmer hur många bebisar det blir?


Ja jisses... Vilken rysare! Inte undra på att Gizelle hade svårt att få ut den där klumpen!

Av S - 18 juli 2009 21:48

För en liten stund sedan började Gizelle få värkar. Hon verkar väldigt fundersam över vad det är som händer och sträcker på sig, kliar sig frenetiskt på bakbenen och magen och verkar inte alls fatta att det snart kommer bebisar. Vi väntar och ser...


På Yalima kände jag förresten ett riktigt sprattel i magen idag så nu börjar jag tro att den hårda klumpen som jag kände i magen faktiskt bara var huvudet på ett foster - ett stort sådant... Jag tror att hon bara har en enda unge som ligger på "tvären" i magen för hon ser knappt dräktig ut.

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards