En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 14 juli 2009

Av S - 14 juli 2009 21:49

Här kommer lite bilder på de nya bebisarna. Vägde dem när jag kom hem och de vägde 70, 87 och 94 gram - inte så bautastora som jag först tyckte alltså men helt okej vikter ändå.

 

 Fr vä: Lilla hanen, honan, stora hanen.


 

Den stora hanen (störst i kullen) är så himla fin! Väldigt lik pappa Lucky Me med sina stooora ögon och fina typ. :-)


 

Honan, som självklart stannar, är en liten kopia av Calaisa.Jättesöt och bilden gör henne inte riktigt rättvisa.


Den lilla hanen var jättesvår att fota och bilden gör honom inte alls rättvisa. Han är inte sådär långnäst i verkligheten utan har riktigt fin typ faktiskt. Och så kisar han ju på bilden tyvärr.


Nu blev jag sugen på att visa en self buffgrupp i höst... :-)

Av S - 14 juli 2009 10:04

Har nu ringt och beordrat Petri (som har semester nu den lyckosten...) att kolla till Calaisa och bebisarna och enligt honom är det fortfarande bara tre ungar så jag antar att jag hade fel ang antalet bebisar i magen! Hans reaktion var dock "Men en ser ju ut att vara en vecka gammal?" - vilket ju låter väldigt trevligt. Stora bebisar är bra. :-)


Calaisa har även fått persilja vilket hon åt med god aptit och hon satt vid bebisarna när petri tittade in till marsvinen så det bådar ju gott. Och jag har nästan 6 timmar kvar att jobba...

Av S - 14 juli 2009 08:05

Imorse precis innan jag skulle dra iväg till jobbet så tittade jag till Calaisa och ser att hon sitter och krystar. Jahapp... Kunde förstås inte åka iväg då utan jag fick bli lite sen. Ville ju se så att allt verkade gå bra. Och visst gjorde det det! Tre rejäla, knubbiga och vansinnigt söta buffbebisar (två hanar och en hona) hade hon fött fram innan jag var tvungen att rusa. Får väl se sen om det kom någon fjärde unge som jag har trott hela tiden, men det är möjligt att det bara blev tre för de var stora och rejäla. De är såna där bebisar som man ser direkt att de är något speciellt - breda, trubbiga huvuden och stooora mörka ögon. :-)



Calaisa var jätteduktig, inte alls sådär ofokuserad och stressad som sist. Nu var jag tvungen att ge grisarna hö under tiden som Calaisa födde och jag var rädd att hon skulle överge bebisarna för att springa till höet som hon brukar men nejdå, hon var totalt fokuserad på att tvätta sina bebisar. Lite hjälp fick hon också av tant Madeira som verkligen gillar bebisar. :-)


Gissa hur sugen jag är på att sitta på jobbet just nu. :-p

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards