En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 9 augusti 2007

Av S - 9 augusti 2007 22:29

Kul med många kommentarer! Kan meddela att Quilla mår bra efter omständigheterna och verkar repa sig bra. Den lilla bebisen lever fortfarande och är ovanligt försigkommen. Han knatar efter mamma och letar di hela tiden så kanske det finns hopp. Dock är han nere på 45g idag och det är ju inte mycket. Det finns ju tyvärr inte mycket till reserver när de har sådär låg födelsevikt så det gäller att han vänder snart nu och börjar öka i vikt.


Åsa - du funderade över om katternas tillkomst kan vara orsak till grisarnas panikattacker men det är jag faktiskt rätt säker på att de inte är. Vi har nästan inte använt grinden något alls för katterna och marsvinen går jättebra ihop och marsvinen är inte rädda alls för kissarna trots att de ibland går in i burarna och stjäl höstrån (timotejaxen är klart roligast att leka med... ;) ). De är ute på golvet tillsammans när jag gör rent burarna och det är inga problem. Marsvinen beter sig som vanligt och katterna brottas och leker på sidan om filten som jag brukar lägga ut åt marsvinen. Visst har de konfronterats ett antal gånger men då är det alltid katterna som backar. Några av marsvinen är riktigt tuffa (däribland Blazé och Ellen som nog är de tamaste grisarna i gänget) och jagar nästan iväg katterna. Blazé har flera gånger börjat hacka tänder när katterna kommer för nära och han går på dem så att de backar och går iväg. Himla skönt faktiskt att vi slipper passa på katter/marsvin. 


Jag har förstås vissa teorier om vad som kan ha skrämt marsvinen vid just de tillfällen där de har ramlat ut. Vad gäller Madeira så hade jag tvättat tygröret som ligger i hennes och Melchiors bur och precis innan jag släckte i marsvinerummet så la jag in det igen. Jag tänkte inte alls att dte kunde vara skrämmande för dem men kanske blev Madeira jätterädd (luktade kanske fortfarande lite tvättmedel?) och sprang iväg i panik och lyckades då på något sätt ta sig över kanten även fast kanterna är rätt höga ändå på de här lådorna(dilling sänglådor från Ikea). Vid de andra två fallen som skedde nästan samtidigt så var det nog ganska stor kalabalik vid Quillas svåra förlossning. Jag antar att djur ser och hör och även känner på sig när någon burgranne mår dåligt eller har ont och kanske skapade det oro bland grisarna.


Här i Gävle är det Cityfesten nu så vi har varit en sväng på stan och kollat runt. Helt otroligt vad mycket folk det är och så stor festivalområdet är! Massor med olika matstånd, marknadsgodis, kläder, karuseller, lotterier mm mm. Mycket, mycket större än Fyrisfestivalen i Uppsala som jag tyckte var stort när det höll på. Får se om det blir en runda imorgon också, både jag och P är lediga.


Nu är det dags för lite soffslappande och fotmassage (har ni inte testat det så gör det! Gudomligt skönt efter en lång dag gåendes och ståendes!) 


Natti natti! 



Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards