En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg under juni 2007

Av S - 21 juni 2007 16:16

Näe, nu blir jag snart tokig! Undine är dålig IGEN! Vad är dte för fel!? Samma diffusa symptom med uppruggad päls och kisande ögon, kan inte se eller känna något som skulle vara fel men nånting är det ju uppenbarligen. Har gett henne näringsdryck och det äter hon självmant med god aptit. Varför ser hon då så risig ut!? Att gå till veterinären för så diffusa symptom känns helt meningslöst med tanke på att de flesta veterinärer är helt borta när dte gäller smådjur som marsvin. När det nu inte heller finns något direkt att ta på vad gäller symptom så är det nog helt kört vad gäller att få Undine botad hos en veterinär... :/ Jag får väl helt enkelt hoppas att hon piggnar till igen som hon har gjort tidigare och sen inte blir dålig igen.


Petri är ute och kör motorcykel nu och jag ska strax baka marängbotten till midsommartårtan imorrn. :) Vi firar midsommar i Storvik och har idag inhandlat diverse ingredienser till en förhoppningsvis lyckad midsommarmiddag. Det blir mestadels grillat i form av kyckling, fläskfilé, grillspett med champinjoner, gul, röd och orange paprika samt rödlök. Till det färskpotatis och olika kalla gräddfilssåser. Det blir nog smaskens tror jag. :)


Ikväll blir det bio. Zodiac heter filmen och den verkar bra om än lite väl lång (fattar intevarför man måste göra så långa filmer) men med lite godis och dricka så sak vi väl klara att sitta still så länge. :)




Av S - 20 juni 2007 16:29

Idag har det faktiskt varit en del sol här i Gävle så jag och Petri passade på att sola. Efter mycket om och men hittade vi en parkering i närheten av Boulogneskogen och slog oss ner med vårt pick och pack på en gräsplätt där. Otroligt hett emellanåt men så sköööönt med lite sol igen.


Sen tog vi en tur till Motorcenter där de säljer motorcyklar och tillbehör och jag hittade äntligen ett par byxor (bara jacka, hjälp, skor och handskar kvar att köpa... :p ) på rea för bara 500:-. :) Vi får väl se om det blir någon motorcykeltur alls för mig i sommar, det beror lite på om vi hittar resten av utrustningen för en hyffsat billig penning. Provade en jacka som satt jättebra men attans så dyrt det är med mc-grejjer! 2600:- kostade den, och då var det ändå en av de billigare jackorna... :p


Har hållt på och krånglat med mitt trådlösa nätverkskort också. Det slutade helt plötsligt att fungera för ca 2 veckor sedan och jag fick inte igång det. Igår kväll gjorde jag och Petri ett ryck och ominstallerade precis allt men fick det ändå inte att fungera. Idag ringde jag supporten och fick rådet att avinstallera kortet och sen sätta det på en annan PCI-slot och wow! Det funkar igen. :)


Nu har vi precis ätit lite lätt middag bestående av rökt citronpeppar lax med färskpotatis och romsås. Mums! :) Petri pratar i telefon nu men strax ska vi ta en runda på stan, jag måste köpa linsvätska.


Tjing!

Av S - 18 juni 2007 11:22

Nu har både jag och Petri en veckas ledigt. Petri har semester och jag har en fri vecka mellan två vikariat. Vi får se vad vi hittar på för skoj. Har hört talas om en älgpark utanför Gävle som vi funderar på att besöka. Man får titta på älgar, mata älgar, klappa älgar och umgås med älgar. ;p Misstänker att en ganska stor andel av deras besökare kommer från Tyskland...


Igår var Zamsons och Zandors (Leonoras småpojkar) lillmattar och stormatte här på besök. :) Det kändes jättebra och jag hoppas att de var nöjda med besöket. De tyckte inte att grisarna såg ut riktigt som de hade trott - de tyckte att de vuxna marsvinen var så stora! Haha... :) Blazé var som vanligt en riktig charmknutte och stod och hängde med tassarna på kanten och hakan utanför. :) En annan kommentar var att marsvinen var så lugna och orädda, och sånt är ju alltid trevligt att höra. :)


Nu är det frukost som gäller! Filmjölk med crunchy äpple/kanel. Säkert inte särskilt nyttigt men vääääldigt gott! :)

Av S - 16 juni 2007 22:14

Idag har jag jobbat kväll. Trist på en helg men vad gör man. Imorrn är det kl 8-15 som gäller. På förmiddagen idag var Petri och jag och inspekterade bilar. Vi funderar väl (eller tja, jag funderar inte så mycket, det är Petri som står för den biten) på att köpa en större bil, så idag åkte vi runt på två olika bilhandlare och rekade. Finns många fian bilar. Men dyrt är det. :p


Imorgon eftermiddag kommer Leonoras söners blivande ägare och hälsar på, de hade vägarna förbi Gävle så de ville gärna kika på killarna även fast de inte är leveransklara ännu. Jag hoppas att de blir nöjda med grabbarna, men det tror jag säkert. Vem kan inte smälta för de sötnosarna? :)


Ida - det blev inget plantagen igår men jag ska ta mig dit nästa vecka tänkte jag. Vårt vardagsrumsfönster behöver absolut fyllas ut med åtminstone en hoya tycker jag. :)


Kan meddela att jag har börjat på Stieg Larssons sista bok nu men har än så länge bara läst ca 10 sidor. Ser iaf fram emot ännu en spännande bok av honom och tänker ta med den till jobbet imorrn så att jag kan läsa på min rast. :) 



Av S - 15 juni 2007 08:54

Nu vågar jag nästan påstå att Undine är frisk igen. Hon ser ut precis som vanligt och beter sig precis som vanligt. Inget ruggande och inget kisande med ögonen, magen känns bara rund och trind men inte spänd. Det enda "felet" är hennes blåa klo, vi får väl se om den kanske ramlar av så småningom.


Idag ska det bytas i två burar. Amabelle & Lucky samt Nalle Puh ska få rent och fint. :) Tänkte också passa på och bada Blazé, det behöver han verkligen! Pälsen runt talgkörteln är alldeles svart av talg och smuts och han ser allmänt ofräsch ut. Så han får allt finna sig i ett bad tänkte jag.


Ska nog baka något idag också, vet inte vad bara. Tips mottages tacksamt. :) Matbröd eller småkakor eller bullar eller ja, vad som helst som går att äta och är gott. :)


Sen blir det nog en runda ner på stan med. Eller kanske till Plantagen. :) Är ju sugen på en hoya och har hört ryktas om att de ibland har vuxna plantor till salu där. :)


Det verkar som om jag ska hinna med mycket idag, men med tanke på att jag inte börjar jobba förrän kl 16 så ska det nog inte vara några problem. 


Nu tänker jag ta och krypa ner i sängen igen en stund och försöka läsa ut min bok som jag fortfarande håller på med. Måste bli klar med den någon gång så att jag kan börja med Stieg Larssons sista. Längtar!! :)

Av S - 14 juni 2007 20:58

Ja det går då upp och ner med Undine. Nu när jag kom hem från jobbet så såg hon ut som vanligt igen. Pigg och strosandes i buren, inte alls ruggig eller kisandes som imorse. Jag har iofs fortsatt antibiotikakuren och dessutom handmatat henne två gånger på förmiddagen med näringsdryck, vet inte om det kan ha fått igång henne igen. Hon fick 9 ml näringsdryck till nu när jag kom hem och det åt hon frivilligt från sprutan. Kvällsmaten tog hon gärna emot och stod och tiggde tillsammans med de andra. Himla skumt det här...


Det verkar inte bli något Luleå nästa vecka iaf. Det måste isf bli mitt i veckan och då jobbar ändå Petris föräldrar och systrar på dagarna och hans kompisar är inte hemma så det känns lite meningslöst att åka så långt för att bara se hans familj på kvällarna. Så vi får klura på något annat istället. Någon med förslag på roliga utflykter/saker att göra?



Av S - 14 juni 2007 09:09

Äsch... Jag tar visst ut saker i förskott. :/ Undine är inte alls helt pigg igen. Imorse satt hon i hörnet uppruggad igen. Och jag kan inte se något fel på henne mer än att hon har en klo som hon förmodligen har stukat för den är lite blå vid fästet. Nu går hon på bactrim iaf och jag har handmatat henne med näringsdryck. Hon äter iaf hö har jag sett och igår kväll åt hon selleri och morot vad jag såg. Fattar bara inte vad som kan vara fel.


Ikväll ska jag jobba... Skulle ha varit ledig men de ringde nu på morgonen och frågade om jag kunde hoppa in på en annan avdelning än den jag brukar vara på. Egentligen vill jag ju inte alls, jag vill ha mina två lediga dagar innan jag ska jobba helg men den sammanlagda tiden i juni ser dyster ut iom att jag är helt ledig nästa vecka så jag kände att dte nog ändå skulle vara bra att få in de där extra timmarna. Nu kommer jag alltså att jobba kväll tre dagar i rad. Det är trist för det blir inte mycket social tid tillsammans med Petri på kvällarna. Jag kan ju vara uppe länge men Petri ska ju upp före kl 6 på mornarna så för hans del blir det ju inga sena kvällar. Trist. Jaja, nästa vecka är vi iaf lediga båda två. :)


Nu vill jag ha lite sol igen så att man kan fortsätta att bättra på brännan. ;) Det lilla jag har nu hinner ju försvinna igen om det inte blir solningsvänligt väder igen.

Av S - 13 juni 2007 16:13

Puh! Undine verkar klara sig. Hittade en gäng små pluttar i hörnet där hon har legat, vissa har lite inkapslade "luftbubblor" på sig så förmodligen var det gaser i magen som gjorde henne dålig. Tur att minifomet hjälpte! Nu äter hon selleri och gurka med god aptit igen. Nästa gång de får gräs blir det ytterst lite i taget i den buren...


Värsta hoya-boomen som har slagit till i marsvinsuppfödarvärlden. :) Man blir ju helt klart sugen när man ser alla vackra blommor - de ser ju verkligen speciella ut och finns i alla möjliga oliak varianter. Spännande! Ska botanisera (haha...) lite på olika hoyasidor och forumet som Ida tipsade om så får vi se om dte inte får flytta in en och annan hoya hos oss. Vi har mycket plats på fönsterbrädan i vardagsrummet. :)


Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16
17
18
19
20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards