En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 13 juni 2007

Av S - 13 juni 2007 16:13

Puh! Undine verkar klara sig. Hittade en gäng små pluttar i hörnet där hon har legat, vissa har lite inkapslade "luftbubblor" på sig så förmodligen var det gaser i magen som gjorde henne dålig. Tur att minifomet hjälpte! Nu äter hon selleri och gurka med god aptit igen. Nästa gång de får gräs blir det ytterst lite i taget i den buren...


Värsta hoya-boomen som har slagit till i marsvinsuppfödarvärlden. :) Man blir ju helt klart sugen när man ser alla vackra blommor - de ser ju verkligen speciella ut och finns i alla möjliga oliak varianter. Spännande! Ska botanisera (haha...) lite på olika hoyasidor och forumet som Ida tipsade om så får vi se om dte inte får flytta in en och annan hoya hos oss. Vi har mycket plats på fönsterbrädan i vardagsrummet. :)


Av S - 13 juni 2007 12:40

Det här börjar ju bli tjatigt... :/


Min fina satinhona Undine är dålig. Upptäckte det igår, hon såg ruggig ut och satt i ett hörn. Tog upp henne och kände igenom henne ordentligt och magen kändes lite spänd. Igen. Till saken hör att hon hade precis likadant för ca en vecka sen. Då gav jag henne 2-3 ml rapsolja och hon piggnade till igen, men den här gången verkar det sämre. Har varit och köpt Minifom, medicin mot spädbarnskolik, på Apoteket, vilket jag har hört ska kunna hjälpa mot gaser även på marsvin. Hon fick första dosen för någon timme sen så vi får väl se om det hjälper. Marsvinen fick mycket gräs i söndags så kanske beror gaserna på det, ingen annan av grisarna har dock blivit dålig (inte ens Leonoras småpojkar på 3 veckor) och de är ju invanda på gräs sedan länge nu men Undine kanske är känsligare än de andra då. Just nu ser hon verkligen inte pigg ut alls. Hon sitter alldeles ruggig (och oljig i pälsen efter gårdagens försk med matoljan) i ett hörn och kisar med ögonen. Funderar på om jag ska ge henne en bactrimkur för säkerhets skull. Om det skulle vara något annat, livmoderinflammation kanske? Någon som har en fundering?


Håller på och gör rent burar nu och Ellen och hennes skyddsling Yaloma är ute på köksgolvet. Har lagt en papperkasse ner på sidan och den är tydligen väldigt rolig att springa ut och in i för det prasslar för fullt där inne  nu. :) Ellen har repat sig bra efter sin pärs med för tidig förlossning och döda bebisar. Nu är hon samma nyfikna och pigga tjej igen och det är svårt att tro att hon nästan är två år när man ser henne busa runt med Yalima på golvet. 



Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16
17
18
19
20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards