En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg under maj 2009

Av S - 20 maj 2009 19:37

Nu har Isaiah flyttat. Lycka till lillkillen! Jag hoppas att han ska trivas hos sin nya familj, han är en liten speciell gris så jag tror att han kan bli en stor personlighet som vuxen. Han visar många tecken på att kunna bli en sån där riktigt tam mysfarbror som inte är rädd för något. :-)


Petri håller på med maten, det blir wokad kyckling med paprika, champinjoner, lök och cashewnötter ikväll, "fredagen" till ära. ;-) Petri är ledig resten av veckan nu så jag hoppas att det blir fint väder även imorgon så att vi kan njuta av det på något trevligt sätt. :-) På lördag ska vi på släktkalas i Uppsala hemma hos min kusin, det ska bli himla kul att träffa alla mostrar + morbror och kusiner, sysslingar mm. Tror inte att Petri tycker att det ska bli lika roligt men vafan, lite får man offra i ett förhållande. :-) Jag har ju varit på två bröllop där jag knappt har känt en kotte.

Av S - 20 maj 2009 09:13

Idag flyttar Isaiah till en trevlig familj där han kommer att bo med en nästan jämnårig hane. Det känns faktiskt lite sorgligt för han har kommit att bli en riktig favorit här hemma, han är verkligen en frisk fläkt och har så mycket bus på gång hela tiden. Dessutom är han ganksa orädd av sig och väldigt mysig. :-) Men han kommer säkert att få det jättebra i sin nya familj, där han kommer att bli mycket pysslad med.


Crepes är inne på sitt 63:e dräktighetsdygn nu så snart är det dags. Hon är stooor, vägde 1420 g igår och magen är riktigt spänd och tung. Hon är öppen ett finger ungefär så kroppen börjar göra sig redo. Samtidigt som jag väntar på Crepes så väntar jag på min kompis Malin som ska föda en människobebis när som helst. :-) Egentligen skulle den ha kommit igår. Jag är sååå nyfiken på vad det är för en filur som gömmer sig därinne och jag misstänker att Malin och hennes sambo är minst lika nyfikna. ;-) Håller tummarna för att allting går bra!


Nu ska jag strax bege mig till skolan...

Av S - 19 maj 2009 09:17

Idag har jag ledig dag från skolan. Vi skrev klart rapporten igår och gjorde en presentation inför examinationen på måndag. Ska kolla upp lite vad jag ska säga på min del av redovisningen idag, plugga inför tentan, göra klart inlämningsuppgifterna i CAD-kursen samt förhoppninsgvis påbörja projektet som ska göras i CAD-kursen. Man ska CAD:a en valfri nyttosak och skriva en rapport. Att CAD:a innebär alltså att göra en 3D-modell av något i ett datorprogram, man bygger upp det från grunden med samma mått som i verkligheten och kan när man är klar ta fram ritningar utifrån det man har gjort. Det är faktiskt riktigt kul men just nu är det så mycket annat att tänka på också så jag får ingen riktig ro att göra projektet. Vet inte ens riktigt vad jag ska göra en modell av, funderade först på en duvtransport men det blir kanske för omfattande (modellen ska bestå av 5-10 delar) och sen funderade jag på en elvisp eller någon annan hushållsapparat. Ska kolla in hur de egentligen ser ut så får vi se...


Nej, pluggeri pluggera!

Av S - 18 maj 2009 14:40

Lägger in liknande annons här på bloggen som jag gjorde på www.marsvin.ifokus.se.

class="editor_p"> 

Finns det någon marsvinsintresserad som bor i Gävle? Eftersom varken jag eller sambon kommer från Gävle så har vi inte så många som kan ställa upp och hjälpa till med matning av marsvinen och katterna om vi vill åka bort över en helg någon gång (och vi kan inte slita ut stackars E varenda gång ;-). Undrar därför om det kanske finns någon som är intresserad av att hjälpa till med det? Om du har marsvin och andra djur själv så kan jag förstås hjälpa till om du ska åka bort någon gång. Och har du inte det så får du förstås ersättning i form av pengar.


Härnäst är det midsommarhelgen som är problemet. Vi har planer på att åka upp till Luleå och hälsa på Petris familj under midsommar men det går förstås bara om vi lyckas ordna en djurvakt då. Midsommar är ju en himla tokig helg också då många åker ut på landet och firar med släkt och vänner. :-/ Maila sophie@luneas.se om du kan ställa upp!

Av S - 18 maj 2009 08:25

Igår kom jag på ett samband som kanske kan förklara min migrän. Jag hoppas iaf det! Jag har ju inte druckit kaffe i så många år, jag började dricka det mer regelbundet ungefär när jag träffade Petri dvs för knappt tre år sedan och i ungefär två år har den här migräncirkusen hållt på. Jag har ju inbillat mig (och hört från andra) att kaffe kan hjälpa mot huvudvärk så det har jag kört på - druckit kaffe när jag har känt att det har varit på gång. Ibland har det hjälpt men oftast inte faktiskt, inte när det sedan har blivit en riktig migränattack iaf. Kaffe kanske hjälpe rmot vanlig huvudvärk men inte migrän? Häromdagen skumläste jag en artikel om migrän i någon tidnig i affären och där stod en del vanliga utlösningsfaktorer för migrän och där nämndes bl.a kaffe. Tänk om det är så att jag får migrän av kaffet!? Nu ska jag hålla mig helt ifrån kaffe framöver och se om det gör någon skillnad på antalet migränanfall.



Av S - 18 maj 2009 08:11

Petri verkar ha klarat sig från magsjukan! Inget har brutit ut ännu och det har gått mer än 48 timmar sedan jag kräktes. Börjar fundera på om det verkligen var en vanlig smittsam magsjuka, eller något annat skumt. Hela lördagen var jag rätt matt och slut i kroppen, hade ont både i ryggen och magen. Igår när jag vaknade kändes det bra igen men efter frukosten smög det sig på igen, en svidande/ömmande känsla i magen. Kan det vara magkatarr som spökar? Tog iaf en Link och la mig och vilade ett tag, sen kändes det bättre igen som tur var. Åt magvänlig mat igår också, det blev kokt torsk med potatis och äggsås. Sååå gott! Såsen blev gudomligt god, men så hade jag också i vispgrädde... Fick ju grädde över sedan det uteblivna styrelsemötet och fikat och det känns ju onödigt att kasta den! ;-)


Idag ska jag iväg till skolan, bara två dagar kvar innan rapporten till vårt stora projekt ska lämnas in så det är lite bråda dagar nu. Vi är visserligen nästan klara men det ska ju finslipas och putsas till så att alla är nöjda med det också.


Idag kommer det också några gubbar (antar jag?) och ska byta ventiler i våra element. De ska bytas i hela huset och de behöver ha tillgång till lägenheten idag och imorgon så de kan ju i princip komma närsomhelst under den tiden. Man skulle flytta bort möbler etc från elementen så det har jag gjort nu på morgonen. Det är ju ett element i marsvinsrummet så jag har fått flytta de två understa burarna i burskåpet och ställt dem på flyttkartonger i andra änden av rummet istället. Så nu ser det riktigt zoo-likt ut och jag undrar vad jobbargubbarna kommer att säga... :-p Känns sådär att de ska banka och ha sig på elementet och skrämma upp marsvinen (obehagligt ljud när man bankar på ett element, gillas inte av marsvin), särskilt när Crepes är högdräktig och ska ha bebisar om en vecka ungefär. Men att flytta på dem känns inte heller som ett alternativ, vi har ju element i alla rum liksom så det hjälper knappast. Jag får hoppas att det går fort och inte låter så mycket.


Idag kommer dessutom en annan jobbargubbe och byter ut fläktmotorn i våran köksfläkt. Den har låtit illa ända sen vi fick den och till slut fick vi nog och ringde en servicefirma. En man var här och kollade den och konstaterade att så ska det verkligen inte låta. Puh! Upprättelse! Och nu hade nya motorn kommit så den ska alltså bytas idag. Sen kommer det förhoppningsvis sluta att låta illa! :-)


I eftermiddag kommer jag och Petri förhoppninsgvis att köpa tapeter till vardagsrummet! Kors i taket!

Av S - 16 maj 2009 08:52

Det är synd om mig. Jag har haft magsjuka igår kväll och inatt. :-( Hade ingen aptit alls igår när det var middagsdags och sedan brakade det igång... Längesen jag mådde så dåligt. Jag var inte så illamående mellan vändorna till toan men så fort jag ställde mig upp blev jag alldeles svimfärdig. Svårt att kräkas samtidigt som man har diarré och håller på att svimma. :-/ En riktig mardrömsnatt! Och inget fick jag behålla heller, min mun var som en öken och jag hade kunnat hinka i mig vatten men vågade inte för det bara kom upp igen. Hoppas nu bara att Petri slipper det, har varit supernoga med handsprit mitt i allt elände. Torkat av toaringen och allt annat som jag kommit i kontakt med efter varje besök.


Jag hade ju för sjutton vinterkräksjukan i vintras - jag borde ha fått min beskärda del! Orättvist!


Petri var iaf jättesöt och matade marsvinen vid den vanliga tiden kl 21 trots att jag inte ens hade bett honom. Just då måddejag så kasst att jag inte hade en tanke på marsvinsmatning och att göra det själv hade inte varit att tänka på, då hade jag svimmat flera gånger om...


Usch... Så ska man gå och vänta på att det drar igång för Petri nu då. :-p

Av S - 12 maj 2009 10:07

Isaiah går i sin burkompis Kokostopp spår...  Dvs det är jättemysigt att ligga och vila dubbelvikt i röret. ;-)


 

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26
27
28
29 30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards