En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg under maj 2009

Av S - 11 maj 2009 08:40

Lördagens utställning i Sorunda gick väldigt bra för min del. :-)

Lilla Luneas Tosca, self saffron, 3 mån, fick 88p, cert och blev BIR-Rjr.

Nikean Lucky Me, self buff, 44 mån, fick 89p och cert.

SCh Luneas Gizelle, crested saffron, 8.5 mån, fick 89p, cert och blev BIR.

Luneas Kokostopp, nonself saffron dalmatiner, 3 mån, fick 89p, silverkort och blev BIS pet 9.


Ilias flyttade vidare till Anna i Falkenberg där han nu bor med en vuxen hane. Lycka till plutten! 


Isaiah var med och till salu men fick följa med hem igen. Det var många som ojade sig över hur söt och charmig han är men "tyvärr" har han ju fel kön. :-p


Med Jonah är det mycket bättre! :-) Han har nu gått upp 50 g sedan han vägde som minst och med tanke på att han nu bara väger 250 g så kan ni ju tänka er hur liten han var när han som 5 veckors bebis bara vägde 200 g. Igår tyckte jag att han var tillräckligt stark för att flytta ihop med Kokostopp och Isaiah så det fick han göra. De större killarna är förstås väldigt kär i honom men det går ändå hyffsat bra och jag märker på Jonah att han trivs mycket bättre med kompisar än att sitta ensam i en transport. Och eftersom han faktiskt har ökat i vikt sedan han flyttades ihop med de andra igår så får han gå kvar där och jag håller lite extra koll så att han inte blir alltför tufft behandlad.

Av S - 8 maj 2009 09:02

Idag är jag ledig från skolan men inte är jag sysslolös för det. Tänkte börja med att äta frukost, sen börja bada alla marsvin som ska med imorgon. Det blir sex stycken allt som allt varav två är Ilias som ska flytta och Isaiah som är till salu. Packa och förbereda transporterna inför morgondagen. Sen ska jag försöka plugga lite idag också, måste verkligen det även om det är trååååkigt för tentan närmar sig.


Och i eftermiddag komm Petri hem igen! Yey! :-D Så tråkigt när han inte är hemma, det tycker både jag och katterna som går ner på halvfart när någon av husse eller matte är borta. De trivs bäst när hela familjen är samlad, då är det som det ska vara. :-)


En liten rapport om Jonah förresten, jag blir inte riktigt klok på honom. Häromdagen trodde jag att det var kört med honom, han hade rasat i vikt ännu mer men nu verkar det som om han lägger på sig igen. Kan inte säga att det klickar så jättemycket när han andas nu men däremot är han fortfarande lite tungandad. Jag funderar på om han kan ha någon missbildning i svalget för flera gånger har jag hört honom hosta till några gånger i rad precis som om han har satt något i halsen. Visst kan de göra så emellanåt men det här känns som om det har hänt onormalt ofta. :-/ Vi kämpar iaf på och hoppas på dte bästa!


Av S - 7 maj 2009 20:27

Filmade småkillarna idag när de var ute på golvet. Kokostopp som är äldst i gänget (3 mån) och så bröderna Ilias och Isaiah(till salu!). Det är så roligt att se hur glada de blir när de får komma ut på golvet, det skuttas och springs och sprätts. :-) Och småpratas hela tiden.



Popcornskuttande marsvin from Sophie Eberhorn on Vimeo.

Av S - 6 maj 2009 17:53

Jag har gjort det igen. :-) Lyckats med en "handparning". Calaisa skulle ju sättas med Lucky Me var det tänkt men nyss upptäckte jag hur calaisa gick och kurrade på Madeira. Lyfte upp henne och jodå, mycket riktigt var hon högbrunstig. Så nu springer hon och Lucky Me lösa på golvet... Det gick så hett till att jag kände mig tvungen att gå därifrån... ;-)


Joggingrundan är avklarad och det känns skönt! Känner mig riktigt duktig och hälsosam. :-) Sen att det ramlade ner lite lösgodis i en påse när jag var på affären efteråt det är en hemlig sak... ;-)

Av S - 6 maj 2009 12:27

Idag känner jag för att vara nyttig! Ska precis äta havregrynsgröt till lunch, sen iväg till skolan och sen tänkte jag åka direkt till Hemlingby och springa 3 km-slingan. Jag är ju inget stort fan av träning annars men idag kände jag faktiskt för att röra på mig och då är det lika bra att passa på. :-) Så kanske man kan unna sig något gott ikväll. Hrm...

Av S - 6 maj 2009 08:34

Så var man gräsänka i två dygn då. Petri är iväg med jobbet på något teambuilding-mötes-jippo.


Ska snart ge mig ner till affären och köpa tandkräm och bröd till frukosten. Det gjorde vi förresten is öndags - gick ner till affären och köpte nygräddade baguetter och färkpressad juice, sen blev det en riktig lyxfrukost med lite kokt ägg, gott bröd och pålägg, te, juice. :-) Det är en av fördelarna med att bo på Söder i Gävle - nära till mataffärer och en massa mysiga restauranger. Även om vi i söndags konstaterade att Söder har lite wannabe-Stockholm-varning.


Nåja, vi trivs iaf riktigt bra här! Och det är väl huvudsaken. :-)

Av S - 5 maj 2009 19:41

Åh vad jag skulle vilja ha en symaskin! Inte för att jag kan sy i dagsläget men det kan väl inte vara så svårt att lära sig? Och jag tänkte inte göra några avancerade saker till att börja med, sy upp lite gardiner, kanske något kuddfodral osv. Så en väldigt enkel maskin med raksöm och sizksack skulle ju duga gott. Någon som har en som står och skräpar och vill sälja för en billig peng?

Av S - 5 maj 2009 15:17

Crepes är nu dräktig i 7:e veckan och magen börjar bli rejält stor. Bebisarna sparkar och har sig därinne och hon väger 1277g. "Tyvärr" så tror jag att hon får rätt många ungar med tanke på hur stor hon är redan.


 


Och så en bild på I-pojkarna. :-) Ilias är ju tingad med Isaiah är fortfarande till salu. Fler bilder på honom kan mailas om så önskas.

 

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26
27
28
29 30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards