En marsvinsuppfödares liv och leverne

Direktlänk till inlägg 23 augusti 2007

Hemmagjorda köttbullar

Av S - 23 augusti 2007 16:54

Är husmor igen och har precis stekt klart egengjorda köttbullar. Till det kommer jag att servera potatismos (pulver... hade tyvärr ingen potatis hemma, annars hade det blivit kokt potatis istället), gräddsås (på påse... någon såsmästare är jag ännu inte) och lingonsylt (inte heller den hemmagjord men vem gör egen lingonsylt nuförtiden?). Äh, i själva verket kanske jag inte alls är någon riktig husmor. Bara köttbullarna är ju hemmagjorda nu när jag tänker efter. :p


Mattekursen var väldigt grundläggande, inget nytt på himlen än men det kommer väl säkert. Idag gick vi bara igenom helt grundläggande saker som algebra och bråkräkning. 


Har hunnit städa tre burar också sen jag kom hem från skolan. Förmodligen sista städningen i Madeiras bur innan hon får sin kull. Hon är på dygn 66 idag och måtte allt nu gå bra. Orkar inte med fler misslyckanden nu. :( Utan att säga för mycket så verkar Madeira må väldigt bra iaf, hon är lugn och harmonisk och skrotar runt i buren med Melchior i släptåg. 


Sitter bara och väntar på att Petri ska komma hem. Han åkte motorcykel till jobbet idag och skulle ta en lite roligare väg hem än stora riksvägen så det skulle nog ta lite längre tid än vanligt. Ska nog gå in till marsvinen och sätta mig och titta på mumsande grisar. :) Det om något är rogivande.






 
 
Malin

Malin

23 augusti 2007 17:23

Nej det är inget för mig heller...men Martin propsar på att jag måååååste vara med för annars lär man inte känna några...äsch! Jag vill inte, och därmed bastu!

Gott med köttbullar!

http://www.wilmapalmen.blogg.se

 
Ulle

Ulle

23 augusti 2007 19:20

Här kommer ett tips från hon som jobbar som kokerska till vardags. Jordens godaste gräddsås till köttbullar
Pulvergräddsås som blandas med ENBART matlagningsgrädde, alltså, byt ut mot ev vatten/mjölk
Sen några klickar lingonsylt i såsen...
Smakar gudomligt, jag lovar!

http://ulles

 
Ingen bild

Sia

24 augusti 2007 14:47

Håller med om att titta/lyssna på mumsande grisar är rogivande. Kom hem en dag och var väldigt upprörd över en sak som hade hänt under dan.
Tog en banan och delade med mig till piggarna. (De fick små bitar från den änden som jag inte hade ätit ifrån.) Kände mig riktigt lugn efteråt och de var nöjda av att ha fått banan.

 
Ewa

Ewa

25 augusti 2007 13:47

Håller med om både det rogivande och uppiggande - det är så himla mysigt att de att komma hem till!!

http://fundringar

 
Ponken

Ponken

26 augusti 2007 18:04

Mormor lagar lingonsylt!

http://www.ponkebloggen.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av S - 24 september 2012 21:45

Ikväll hittade jag Crepes död i buren. Hon låg under huset och jag trodde först att hon sov men sen såg jag. :-( Imorse var hon som vanligt så jag vet inte vad som hände. Antagligen var det bara ålderdomen som slog till, hon var ju ändå 4 år. Vid sån...

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards