En marsvinsuppfödares liv och leverne

Direktlänk till inlägg 24 juni 2007

Dan efter dan efter dopparedan...

Av S - 24 juni 2007 17:41

...kan man väl säga att det är idag? Midsommarafton är över och nu går vi mot mörkare tider igen. :p Det där lät ju positivt. Men just nu känns det lite så. Vart tog sommaren vägen? Vaknade imorse av att regnet öste ner utanför fönstret och det var alldeles mörkt ute fastän klockan var över 10. Då känns det nästan som om man lika gärna kunde ligga kvar i sängen resten av dagen... :p


Vi tog oss iaf upp och drog iväg till Granngården och Lidl för spån- och grönsaksinköp men tji fick vi för Granngården var inte ens öppet idag fast det är en vanlig söndag och de har öppet på söndagar i vanliga fall. Men Granngården räknar tydligen den här söndagen som annandag midsommar eller nåt. *mutter* Så det blev bara grönsaker på Lidl, spånet får vi ta imorrn istället. Sen tog vi en sväng till Valbo där vi gick i lite affärer tillsammans med alla andra Gävle-med-omnejd-bor som inte heller hade något vettigt att göra denna gråkalla och regntunga söndag. Jag köpte ett par nya "inneskor-tofflor" att ha på jobbet, mina Scholls från 1996 har liksom gjort sitt, även om de fortfarande är sköna. ;) På Ikea köpte vi en lampa till hallen samt två jättefina blomkrukor som numer står i sovrummet där de passar perfekt. :)


Väl hemma igen städade jag sex av sju burar (gamla spånet räckte faktiskt så långt, vilket jag inte trodde innan), flyttade ut Leonoras småpojkar från henne och Undine och flyttade in dem till pappa Nalle Puh. Så nu bor det en mycket lycklig Puh-farbror tillsammans med två smågrabbar. :)


Nu står ris på kokning och två formar med pappas kassler-specialare i ugnen. En jättegod anrättning som jag varmt kan rekommendera. :) Man steker tunna skivor med kassler, lägger dem i en ugnsfast form och häller över skivade champinjoner (på burk eller färska stekta). Sen blandar man lika delar creme fraiche med matlagningsgrädde, har i chilisås efter behag och kryddar lite med salt och peppar. Häll såsen över kasslern och champinjonerna och ställ in i ugnen 200 grader i ca 30 minuter. Servera med ris och en fräsch sallad till. Riktigt gott! :)

 
 
Ulle W

Ulle W

25 juni 2007 12:18

Oh! Tack för dagens middagstips, låter smarrigt värre =)

http://ulles

 
Åsa W

Åsa W

25 juni 2007 14:41

Tackar också för smaskigt recept.
Det ska vi prova.

http://klackebo.bloggagratis.se

 
Ulle W

Ulle W

25 juni 2007 21:46

Bjöd familjen på kasslern till middag och oj vilken succé det blev! till och med ungarna käkade fler portioner =)

http://ulles

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av S - 24 september 2012 21:45

Ikväll hittade jag Crepes död i buren. Hon låg under huset och jag trodde först att hon sov men sen såg jag. :-( Imorse var hon som vanligt så jag vet inte vad som hände. Antagligen var det bara ålderdomen som slog till, hon var ju ändå 4 år. Vid sån...

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16
17
18
19
20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards