En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 19 augusti 2009

Av S - 19 augusti 2009 13:35

Hittade till den här bloggen idag och blev helt fast. Åh vad jag också vill vara veterinär! :-( Oavsett om det innebär uppstigning mitt i natten pga jourutryckning till en patient som behöver hjälp, avlivning av ett älskat husdjur eller rutinmässiga vaccineringar... Att få jobba som veterinär är verkligen min dröm men jag är realist och inser att det aldrig kommer att inträffa. Det är otroligt svårt att komma in på utbildningen och den är dessutom väldigt lång - så lång att jag inte skulle få CSN-pengar mer än under något år bara. Jag är inte heller purung längre utan faktiskt snart 28 år, och jag vill börja jobba och tjäna pengar nu!


Nej, det är väl bara att inse att jag får satsa på djuren på fritiden och som hobby istället. Men en liten sorg i hjärtat kommer det nog alltid att vara - att jag aldrig fick bli veterinär.

Av S - 19 augusti 2009 10:29

Igår fick lilla Kian flytta ihop med Jonah ochd et fungerar kanonbra! Lite småkurr och ridande i början från båda två men redan efter några timmar hade de lugnat sig och nu verkar de trivas riktigt bra ihop.


Kenton ska få flytta ut idag men eftersom jag är så osäker på Elodie fortfarande (blir inte klok på om hon är dräktig eller inte!) så vet jag inte riktigt vem han ska få bo med. Funderar på att sätta honom med Elodie och Nonne. Elodie är ju förhoppningsvis dräktig även om jag inte känner det (de har gått ihop i över 4 veckor nu) och även om hon inte skulle vara det så har jag mycket svårt att tro att Kenton skulle lyckas para henne, hon är en stor hona och Kenton är än så länge en liten kille. :-) Han flyttar ju om bara drygt 2 veckor så han hinner inte växa till sig så mycket heller, om han nu ens är könsmogen ännu. Annars får väl kastraten Musse rycka in som uppfostrare men han går med Yalima, Gizelle och lilla Leanna nu och det fungerar så bra så det vore trist att sära honom från tjejerna.


Tänkte även sätta ihop Tosca och Crepes med Lucky Me ikväll, sen får vi se hur jag pusslar ihop de andra. Skulle vilja få ihop Calaisa, Madeira och lilla bebishonan Katinka med Vanilla och Peach Melba som blir ensamma i den stora buren när Tosca och Crepes flyttar ut. Det är ju två fungerande flockar som ska sammanföras varav tre honor är unga och de två äldre honorna redan är bra kompisar så det borde väl gå att få ihop dem tycker jag. Det är väl isf Calaisa som kan vara lite bitchig men jag tror att jag ska göra ett försök iaf. :-)


Kokostopp och Krokas ryker fortfarande ihop emellanåt. Så himla konstigt att de inte ger sig - gillar de helt enkelt inte varandra? Det är fortfarande Krokas som får för sig att flyga på Kokostopp rätt som det är, jätteknepigt! Det märks att de medvetet håller sig ifrån varandra, de ligger i helt olika ändar av buren och de är bara på samma ställe när det är matdags eller när jag lägger in hö, då sitter de bredvid varandra och äter utan problem. Jag förstår mig inte på dem alls... Jag hittar nya småsår varje dag och det känns förstår inte kul alls. Nu har de bråkat i en vecka utan att verka lösa konflikten. Kan det vara så att de har FÖR stor yta att röra sig på så att de aldrig får till den där slutliga konfrontationen? Kokostopp är ju nu anmäld till pet i Örsundsbro och det är bara 2,5 vecka dit så jag vill ju inte att han ska fortsätta att få sår som inte hinner läka tills dess, samtidigt vill jag inte sära på dem för då kommer de garanterat inte att kunna bo tillsammans sen utan får bli ensamgrisar i varsin bur vilket inte alls känns bra heller. Dumma grisar... :-/







Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards