En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 10 augusti 2009

Av S - 10 augusti 2009 21:40

Jag är mätt... Äckelmätt! Jobbigt. :-p Mamma och becken var här ett tag och vi åt kyckling med pesto och koksmjölk med färsk tagliatelle till. Till efterrätt blev det ananaspaj med vaniljvisp! Mums! Men nu är jag så mätt, så mätt, fast det var några timmar sedan vi åt.


Glömde ju skriva att vi passade på att hälsa på pappa på vägen hem från Uppsala igår. Han bjöd på god mat och vi snackade lite skit ett tag och busade med sötisvovven Flora. Pappa och Petri tog även en runda i pappas Triumph och så var vi över till grannen som hade ett helt garage fyllt med precis sånt som Petri gillar dvs gamla veteranmopeder, en sproilans ny sporthoj av värsta sorten och lite andra motorfordon av diverse slag. :-)


Nu är det strax dags för sänge, grisarna har fått kvällsmat och jag filmade Krokas när han popcornhoppar uppe på hustaket. :-) Han brukar tydligen få glädjefnatt på kvällskvisten när det är matdags enligt gammelmatte Felicia. Kul att se att han fortsätter med sina rutiner även i sitt nya hem. ;-)

Av S - 10 augusti 2009 08:35

Igår blev det som sagt en tur till Uppsala där vi bl.a kollade in nya Ikea, och shoppade en del. :-) Till hallen handlade vi den här och den här, tyvärr var skostället slut och finns inte heller i Gävle såg jag på hemsidan nyss så jag hoppas att det kommer in snart igen. Vi stannade även på Gränby centrum och handlade två trådkorgar (största modellen) samt en lite annorlunda upphängningsanordning för vykort, fotgrafier, lappar etc på Granit. Trådkorgarna ska vi hänga på väggen i hallen för förvaring av vantar, mössor, halsdukar etc. Det blir nog jättebra när det är klart tror jag. :-)


Innan vi åkte hemåt igen mötte vi alltså upp Felicia och jag fick äntligen hem lille Krokas, en 2 månader gammal crested saffronhane, som ska göra bebisar hemma hos mig så småningom. Krokas och Kokostopp sattes ihop senare när vi kom hem och det gick jättebra. Nu bor de i en av de stora burarna så de har stor yta att röra sig på och det funkar bara bra. Krokas var på Kokostopp en hel del igår när de hade fått komma in i buren (på golvet var det tvätom) men Kokostopp var så snäll och lät honom hållas. Han bara la sig ner och vilade när Krokas stod och juckade för fullt. ;-) Lite märkligt tycker jag för när jag försökte sätta ihop Jonah och Kokostopp för några veckor sedan betedde sig Jonah precis som Krokas dvs försökte rida och juckade på Kokostopp men då blev Kokostopp riktigt arg och började hacka tänder mot Jonah som svarade med att göra likadant, sen var det kört och jag fick sära på dem. Men Krokas får tydligen göra lite vad han vill med Kokostopp utan att han blir irriterad. :-) 


Ikväll kommer mamma och Becke på besök och ska käka middag hos oss. Vi får väl se vad vi hittar på för gott. Det blir nog något med kyckling iaf.

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards