En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 22 augusti 2009

Av S - 22 augusti 2009 19:49

Idag har det varit en riktigt lugn och avkopplande dag. Ingen stress, bara göra sånt man känner för. :-) Gick upp när vi vaknade och käkade frukost i lugn och ro, duschade och glodde lite på tv innan ett par kompisar kom hit och vi tog en sväng på stan där det var Bondens marknad. Utbudet var dock väldigt dåligt, mycket mindre än vad det brukar vara så det blev inget shoppat där. Käkade lunch på Waynes - en jättegod avocadosallad med skinka och räkor. Mums!


Sen blev det en tur till K-rauta också där vi köpte en metallist som ska sitta mellan hallgolvet som är klinkers och köksgolvet som är trägolv. Petri håller på och sågar golvlister och har sig just nu och sen ska metallisten monteras.


Jag har städat burar och pysslat med grisarna, klippt lite klor där det behövdes och gosat lite med de flesta. Just nu känns det som om alla burkonstellationer (nåja förutom Kokostopp och Krokas då där det fortfarande är lite hätsk stämning emellanåt även om det har blivit mycket bättre, inga nya sår på länge nu!) är så lyckade, det råder lugn och harmoni i marsvinsrummet och alla verkar trivas med varandra. Jag är så himla nöjd med de stora burarna, det känns så skönt att kunna ha större flockar och det märks verkligen hur mycket enklare det är att sätta in en ny gris i en större flock, det blir inte alls samma hackande som när man bara sätter ihop två eller tre grisar. Den stora honflocken med Calaisa i spetsen funkar kanon nu efter bara några dagar ihop. Inget tjaffs alls och inget runtjagande, de sitter alla fem i en ring runt höhögen och mumsar. :-)


Tänker dock på N och hoppas så innerligt att det inte är som hon befarar. Vet ju själv precis hur det känns när paniken stiger rakt upp i skallen och man inte kan tänka på något annat än smittspridning och äckliga svampsporer. :-/ Jag skickar över en stor dos energi och ork till dig N!

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards