En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 18 augusti 2009

Av S - 18 augusti 2009 11:31

Jonah och Kian hade besök igår av sin nya familj. :-) Det var den äldsta sonen (10 år) som skulle få marsvinen och han var minst sagt exhalterad! Han hade en massa idéer om hur han skulle inreda buren och vilka leksaker de skulle ha på golvet osv. Lite kul också att han blev fäst vid Jonah på en gång, det första han sa var "Wow, vilka coola ögon!". Så roligt att barn ofta gillar rödögda marsvin till skillnad från folk i allmänhet. Jonah är också väldigt lugn och snäll när man har honom uppe i famnen och det är ju ett stort plus. Både storebror och lillebror fick hålla honom medan de satt på golvet och det gick jättebra. Lilla Kian däremot höll jag i eftersom han är en riktig liten virvelvind som inte kan sitta stilla en sekund. ;-)


Pojkarna flyttar förhoppningsvis i början på nästa vecka, innan vi drar norrut till Luleå. Det hela hänger lite på att Kian går upp bra i vikt, jag vill ju helst att bebisar ska väga ca 300 gram innan de flyttar och just nu ligger Kian på ca 210 g. Jag tänkte sära bebispojkarna från honorna idag och så får Kian flytta ihop med Jonah som han förhoppningsvis ska spendera resten av livet med. :-) Kenton får troligen bo med Nonne, måste bara försäkra mig om att Elodie faktiskt är dräktig. Hon är lite lurig för hon brunstade när jag satte ihop henne med Nonne men troligen så var hon på väg ur brunst och det blev aldrig någon parning vad jag kunde se. Men efter det har jag inte sett henne brunsta något mer och det är över 3 veckor sedan så det verkar ju väldigt konstigt. Ska kolla upp datumet mer exakt när jag kommer hem och klämma igenom henne riktigt ordentligt för att se om jag kan upptäcka några foster.


Lucky Me bor ju också ensam just nu men inom kort (kanske redan idag) ska han få två nya fruar. Både Crepes och Tosca ska få flytta ihop med honom. Med Tosca blir det en raskull och förhoppningsvis riktigt fina selfar! Med Crepes blir det en favorit i repris-petkull, förra kullen blev ju så himla lyckad med roliga färger och söta bebisar så det ska bli väldigt spännande att se vad samma kombination igen ger för något. :-)


Just det - storebror som var här och kikade på Jonah och Kian igår konstaterade att "Hit kommer vi tillbaka om 7 år!" och syftade då på att de skulle skaffa två nya grisar från mig när Jonah och Kian inte längre fanns. Snacka om framförhållning! ;-)

Av S - 18 augusti 2009 11:28

Igår kväll anmälde jag till Örsundsbro - ovanligt för mig att vara ute i sista minuten men så väntade jag ju på regnummer också. Och fick det också i tid så att jag kunde anmäla Vanilla till ras! :-) Så med till Örsundsbro och Bärsta Party (vilket himla roligt namn!) följer Kokostopp i pet samt Vanilla och Gizelle i ras. Sen får jag väl se i vilken form Gizelle verkar vara när det närmar sig utställningen. Hon skulle behöva lägga på sig något hekto till innan toppform men det hoppas jag att hon hinner göra.




Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards