En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 14 augusti 2009

Av S - 14 augusti 2009 22:29

Nu är jag äntligen klar med allt som skulle fixas inför morgondagen så nu ska jag strax krypa till kojs. Blir rena sovmorgonen imorrn ju, behöver inte gå upp förrän 6.45 jämfört mot 6.15 på vardagar. ;-)


Kokostopp och Krokas ryker ihop då och då men det verkar ha lugnat ner sig lite efter att även Krokas fick en stor pälstuss bortryckt. Nu kanske han inser att man inte ska mopsa sig mot stora, starka Kokostopp. :-p Tidigare stod Krokas kvar och muckade tills Kokostopp ledsnade och de flög på varandra men nu är det som om Krokas hellre springer iväg än konfronterar Kokostopp. Blir ju borta hela dagen imorrn så jag hoppas att det inte blir världens slagsmål när jag inte är hemma. De har ju iaf en stor yta att röra sig på.


Vi ses imorgon alla utställare! :-)

Av S - 14 augusti 2009 16:45

Jä*la marsvin! Helt plötsligt är det jättelugnt inför morgondagen på bada-marsvinsfronten... Jag behöver bara bada ett marsvin ikväll, inte två. För Kokostopp har fått en stor pälslös fläck på baken samt ett mindre framme vid halsen. Krokas och Kokostopp rök ihop precis när jag kom hem från jobbet och de måste ha gjort det tidigare idag av den hårlösa fläcken att döma. Men Krokas däremot har inte en skråma!


Fina Kokostopp som är i perfekt petkondition nu. :-( Jaja, det är väl bara att inse fakta och inte gräma sig mer över det.


Och hur ska jag göra med killarna nu då? Det är ju inte konstant bråk men om de kommer för nära varandra så ryker de ihop. Nu bor de ju i en stor bur på 154*50 cm och det borde ju räcka till två hanar tycker man... Om jag särar på dem nu så är det ju totalkört sen, jag tror att jag försöker ha lite is i magen och avvaktar. Lite jobbigt bara att jag ska vara bortahela helgen i princip...


Dumma, dumma marsvin!

Av S - 14 augusti 2009 08:29

Jag ligger före i tidsschemat! :-) Hann med att bada hela fyra marsvin igår och bakade två av godsakerna som skulle bakas till cafeterian. Så ikväll har jag bara två grisar + en kaka kvar att baka. Känns skönt att ligga lite före för en gångs skull. Sen har jag iofs ingen aning om hur länge jag blir kvar i Järbo ikväll, ska vara där kl 18 och förhoppningsvis är jag väl hemma till kanske 20.30 igen iaf. Jag hoppas på det. Ska försöka sluta tidigare idag så att jag hinner bada de två grisarna eller baka kakan innan jag ska iväg.


Kokostopp och Krokas har rykt ihop några gånger det senaste dygnet. :-/ Inte alls bra! Det blir en snabb rusch, en pälstuss som ryker och så är det lugnt igen som tur är. Men Kokostopp ska ju ställas ut imorgon! Som tur är har bara små pälstussar rykt, inga sår har uppstått... Än... Kokostopp är ju stor och stadig och har tjock päls så det syns inte att lite päls har försvunnit. Men jag tycker att det är konstigt att Krokas vågar sig på stora Kokostopp.


Efter utställningen imorrn blir det inte heller någon vila. Direkt hem, virkona nya grisen (egentligen alla som har varit med på utställningen..?), stoppa in henne till Crepes & co och hoppas att de håller sams (är en liten bebishona så det borde väl gå bra...), hoppa in i duschen, utfodra alla djur, packa och sen dra iväg till lilla Gopa på kräftskiva. Petri åker redan idag efter lunch och ska vara med och fiska upp kräftorna också, det är en tradition som vi har fått äran att vara med på de senaste åren. :-) Jag hade först inte tänkt åka överhuvudtaget men åh vad jag längtar efter kräftor och det vore ju trist att missa vår tradition! Jag kommer ju säkerligen att vara rätt så trött imorgon kväll men vafan, man lever bara en gång. Jag är ju ung och stark! ;-)

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards