En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 20 augusti 2009

Av S - 20 augusti 2009 14:08

Igår blev det mycket riktigt en rejäl ommöblering bland marsvinen.


Kokostopp och Krokas fick flytta till en mindre bur på prov. Tänkte testa min teori om att de konfronteras för sällan/lite så att de aldrig riktigt lär känna varandra... Var på helspänn och redo att rycka in om de skulle börja bråka men det behövdes inte. De rök ihop litegrann någon gång när jag såg igår men inte mer än när de gick på den större ytan så de får gott samsas i den mindre buren ett tag, kanske kan de försonas snart när de måste umgås mer intensivt. Ska kolla igenom dem noga när jag kommer hem för att se om ev nya sår har uppkommit under dagen.


Crepes och Tosca fick flytta ihop med Lucky Me i en stor bur. Det blev ett väldans liv och Lucky Me var alldeles till sig i trasorna. TVÅ tjejer att uppvakta, ojojoj... ;-) Det visade sig dessutom att Crepes brunstade så hon jagade och försökte rida på Tosca samtidigt som Lucky Me försökte para Crepes, det var som ett tåg med tre marsvin som sprang runt i buren. ;-) Till slut blev iaf Crepes parad flera gånger och sen lugnade de ner sig.


I stora buren längst ner där bara Melba och Vanilla var kvar fick Calaisa, Madeira och lilla Katinka flytta in. De fick först träffas på golvet och det gick riktigt bra. Väl i buren blev det dock en del runtjagande. Calaisa ville visa Vanilla och Melba att det minsann var hon som bestämde. Madeira däremot är så himla snäll och gör inte en fluga förnär. ;-) Vanilla och Melba spendera ganska mycket tid uppe på hustaken igår men kom iaf fram för att äta när kvällsmaten serverades så så farligt kan det inte ha varit. Lilla Katinka studsade mest runt och hade superkul i den nya stora buren men när hon upptäckte att mamma Calaisa hackade på de två nya tjejerna så skulle minsann hon också göra det! Såg ju för kaxigt ut när lilla 5 veckors bebisen mopsade upp sig mot mycket större Vanilla och Melba, som iofs tog hennes hot på stort allvar - hon hade ju en ilsken mamma som backade upp henne. ;-)


Lille Kenton fick flytta ihop med Elodie och Nonne och det fungerade bra på golvet men i buren blev han åthutad och runtjagad en hel del av Elodie. Nonne däremot är jättesnäll mot småpojkar och gick emellan när Elodie var alltför taskig. Nu har det lugnat ner sig och jag tror att de tre kommer att kunna bo ihop utan problem tills Kenton flyttar om ca 2 veckor.


I den översta stora buren går sedan ett tag tillbaka Yalima, Gizelle, Leanna och Musse och där fungerar det prickfritt. De verkar trivas jättebra ihop och är en väl fungerande flock.


Kvar sedan är bara Jonah och lille Kian som väntar på att få flytta hem till sin nya husse och hans familj. De två killarna funkar jättebra ihop och studsar mest runt i buren när de inte sover eller äter.

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards