En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 16 augusti 2009

Av S - 16 augusti 2009 19:48

Här kommer en bild på nyförvärvet Vanilla. :-) Har inget exakt födelsedatum ännu men hon är ca 2 månader gammal.


 


Och så en bild på crestade saffronhanen Krokas som snart är 3 månader gammal.


 

Av S - 16 augusti 2009 16:21

Det känns som om hela den här veckan har varit fylld av stress iom utställningen så nu känns det rätt skönt att det är över. Gårdagens utställning blev lyckad tycker jag, det var många domare i gångs amtidigt vilket ledde till en del krockar i bedömningsordningen men det är nästan omöjligt att undvika och förutspå så jag antar att man får ta det. De flesta verkade iaf nöjda med dagen. :-) För mina två grisar gick det lite blandat. Tosca fick 89p, cert och BIR-R för BIS 1 och 90p, cert och BIR för BIS 2. I finalen blev det dock ingen placering. För Lucky Me gick det lite sämre, bara 87p för ena domaren och 88 p utan cert för andra. Så han blev inte champion som jag hade hoppats på. men, men, jag får se om jag provar igen eller om Lucky Me ska få vila från utställningar ett tag, han är ju trots allt snart 4 år.


Mirra och Torta flyttade till nya hem - lycka till tjejer! Har fått rapporter från deras nya hem att det har gått bra som tur är. :-)


Och med hem hade jag lilla Ixias Explorer Vanilla, en ursöt lite self buffhona som är helt obesläktad med mina djur. :-) Hon fick flytta in till Crepes, Tosca och Peach Melba och det verkar gå helt okej, bara en liten rispa på örat har hon fått. 


Jag var tvungen att rusa från utställningen innan all städning var klar men jag hoppas att de andra Mittarna hade överseende med det. Stressade hem och så kasta in djuren, ge alla mat, ta en snabbdusch och sen snabbt iväg igen till kräftskiva. Var något stressad kan man säga!


När vi kom hem idag så saknades två grisar i sina burar (båda bor i burar längst ner vid golvet så de har inte fallit utan helt enkelt hoppat ut självmant. :-/ Hittade dem på golvet, en bakom burskåpet och en bakom hösäcken. Det var Peach Melba och Jonah som var ute på egen tass och smög runt. Men... Det jobbiga är att jag tror att Peach Melba kan ha blivit parad. :-/ Ajajaj... Hon är uppenbart brunstig men jag kan inte avgöra om hon har högbrunstat eller om hon är på väg in i högbrunst men tyvärr tror jag på det tidigare. Kanske var det därför hon fick för sig att rymma, hon har aldrig visat några sådana tendenser tidigare och burkanterna till stora burskåpet är höga så jag vet inte hur hon har betett sig! Det syns inte några jättetydliga spår efter parning men lite kladdig är hon och jag kan inte avgöra om det är vanligt sekret från henne själv (vissa honor kan ju bli lite "geggiga" när de brunstar) eller om det är rester från en parning. Tiden får väl utvisa det men det känns inte alls bra. Hon är ju bara 2,5 månad gammal. Isf blir det här min första tjuvparning och det känns inte alls bra. :-(


Kokostopp och Krokas bor fortfarande tillsammans även om jag inte blir klok på dem. Ena stunden sitter och äter hö tillsammans och andra stunden hackar de tänder och flyger nästan på varandra. Nåja, så länge de inte gör stora sår på varandra så får de hållas, det kanske lugnar ner sig.


Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards