En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg under oktober 2009

Av S - 28 oktober 2009 20:14

Kan bara meddela att det fortfarande inte har kommit några bebisar...


Att vänta måste vara det mest tråkiga och onödiga som finns. :-p Iaf att behöva vänta sååå läääänge.

Av S - 28 oktober 2009 12:35

Nähedå! Inga bebisar ännu. Börjar misstänka att Crepes håller dem inne på rent jävelskap bara för att hon ska få en massa god mat som bladpersilja och kligröt serverat flera gånger om dagen. :-p


Idag är hon inne på dygn 70...

Av S - 27 oktober 2009 19:44

...har det fortfarande inte kommit några bebisar. :-p Jag undrar hur många gånger jag har gått in i marsvinsrummet idag... 30-40 kanske?


Har gett Tosca och Crepes bladpersilja vid några tillfällen och så har de även fått kligröt vilket var väldigt smaskens så nu skriker de så fort de hör att jag närmar mig rummet. Inte bra att skämma bort dem för mycket kanske. ;-)


Blev en god lunch på stan med mamma också, vi hann med lite affärer och en fika också innan mamma åkte vidare mot Bollnäs. Tack för idag lilla mamma! :-)


Nej, nu ska jag titta till Crepes igen, NU kanske det har kommit bebisar!

Av S - 27 oktober 2009 08:35

Nixpix, inga bebisar ännu. Idag är Crepes på dygn 69 så det är verkligen nära nu. Är så himla nyfiken på vad som kan tänkas gömma sig i hennes mage, sist blev ju bebisarna så himla söta i en väldans massa olika färger.


Nu ska jag sätta fart med pluggandet. Har ställt mobilalarmet på 10.45, då är det dags att avsluta pluggandet för en stund och istället göra iordning mig och gå iväg till tågstationen för att möta upp mamma som passerar Gävle på väg mot Bollnäs, vi ska ha en liten lunchdejt. :-)


Vi får väl se om jag återkommer innan dagen är slut eller om det blir först imorgon som jag kan rapportera om bebisar.

Av S - 26 oktober 2009 12:25

Har en tid gått och nästan förträngt det faktum att flera av min pethona Melbas tår och klor inte ser ut som de ska. Jag upptäckte det först när hon var några veckor gammal, klorna såg lite vridna ut liksom men jag tänkte inte så mycket mer på det. Så småningom blev det ännu tydligare att det inte handlade om något normalt. På vänstra framtassen är en tå lite sned medan en annan är väldigt vriden så att själva klon pekar åt sidan och inte nedåt. På högra framtassen är en av tårna väldigt smal, likaså den tillhörande klon, den ser nästan halv ut. Hon lider inte alls av det, går helt normalt och klorna växer som de ska men det här innebär ju att hon inte kan ställas ut i petclass och att jag inte heller vill avla på henne, jag vet ju inte om det är ärftligt.


Därför har jag efter mycket fundering och vånda beslutat mig för att sälja Melba. Hon är en mycket snäll och mysig hona som faktiskt idag på dagen är 5 månader gammal. Hon är välväxt och har en urläcker teckning i beige och saffron. Melba säljes alltså till ett hem där hon får bli mycket ompysslad och kelad med men hon kan inte ställas ut i petclass tyvärr. Hon flyttar gärna tillsammans med crestade saffronflickan Leanna som också är till salu. De bor tillsammans i en flock nu och kommer bra överrens.


Melba är född 090526 och kostar 250:-. Maila sophie@luneas.se om du är intresserad. Hon kan tas med till Kallhäll på söndag t.ex



     

Av S - 25 oktober 2009 21:07

Nu jäklar har jag äntligen uppdaterat hemsidan (Tack Felicia för påminnelsen...). Det var en hel del att göra ska jag säga, den var inte uppdaterad sen i april. :-p Det är fortfarande lite smågrejer som inte är uppdaterat, bl.a bilder på Katinka, men det mesta ska vara det, meddela gärna om ni hittar några uppenbara fel någonstans. :-)


http://www.luneas.se



Bloppis-annons
Av S - 23 oktober 2009 19:42

Lilla Luneas Leanna är en mycket söt liten marsvinsfröken som gärna vill flytta till ett hem med minst en marsvinskompis. Hon är crested saffron dvs korthårig med virvel i pannan, gyllengul färg på pälsen och hallonröda ögon. :-) Hon är en mycket nyfiken och framåt tjej som gärna tar små utflykter på golvet, favoritmaten är persilja! 


Leanna är född den 18 juli 2009 och är alltså drygt 3 månader gammal. Hon är registrerad i SMF men eftersom hon har lite skönhetsfel i form av en dubbel crest och öronveck så passar hon bäst till kel och petclass och kanske inte till avel eller rasutställning.


Leanna finns i Gävle men kan tas med till marsvinsutställningen i Kallhäll den 1 november. Maila sophie@luneas.se vid intresse!


   


Djur & tillbehör, Säljes - Gävle (Gävleborgs län)
Pris:    250:-
Av S - 23 oktober 2009 19:12

Det har varit fullt upp i veckan med skola och jobb men nu är det äntligen helg och även om en del av helgen ska ägnas åt tentapluggande så är det ändå skönt med sovmorgon. :-)


Crepes och Tosca är riktiga tjockisar nu. Det är Crepes som är först ut med att föda, faktiskt redan i början på nästa vecka. Idag är hon på dygn 65 och jag tippar på fyra eller fem bebisar. Hon är stor men magen är inte lika sprängfull som sist. Toscas mage är lite mindre så jag gissar att hon får tre bebisar där. Hon är beräknad till den 3 november.


Kallhäll närmar sig med stormsteg också, tur att jag är nästan helt ledig nästa vecka så att jag hinner varva tentaplugg med trimning... Har redan hunnit trimma det värsta på alla rasgrisar som ska med faktiskt, kors i taket! Men det är givetvis en hel del finputsning kvar också, särskilt när det är så pass många som fyra stycken att trimma. Det ska bli himla kul och spännande att ställa de små bufftjejerna för jag misstänker att det kommer att bli en stor buff-juniorklass. Dels mina två flickor och sen kommer nog även Ixias men två buffar efter vad jag har läst på bloggen. ;-) Sen vet jag inte om Kenton som flyttade till N dyker upp också, läste på Ns blogg att två grisar skulle med till Kallhäll men jag vet inte om Kenton är en av dem.  


Nu laddas det inför Idol och vi har begränsat vårt fredagsmys till en ask med vindruvor och en vhokladkaka, det får räcka. Fick ångest igår när jag såg mig i helfigursspegeln och insåg att min kropp inte längre ser ut som den gjorde (och borde)... :-( Inte alls roligt och det är nog första gången som det känns så här hemskt. Så idag har jag varit ute på en joggingtur och fler ska det bli! Det handlar inte om att gå ner i vikt, för jag anser inte att jag är tjock, utan om att få tillbaka lite muskler och mindre sladdriga lår och rumpa. Så det så!

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards