En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg under december 2008

Av S - 17 december 2008 09:31

Idag inleds julledigheten för min del. Härligt! :-) Fast så jätteledig blir jag inte ändå, måste plugga statistik och dataanalys. Vi har både en inlämningsuppgift och en tenta som väntar efter jullovet. Och igår skrev vi i min grupp klart ytterligare en inlämningsuppgift. Vår lärare blev ju sjuk för ett bra tag sedan och sedan dess har vi haft två vikarier som har turats om att ha övningar och föreläsningar. Men i söndags var tydligen vår ordinarie lärare pigg igen och tyckte att han skulle göra ett inhopp igen för han skickade mail till oss studenter om att två inlämningsuppgifter + uppgifter till ett seminarium skulle skickas in senast 19 december och 5 januari. Så nu måste vi alltså ta igen inlämningsuppgifterna som vi missat under tiden som han har varit sjuk, och det under jul- och nyår. Det är väl jättesnällt!? *morr* Vi blir nu lidande för att vår ordinarie lärare blev sjuk och för att vikarierna har haft dålig kommunikation med både varandra och ord. lärare. Inte schysst alls tycker jag! Många åker ju iväg över jul och nyår och är inte ens hemma, än mindre har man väl lust att sätta sig med inlämningsuppgifter i mellandagarna!? Nåja, nu har jag klagat klart. Kunde väl varit värre antar jag...


Idag blir det lite marsvinspyssel tänkte jag. Ska städa burar och motionera smågrisarna. :-) Yalimas pojkar börjar bli väldigt försigkomna nu och kurrar för fullt på mamma, Calaisa och syster. De är drygt 3 veckor och jag tycker att det är lite tidigt att flytta ut dem, de diar ju fortfarande litegrann.  Tror ju inte att det är mer än träning de ägnar sig åt men det vore ju hemskt om de skulle få till det med syrran.


Nu har jag anmält till kista också. Det blev samma gäng som till Västerås, vilket innebär att jag åker både lördag och söndag. Visste först inte hur jag skulle göra men nu blev det så här. På lördagen åker jag och E i Es föräldrars bil och på söndagen åker jag förmodligen ensam i vår bil. Ev att Petri följer med, husdjursmässan är ju rätt rolig även för icke-marsvinsnördar.


Blev rejält förkyld efter Västeråsutställningen förresten. Petri var sjuk förra evckan så förmodligen fick jag hans förkylning. Nu är det iaf på sluttampen, jag känner mina förkylningsstadier och nu är jag inne i hosta-snyta-segt-snor-stadiet. Vilket innebär att det snart är över. :-) 


Nu är det frukost som gäller!

Av S - 13 december 2008 22:13

Kort rapport bara.


Dagens utställningsresultat blev helt klart godkända. :-)


Luneas Gizelle, crested saffron, 3,5 mån, 89p, cert och BIR-jr, hon stod kvar bland de sista i juniorfinalen men fick tyvärr ingen placering (det vara bara 4 placeringar) Lillstumpan var sååå duktig den här gången! Sist var hon ju som ett yrväder men nu stod hon som ett ljus både under bedömning och på finalbordet. Mattes lilla stjärna. :-)


Luneas Elodie, self saffron, 6 mån, poänglöst för utländsk domare, cert. I pet vann hon sin klass, fick silverkort och blev Bästa pet 10. :-)


Mr No Name vom Eidertal, self buff, 21 mån, poänglöst med ganska bra kritik, dock inget cert, tror att han föll lite på sin dåliga hållning. Nonne ville inte alls visa upp sig och la sig ner på plattan med framkroppen... Hmm... Platträning är det som gäller där.


Luneas Crepes Suzette, crested lemonagouti/cream dalmatiner, 3 mån, ställdes i pet, vann sin klass (1/10 !!), fick silverkort och blev inte mindre än Bästa pet 3! Har aldrig varit med om att en junior placerar sig så högt i petfinalen tror jag. :-) Hon charmade iaf in sig med sitt söta tryne, och så satt hon som ett litet ljus under bedömning, jättekul! :-)


Vi åkte innan stora finalen hade varit men nyss fick jag rapport om att en annan Lunea-gris, nämligen SCh GP Luneas Belle, blev BIS 8 i rasfinalen! Verkligen jätteroligt! Även GP Luneas Sahrami placerade sig i petfinalen. Det gick bra för Luneas idag. :-D



Av S - 12 december 2008 12:11

Nu har jag badat alla fyra grisar som ska med till Västerås imorgon. Crepes och Elodie som ska ställas i pet fick även öronen petade, klorna klippta och tassarna smorda och filade. Ska låta pälsen torka ordentligt på dem innan jag tar tag i slutklämmen på trimningen.


Nu är det burstädning som står på schemat, därefter ska jag förbereda transporten och packa väskan. Sen är jag väl i princip klar med förberedelserna inför morgondagen. :-)

Av S - 11 december 2008 19:22

Och så här fina blev de efter en stund i ugnen. :-)

 

Nu återstår bara provsmakning om en stund. :-)

Av S - 11 december 2008 18:56

Nu står det två plåtar med lussebullar med mandelmassa i på jäsning. Mumma! :-) Pappa ska få ungefär hälften att bjuda släkten på på julafton. Jag kan ju själv inte vara med i år så de får ta del av Sophies lussebullar istället, så är jag ändå med på ett hörn. ;-)

Av S - 11 december 2008 15:39

Nu har jag tagit en långpromenad till affären och handlat lite ingredienser till lussebullar bl.a Tog inte någon av de närmsta affärerna utan en som ligger en bra bit bort så att jag fick mig en riktig långpromenad.


Har trimmat lite tidigare och tänkte ta ett pass igen nu. Men jag får så himla ont i nacke och axlar när jag sitter ett tag, inte kul. :-/ Nu ska jag väl inte klaga på det egentligen för det är ju frivilligt och det är ju mer synd om marsvinen som är helt oskyldiga och inte alls har någon lust att bli trimmade...

Av S - 11 december 2008 11:04

Hrm... Har fortfarande inte ätit frukost. Började fota grisra och skicka in till årsboken istället. :-) Tre champions fick jag skicka in i år: Åssian, Bedelia och Calaisa. Försökte ta ett nytt foto på Calaisa men hon ville inte alls ställa upp sig och jag ville inte bårk amed henne så jag fick ta ett gammalt foto där. På Åssian och Bedelia blev det iaf nytagna bilder. Bedelia har blivit lite tjockis på sistone, hon har tidigare varit en rätt liten och nätt hona men nu har hon maffat till sig rejält, vågen stannade på över 1100 g. Och då är hon bara lågdräktig... :-p


Fotade även min lilla sötnos Gizelle som inte är som andra marsvin. ;-) De som såg hennes bedömning i Kallhäll kan ju intyga... Hon vill inte sitta stilla för fem sekunder, flyger och far och är bara så nyfiken på allt och alla! Till slut, efter många misslyckade bilder, lyckades jag få till en enda bra men det räcker ju också. :-) Upptäckte vid redigeringen av bilderna att hon är läskigt lik Bedelia! Inte så konstigt kanske med tanke på att Gizelle är Bedelias dotter, men ändå - de är vansinnigt lika. Samma form och lilla "bubbla" på höger öra, samma stora ögon och samma profil. Se bara nedan! (Bedelia överst och Gizelle under)



Och här är alla misslyckade bilder...



Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5 6
7
8 9 10 11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards