En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg under maj 2008

Av S - 22 maj 2008 19:53

Nu är burarna städade och Bedelia badad. Någon större kulinarisk läckerhet blev det dock inte till middag... Orkade inte ordna något mer avancerat än varma koppen och en macka. :p


Har också beställt tid för Madeira hos veterinären. Är rätt säker på att hon har urinvägsinfektion.  :/ Har hört henne pipa en del när hon kissar och idag tyckte jag att hon såg risig ut, satt och kisade coh såg lite ruggig ut. Lyfte upp henne och då var hon alldeles blöt i rumpan, dessutom ser det ut som om hon har fått någon typ av frätskador av urinen eller kan marsvin få genital herpes!? Hon är nästan som skinnflådd runt kisseriet. :/ Tvättade av henne och smörjde med lite barnolja. Usch, får så dåligt samvete för att jag inte har sett det tidigare men det kan inte ha funnits där särskilt länge för det är inte många dagar sedan jag hade henne uppe. Hon tigger iaf mat och äter bra så jag hoppas att hon blir frisk igen med antibiotika.

Av S - 22 maj 2008 17:47

Kul med så mycket respons ang klänningarna! Men blev jag nåt klokare? Nej, inte mycket. :/ Snart måste jag bestämma mig för om jag ska lämna tillbaka klänning två eller inte... De flesta av er verkar ju föredra klänning ett. Till saken hör dock att om jag ska ha klänning ett så måste jag köpa nya skor, har inga som matchar brunt och turkost för jag tycker inte att svart ser helt okej ut (vad tycker ni?). Har kollat lite men det är SVÅRT att hitta några fina skor i mörkbrunt, dessutom är det svårt att veta vilken typ av skor som passar till klänningen, helst hade jag ju provat klänning + skor men det är ju svårt när man är i skoaffären...Och ska jag ha klänning ett så måste jag också hitta på något att ha över upptill för det känns för bart i kyrkan utan något alls. Suck vad jobbigt...


Lång skoldag idag med matte hela dagen. Ska fixa lite middag nu och sen ta itu med burstädning och marsvinsbadning. Lilla Calaisa fick sitt bad igår och idag är det Bedelias tur. Calaisa var så duktig så och satt som ett ljus i min hand (hon är över huvud taget ett väldigt snällt och medgörligt marsvin :) ) under badet och hennes päls blev så mjuuuuk!


Yalima börjar närma sig slutet på dräktigheten nu, bara knappt 2 veckor kvar nu innan bebisarna anländer. Jag hoppas att det går bättre den här gången än det gjorde sist! Hon är inte så enormt tjock så jag tror på 3 bebisar den här gången, de är inte så jättelivliga där inne men det sparkar emellanåt.

 

Av S - 20 maj 2008 16:27

...i-landsproblem ska jag nu avslöja (fastän jag egentligen inte gillar att visa mig på bild :p).


Vi ska på bröllop den 7 juni med tillhörande kalas. Och jag ska ha klänning på mig. Köpte en, då jättefin, klänning för ett tag sedan men varje gång jag provar den stör jag mig på att tyget i kjolen har en tendens att liksom samla ihop sig i mitten i fram. Vilket i sin tur leder till att jag ser ballongformat ut framifrån och gravid ut i profil. Inte så roligt alltså. Om jag hade haft en symaskin och varit en fena på att sy så hade det kanske gått att fixa till men nu har jag varken symaskin eller fenor. :p Annars gillar jag verkligen mönstret som går i turkost och brunt!


Så... Efter en hel del klagande från min sida tröttnade Petri och uppmanade mig att leta efter en annan klänning, för "du kommer bara att gå och störa dig på det där sen på bröllopet och det är inte kul. Men jag tycker att den är jättefin!". Så, sagt och gjort, jag stack ner på stan och hittade klänning nummer två. En klänning som föll mig helt i smaken vad gäller tyg, modell och passform MEN det stora frågetecknet är färgen. Får man verkligen ha en så mörk klänning på ett bröllop? Klänningen består av två delar, en separat svart underklänning som ser ut ungefär som ett tunnt nattlinne med smala axelband och spets i ringningen i fram, och sen själva klänningen som är i tunnt genomskinligt tyg med småblommigt mönster på. Botten på den är mörkgrön men blommorna går i rött och blått också. Det är spets i urringningen, på holkärmarna och i nederkanten runtom. Expediten i affären tipsade om att jag ju kunde byta ut underklänningen mot en i ljusare färg t.ex vitt, men då är ju problemet att hitta ett passande linne/klänning med rätt längd och gärna spets i urringningen.


Jaa... Det här blev verkligen ett väldigt ytligt inlägg men det blir väl så ibland antar jag. jag vill verkligen trivas i klänningen men jag vill ju inte heller att folk ska tycka att jag har en alldeles för mörk klänning... Vad tror och tycker ni? Vilken klänning är finast och är den mörkare klänningen FÖR mörk för bröllop?

Av S - 16 maj 2008 17:07

Nope, nepp, det bidde ingen längehet den här gången heller... :( Budgivningen rasade iväg och gick över vårt satta tak så vi hoppade av.


Nåja, det kommer väl fler tillfällen. Känns lite hopplöst bara, vi har tittat efter lägenheter länge nu känns det som.


Nu ska vi iväg och äta god mat på Churchstreet Saloon, och jag ska verkligen försöka ta något annat än det jag brukar. ;) 

Av S - 16 maj 2008 09:10

Sitter här och försöker komma på ett kvalitetsproblem hos en tjänst... Det går inget vidare. :/ Har en inlämningsuppgift som handlar om att göra en kvalitetsstudie och använda sig av några verktyg för kvalitetsförbättring men först och främst måste jag alltså hitta ett kvalitetsproblem. Den ska inte vara inlämnad förrän den 28:e men jag vill inte ha dte hängande över mig utan skulle helst vilja ha det klart och inckickat NU.  Suck...


Är ledig idag också (alla fredagar fram resten av terminen) men ska på syn- och hörselkontroll kl 13.30 inför sommarjobbets truckskola. Måste ta mig till Hofors som ligger ca 5 mil från Gävle och det blir nog bil som gäller. Petri samåker med en jobbarkompis idag så bilen är kvar hemma. Tur för mig. :)  


Idag kl 13.30 startar också budgivningen på den lägenhet som vi kikade på förra veckan och som vi är intresserade av. Så vi ska vara med på budgivningen, två till var tydligen intresserade när jag pratade med mäklaren i onsdags så vi får väl se hur det slutar. Vore så skönt att få flytta till en större lägenhet snart, vi har ju letat ett bra tag nu. Vi trivs jättebra i vår nuvarande lägenhet men den saknar ju balkong och jag vill ha större plats åt marsvinen. Drömmer om min stora flockbur med alla pensionärer i...


Nu ska jag äta lite frukost och sen ska jag banne mig hitta ett kvalitetsproblem och göra den där studien klar...

Av S - 14 maj 2008 13:36

Idag kom SMFs årsbok för 2007. Trevlig läsning och massa kulig statistik. Själv hade jag med tre djur den här gången, men jag hoppas på fler i år. :) Åssian är ju redan klar och sen hoppas jag att Bedelia ska lyckas knipa två cert till. Lilla Calaisa är en riktig pingla som jag också tror mycket på och sen får vi väl se vad som dyker upp i kullar här framöver. Yalima börjar bli rejält tjock om magen nu, hon har gått 7 veckor på dräktigheten nu. Men hon har inga som helst problem med att ta sig mellan burarna (hon går i en dubbelbur med Quilla och Åssian) utan hoppar lätt som en plätt upp på hustaket i ena buren, knallar över till hustaket i andra buren och sen ner på burgolvet igen. :)


Har nu tre dubbelburar och märker hur roligt grisarna tycker att det är att kunna ta sig från ena buren till den andra. Dels får de ju större yta att röra sig på men de verkar också tycka att det är kul att hoppa över och kanske också skönt att få ligga i fred och vila i en helt tom bur. De har lite valmöjligheter helt enkelt. :) Just nu ser det ut som följer i Luneas marsvinsstall:


Enkelbur 1: Cadillac's Audi, self buff, hane. Går ensam i väntan på att sättas med hona eller bebishane. Sitter ofta och spanar på hustaket och pratar för sig själv.


Enkelbur 2: Luneas Blazé, self saffron, hane. Farbror Blazé börjar se gammal ut. :( Han är inte lastgammal (4 år och 4 mån) men börjar bli lite skruttig. Funderar på att ta en sista kull på honom med Bedelia även fast han inte är den finaste hanen färgmässigt sett. Typmässigt och temperamentsmässigt är han dock mycket trevlig! 


Dubbelbur 1: Här bor honorna Shobrooke Madeira, self saffron, Lucky, sheltie golden/white och Luneas Bedelia, crested saffron. Madeira håller sig bara i den ena buren, hon verkar inte fatta att man kan hoppa över, eller så vill hon inte ;), men Lucky och Bedelia tar sig lätt över och rör sig över båda burarna.


Dubbelbur 2: Här bor snygge SCh Luneas Åssian, self buff, med tjejerna Luneas Quilla, crested buff, och SCh Luneas Yalima, crested saffron. Båda honorna är dräktiga men Åssian är bara pappa till Quillas kull. Yalimas däremot är parad med Audi. Här rör de sig mycket över burarna, ingen av dem har någon favorit utan de är lika mycket i båda burarna. Åssian brukar dessutom sitta och halvsova med hakan vilandes på kanten mellan burarna, ser inte så bekvämt ut men tydligen är det det. ;)


Dubbelbur 3: Här bor de nyfunna tjejkompisarna Luneas Calaisa, self buff, Luneas Undine, satin buff och Luneas Pannacotta, crested saffron dalmatiner. Undine håller sig mest i den ena buren medan Pannacotta och Calaisa rejsar runt i båda. :) Den här kombinationen har ju pannacotta valt själv men "tyvärr" så ska hon snart sättas med hane så då måste jag sära på kompisarna. 


Elva grisar sammanlagt alltså! Det är mindre än vad jag har haft på länge! Och det känns skönt, för då finns det utrymme att spara ungar ur kommande kullar och dessutom står jag i kö på en buffhona från L. Måste ta in lite nytt blod!


Nej, nu ska jag plugga lite istället för att sitta här och nöjesblogga...

Av S - 12 maj 2008 20:25

Idag när jag kom hem från skolan på eftermiddagen hade Pannacotta bestämt sig för att flytta in till grannarna. :p Hon har gått själv ett tag eftersom hennes gamla burkompis (och mamma) Ellen gick bort och det inte har funkat att sätta ihop henne med någon annan hona. Eftersom hon snart ska sättas med hane har det blivit en nödlösning där hon får bo själv. Men nu hade hon alltså ledsnat på det och flyttat in till Undine och Calaisa. Och det funkar! Blev alldeles iskall när jag kom hem och såg ett vitt marsvin i en bur där det inte skulle finnas ett vitt marsvin... Kollade snabbt igenom alla grisarna och dte fanns inte en endaste skråma på någon av dem! Upptäckte också att Pannacotta är brunstig, kan det vara därför som hon så hemskt gärna ville in till sina grannar? Nu bor de iaf alla tre ihop i en dubbelbur och det går alldeles utmärkt.  :)


Ja se marsvin...

Av S - 9 maj 2008 12:11

Va f*n! Hade skrivit ett långt inlägg och plötsligt när jag tittar upp så är allt borta! :( Nu orkar jag inte skriva om allt ju...


Har inte kommit så långt ännu men huvudvärken är iaf på väg bort nu. Ska städa några burar, hoppa in i duschen och dra ner på stan i solskenet nu.


Chiao!

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26 27
28
29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards