En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg under maj 2008

Av S - 9 maj 2008 09:36

Ännu en strålande försommardag! Är ledig idag och hade mer än gärna slagit mig ner i en solstol på balkongen. Men ja, ni vet ju hur läget är. :p


Visningen igår gick bra, lägenheten var fin! Det enda som måste göras om är köket, det var gammal skåpinredning från 60-talet med målade släta luckor i nån diarrébrun färg ;p men det ser vi bara som positivt. Vi gillar båda två sån där gammal skåpinredning och med omslipning och omlackering av luckorna, nya handtag och beslag, nya vitvaror och nytt kakel så kommer det att bli jättefint och fräscht! Och det bästa av allt - vi var helt ensamma på visningen! Den höll på mellan 16.30-17 och vi var där mellan 16.30-16.45 och på den tiden dök ingen annan spekulant upp. Det är visserligen en till visning inplanerad men den är på dagtid och det borde rimligtvis locka ännu färre besökare. Vi skulle höra av oss i början på nästa vecka om vi var intresserade och det är vi nog. :)


Fick mail imorse från Leonoras nya familj och det går jättebra med nya kompisen tydligen, lite småtjaffs i början där Leonora visade att hon bestämmer men sedan har det varit lugnt och inga problem. Känns skönt att höra! :) 


Idag ska jag först och främst försöka få ordning på mitt huvud (hade migrän igår och var tvungen att ta migräntabletter två gånger...känns därför inte alls så lockande att ta en tablett idag igen även om det nog skulle behövas) genom att dricka mycket och starkt kaffe. Sen ska jagnog plocka lite här hemma och kanske gå ut och sätta mig någonstans på en bänk i solen med en god bok (dock inte i bikini eftersom det kanske skulle väcka en del uppmärksamhet ;p), sen blir dte og också en runda på stan och inhandlande av lite alkoholhaltiga drycker till kvällen. Ska fixa mat också tills Petri kommer hem, ska laga egen köttsoppa! :)

Av S - 8 maj 2008 14:45

Leonoras nya matte och lillmatte var och hämtade henne igår kväll och det blir nog jättebra tror jag. Blev lovad att få rapporter och bilder då och då och skulle något hända så att de inte kan ha kvar grisarna så får jag köpa tillbaka Leonora. Känns tryggt.


Idag skiner solen och det är riktigt varmt ute! Såna här dagar saknar man en balkong extra mycket, eller allra helst en trädgård! Tänk att kunna göra en utehage till grisarna där de kan få vara hela dagarna när det är tillräckligt varmt ute. Och tänk att få ligga i en solstol med en god bok och bara njuta av värmen (jag är aningens  avundsjuk på dig Ullis som skulle dra fram en solstol och bikini...). Stackars mig som bor i stan i en liten lägenhet utan balkong...


Vi har funderat fram och tillbaka på att skaffa selar och koppel till katterna så att man kan låta dem komma ut i friska luften och solskenet ibland men så har vi hört skräckhistorier om innekatter som har blivit så förtjusta i utelivet att de bara står och mjauar vid ytterdörren hela tiden när de är inne. Och det vore ju hemskt om de skulle bli så olyckliga över att vara inne mesta delen av tiden. :/ 


Kl 16.30 är det dags för visning igen (för vilken gång i ordningen vet jag inte... känns som om vi jämt springer på visning nu...) och jag hoppas att den här lägenheten är lika fin som den ser ut att vara! Den är dessutom rätt billig och hyran är låg, men då kommer väl å andra sidan alla andra spekulanter och driver upp priset. *suck* När ska vi få våran större lägenhet!? 

Av S - 7 maj 2008 16:24

Ikväll flyttar Leonora till en familj här i Gävle. Fick ett mail imorse där de letade efter en kompis till sin lilla 8-veckors hona som hastigt blivit ensam efter att gamla burkompisen gått bort av ålderdom. Leonora kommer att få dela en 120-bur med denna lilla hona, få vara ute och äta gräs under dagarna om vädret tillåter och mysa framför tvn på kvällarna. Det kan inte bli bättre för en marsvinspensionär. :) Så nu är Leonora badad och torkad och pustar ut i buren i väntan på sin nya familj. Det hugger lite i hjärtat att lämna iväg henne men jag vet ju att hon kommer att få ett kanonbra pensionärsliv och det unnar jag henne på ålderns höst. :) 

Av S - 7 maj 2008 08:34

Första inlägget i maj! Och det har gått en hel vecka in i månaden. Fick bannor av kära pappa igår för att jag skriver för sällan nu... ;)


Här går livet sin gilla gång. Grisarna har börjat få smaka på grönt utifrån och det är mycket uppskattat. :) Nu börjar det bli dags att börja förbereda djuren inför utställningen den 24 maj. Har inte börjat trimma ännu... Men det är ju bara två djur den här gången varav den ena är bebis så det ska nog gå bra.


och sen ska jag hem och plugga inför duggan som vi har i matte imorrn. Har satt upp en tvättid i eftermiddag/kväll för att tvätta vårat vita sofföverdrag som inte är så vitt längre. :p Och när Petri kommer hem ska vi iväg och träna på gymmet. Träningen har kommit av sig lite på sistone och det är verkligen inte bra. Men det är ju himla svårt och känns extra tråkigt att stänga in sig på gymmet när solen skiner och det är härligt vårväder utanför. Till helgen skulle det bli riktig sommarvärme - det ser jag fram emot! :)


Något SM blir dte inte för mig i år. :( Verkligen jättetrist för jag hade sett fram så mycket emot det, men men, ibland blir det inte som man tänkt sig. Petris syster gifter sig då och det känns inte schysst att skippa bröllopet för att åka på marsvinsutställning...

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26 27
28
29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards