En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 14 maj 2008

Av S - 14 maj 2008 13:36

Idag kom SMFs årsbok för 2007. Trevlig läsning och massa kulig statistik. Själv hade jag med tre djur den här gången, men jag hoppas på fler i år. :) Åssian är ju redan klar och sen hoppas jag att Bedelia ska lyckas knipa två cert till. Lilla Calaisa är en riktig pingla som jag också tror mycket på och sen får vi väl se vad som dyker upp i kullar här framöver. Yalima börjar bli rejält tjock om magen nu, hon har gått 7 veckor på dräktigheten nu. Men hon har inga som helst problem med att ta sig mellan burarna (hon går i en dubbelbur med Quilla och Åssian) utan hoppar lätt som en plätt upp på hustaket i ena buren, knallar över till hustaket i andra buren och sen ner på burgolvet igen. :)


Har nu tre dubbelburar och märker hur roligt grisarna tycker att det är att kunna ta sig från ena buren till den andra. Dels får de ju större yta att röra sig på men de verkar också tycka att det är kul att hoppa över och kanske också skönt att få ligga i fred och vila i en helt tom bur. De har lite valmöjligheter helt enkelt. :) Just nu ser det ut som följer i Luneas marsvinsstall:


Enkelbur 1: Cadillac's Audi, self buff, hane. Går ensam i väntan på att sättas med hona eller bebishane. Sitter ofta och spanar på hustaket och pratar för sig själv.


Enkelbur 2: Luneas Blazé, self saffron, hane. Farbror Blazé börjar se gammal ut. :( Han är inte lastgammal (4 år och 4 mån) men börjar bli lite skruttig. Funderar på att ta en sista kull på honom med Bedelia även fast han inte är den finaste hanen färgmässigt sett. Typmässigt och temperamentsmässigt är han dock mycket trevlig! 


Dubbelbur 1: Här bor honorna Shobrooke Madeira, self saffron, Lucky, sheltie golden/white och Luneas Bedelia, crested saffron. Madeira håller sig bara i den ena buren, hon verkar inte fatta att man kan hoppa över, eller så vill hon inte ;), men Lucky och Bedelia tar sig lätt över och rör sig över båda burarna.


Dubbelbur 2: Här bor snygge SCh Luneas Åssian, self buff, med tjejerna Luneas Quilla, crested buff, och SCh Luneas Yalima, crested saffron. Båda honorna är dräktiga men Åssian är bara pappa till Quillas kull. Yalimas däremot är parad med Audi. Här rör de sig mycket över burarna, ingen av dem har någon favorit utan de är lika mycket i båda burarna. Åssian brukar dessutom sitta och halvsova med hakan vilandes på kanten mellan burarna, ser inte så bekvämt ut men tydligen är det det. ;)


Dubbelbur 3: Här bor de nyfunna tjejkompisarna Luneas Calaisa, self buff, Luneas Undine, satin buff och Luneas Pannacotta, crested saffron dalmatiner. Undine håller sig mest i den ena buren medan Pannacotta och Calaisa rejsar runt i båda. :) Den här kombinationen har ju pannacotta valt själv men "tyvärr" så ska hon snart sättas med hane så då måste jag sära på kompisarna. 


Elva grisar sammanlagt alltså! Det är mindre än vad jag har haft på länge! Och det känns skönt, för då finns det utrymme att spara ungar ur kommande kullar och dessutom står jag i kö på en buffhona från L. Måste ta in lite nytt blod!


Nej, nu ska jag plugga lite istället för att sitta här och nöjesblogga...

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26 27
28
29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards