En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 31 maj 2008

Av S - 31 maj 2008 08:59

Morgonstund har guld i mund... :) Petri ligger fortfarande och sover men jag har redan hunnit köra ner bilen i garaget (den stod på gatan och jag var rädd för böter...) och nu sitter jag här vi datorn. Tänkte passa på och plugga lite nu medan Petri sover så kanske vi kan hitta på något senare utan att jag behöver få dåligt samvete.


Gårdagkvällen spenderades på matlagning, promenad till affären för inköp av diverse drinktillbehör samt godis, gräsplockande på vägen hem, ihopfixande av drinkar, drinkdrickande och godisätande framför finalen av Talang 2008. Det blev ett ganska tidigt sänggående eftersom jag hade ont i huvudet och misstänkte att det var migrän på gång. Men nu är värken som bortblåst, skönt!


Marsvinen får nästan bara gräs, maskrosor, klöver och annat grönt utifrån nu och det är mycket uppskattat, och billigt för matte! :) Har inte köpt vitkål på flera veckor och det känns bra för plånboken för nu ligger vitkålen på 12,90:-/kg på Willys, på ICA Maxi såg jag att den kostade 7,90:-. Tycker ändå att det är dyrt, med tanke på att det väger en hel del så tickar ju kronorna på... Men nu är alltså gräs på matsedeln och det kostar inte ett dugg. :) Brukar komplettera med lite morötter, paprika, selleri, melon och annat gott som de får ibland, särskilt då Yalima som är högdräktig nu. 


Madeira blev ju mycket bättre med kisseriet och var helt torr i rumpan tills igår. Nu har hon börjat kissa ner sig igen. Trots att bactrimbehandlingen fortfarande pågår. Vad kan det bero på? Kan hon behöva ha starkare antibiotika? Avvaktar till efter helgen men fortsätter hon att vara kissig i rumpan så får jag ringa veterinären igen. Tycker inte att urinstenar borde ge de symptomen riktigt? 


Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26 27
28
29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards