En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg under september 2007

Av S - 20 september 2007 08:06

Idag är det redovisning av min grupps rapport om växthuseffekten. :p Kl 09.15 är det vår tur - först av alla! Vi ska försöka sätta ribban högt! ;p


Måste öva lite nu. Tänkte använda katterna som publik. Men de är väl måttligt roade och har svårt att koncentrera sig som vanligt.


Alla Ellens bebisar hänger med ännu. 

Av S - 19 september 2007 15:36

Ingen bild på bebisarna ännu. Försökte fota dem nyss men det är lögn att få till en bra bild. :p Dels vill de absolut inte sitta stilla utan klättrar och klänger på varandra, och dels så är de så små och ynkliga att de helt enkelt inte blir bra på bild... Så det dröjer nog innan ni får se dem tyvärr. De är iaf pigga fortfarande men har tappat några gram i var. Jag har sett att iaf två av dem (de största) diar men minstingen ser väldigt ynklig ut även om han hänger med och följer efter mamma också.


Sätter däremot in en bild på teddyfarbrorn som bor här tillfälligt och som satte tänderna i min hand. :p Han är dock snäll i normala fall och ganksa söt också. :) Kan nog bli ruskigt söta bebisar mellan honom och Betty.


Ikväll blir dte standup! Jag och Petri ska gå och se Glans & Schyffert. Ska bli himla kul! :)

Av S - 18 september 2007 22:05

Ellens små bebisar verkar må bra och de får absolut bästa omvårdnad så det kanske går vägen ändå. Såg alldeles nyss hur lilla dalmishonan tog ett riktigt  bocksprång med sina 61 ynka gram. Så nog finns dte krut i dem alltid. :) Lite skumt dock att alla tre men särskilt minstingen ser prematur ut med nästan kal mage, och då är de ändå födda på dygn 68 och Ellen har ätit bra hela tiden.


Stenfoster, som Denise undrade över, är ett förkrympt outvecklat litet hårt foster. Av någon anledning så har det inte utvecklats normalt utan stannat/dött efter några veckor och därefter blivit nästan som inkapslat och "ihoptorkat". Ser himla otrevligt ut men är inte skadligt för mamman vad jag vet.


Yalima som bor ihop med Ellen har upptäckt att det nu finns något drickbart i Ellens tuttar... Till saken hör att Yalima är 5 månader och verkligen ingen bebis. Men vad gör man inte när det är fri tillgång på godsakerna och ingen kör bort en? ;p Knäppa marsvin!


Av S - 18 september 2007 17:46

Nu har Ellen fått sina bebisar! :) Fyra stycken varav en död + ett "stenfoster". :/ De levande är inga jättebamsingar direkt så vi får väl se om alla klarar sig. En liiiten satin saffronhane på 56g, en skithäftig crested saffron dalmatinerhona på 61g och en self saffronhane på 71g. Ellen är en jätteduktig mamma som tar hand om sina små så kanske det finns hopp för att alla klarar sig.


Bilder kommer när de är helt rentvätttade. 

Av S - 17 september 2007 15:59

Jag har gjort en dubbelbur åt Madeira, Quilla, Melchior och lilla Åssian. Även om det bara var en tillfällig lösning med tre vuxna + bebis i en Dillinglåda så kändes det för trångt. Så nu bor de alltså i en dubbelbur med två Dilling-lådor. De kan fritt röra sig mellan lådorna och t.o.m lilla Åssian som bara är några veckor gammal tar sig över hur lätt som helst. På ena sidan av "skarven" står en tegelsten som trappsteg och på andra sidan står en hundmatskål (Ikeas, används som sovplats av mina marsvin) fylld med spån för att göra nivåskillnaden lite mindre. Det är dock bara lilla Åssian som använder sig av det, de andra hoppar på sidorna.


På ena sidan serveras hö och på andra sidan kraftfoder och grönsaker, på så sätt måste de röra sig över burarna men det är iofs inget de har nåt emot. Men oftast befinner de sig faktiskt på samma sida av buren, det är intressant att se hur flockbeteendet slår in. :) Ibland hoppar Åssian över till den sida där de andra inte är och då blir det riktiga race med bocksprång. Det är precsi som om han blir alldeles överlycklig över att ha en hel yta tom på marsvin att studsa runt på. :)


Av S - 17 september 2007 14:41

Nyss hemkommen från skolan. Vi skrev klart vår rapport om växthuseffekten och hann även cadda lite. Nu är det bara att invänta svar på rapporten från vår lärare så att vi får veta om vi måste göra om något. Redovisningen blir på torsdag och innan dess ska vi även hinna få en annan grupps rapport och opponera på den. Förutom vår grupp så finns det ca 8 till, förstår inte hur läraren ska hinna läsa igenom alla, komma med kommentarer och skicka ut rätt rapport till rätt opponentgrupp igen, innan torsdag... Men men, det är väl hans problem. :p


Idag har Ellen gått 67 dygn så det börjar dra ihop sig. Jag tror att hon får imorgon eller på onsdag, hon har öppnat sig lite och är rejält stor så jag tror på många ungar.


Igår var en riktig tråkdag. Uselt väder och absolut inget att göra. Petri tog en sväng med motorcykeln tillsammans med två kompisar och jag mötte upp på Max... Mmmmums! Men det var väl det enda trevliga på hela dagen. ;p På kvällen var jag riktigt uttråkad, så uttråkad att jag började städa garderoben vilket ledde till att även Petri blev inspirerad. Resultatet blev en mycket prydlig garderob med fint vikta kläder. Efter det så åkte vi iväg till återvinningsstationen med en massa skräp, pantade burkar och flaskor och åkte sen hem och åt varma mackor medan vi tittade på Ensam mamma söker. Så kvällen avslutades ganska trevligt ändå.


Nu ska jag lägga i en maskin tvätt och sen ta itu med lite burstädning. Marsvinen har fått persilja de senaste dagarna och det känns... Uäck vad äckligt persiljekiss luktar!

Av S - 15 september 2007 11:54

Lördag idag! Härligt! Fint höstväder ute så vi tänkte ta en sväng ner på stan. Får se om vi hittar något på "Bondens marknad". Sist vi var där så ville jag köpa nyskördad broccoli till grisarna men tanten före oss köpte den sista broccolibuketten... *mutter* Hoppas de har kvar nu!


Vi funderar på att plocka svamp i eftermiddag. Problemet är bara att vi inte vet några svampställen här. Och att gå ut på måfå känns lite lönlöst. Samtidigt går det ju knappast att fråga någon van svampplockare heller, det vet man ju att de aldrig skulle avslöja sina bästa svampställen. Jag får googla lite... ;p



Av S - 14 september 2007 13:01

Sitter i skolan igen och skriver. Det hinns liksom inte med på kvällarna. Det är fullt upp med matlagning, handling, burstädning, kattlek och marsvinspyssel. Och så höstens tv-seriestarter! Sjukhuset på 3:an och Idol på 4:an är givna varje vardagkväll när de går. Lite jobbigt att bli upplåst varje dag mellan 19.30-21 men vad gör man inte... ;p Ikväll blir det reprisen av "Ensam mamma söker", vi missade det i söndags när vi var i Stockholm/Uppsala på besök så vi får ta det ikväll istället. Om jag orkar hålla mig vaken så länge (brukar vara svårt på fredagar) så är det Mia och Klara kl 23.55 Måste ju kolla in vad det är alla pratar om! Tror att jag har hört dem på P3 och om det är de jag tror så kan det bli riktigt bra. :)


Ellen har gått 9 veckor nu på dräktigheten så det är inte långt kvar. Hon är bra stor så hon får säkert fyra ungar, kanske t.o.m fem.


Nej, nu måste jag sprinag till lektionen! CAD-ritning är det som gäller nu.

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13
14 15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards