En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 17 september 2007

Av S - 17 september 2007 15:59

Jag har gjort en dubbelbur åt Madeira, Quilla, Melchior och lilla Åssian. Även om det bara var en tillfällig lösning med tre vuxna + bebis i en Dillinglåda så kändes det för trångt. Så nu bor de alltså i en dubbelbur med två Dilling-lådor. De kan fritt röra sig mellan lådorna och t.o.m lilla Åssian som bara är några veckor gammal tar sig över hur lätt som helst. På ena sidan av "skarven" står en tegelsten som trappsteg och på andra sidan står en hundmatskål (Ikeas, används som sovplats av mina marsvin) fylld med spån för att göra nivåskillnaden lite mindre. Det är dock bara lilla Åssian som använder sig av det, de andra hoppar på sidorna.


På ena sidan serveras hö och på andra sidan kraftfoder och grönsaker, på så sätt måste de röra sig över burarna men det är iofs inget de har nåt emot. Men oftast befinner de sig faktiskt på samma sida av buren, det är intressant att se hur flockbeteendet slår in. :) Ibland hoppar Åssian över till den sida där de andra inte är och då blir det riktiga race med bocksprång. Det är precsi som om han blir alldeles överlycklig över att ha en hel yta tom på marsvin att studsa runt på. :)


Av S - 17 september 2007 14:41

Nyss hemkommen från skolan. Vi skrev klart vår rapport om växthuseffekten och hann även cadda lite. Nu är det bara att invänta svar på rapporten från vår lärare så att vi får veta om vi måste göra om något. Redovisningen blir på torsdag och innan dess ska vi även hinna få en annan grupps rapport och opponera på den. Förutom vår grupp så finns det ca 8 till, förstår inte hur läraren ska hinna läsa igenom alla, komma med kommentarer och skicka ut rätt rapport till rätt opponentgrupp igen, innan torsdag... Men men, det är väl hans problem. :p


Idag har Ellen gått 67 dygn så det börjar dra ihop sig. Jag tror att hon får imorgon eller på onsdag, hon har öppnat sig lite och är rejält stor så jag tror på många ungar.


Igår var en riktig tråkdag. Uselt väder och absolut inget att göra. Petri tog en sväng med motorcykeln tillsammans med två kompisar och jag mötte upp på Max... Mmmmums! Men det var väl det enda trevliga på hela dagen. ;p På kvällen var jag riktigt uttråkad, så uttråkad att jag började städa garderoben vilket ledde till att även Petri blev inspirerad. Resultatet blev en mycket prydlig garderob med fint vikta kläder. Efter det så åkte vi iväg till återvinningsstationen med en massa skräp, pantade burkar och flaskor och åkte sen hem och åt varma mackor medan vi tittade på Ensam mamma söker. Så kvällen avslutades ganska trevligt ändå.


Nu ska jag lägga i en maskin tvätt och sen ta itu med lite burstädning. Marsvinen har fått persilja de senaste dagarna och det känns... Uäck vad äckligt persiljekiss luktar!

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13
14 15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards