En marsvinsuppfödares liv och leverne

Direktlänk till inlägg 6 juli 2007

Kattlängtan

Av S - 6 juli 2007 15:26

Jag och Petri funderar på att skaffa katt. Vi har pratat om det länge och nu har vi verkligen hittat de sötaste missarna! Jag ville gärna ha en cornish rex men petri vägrar... Jag förstår inte hur man inte kan tycka att de är söta men han tycker att de är fruktansvärt fula och "sönderavlade" som han uttrycker det (ja, jag har försökt förklara för honom...). Undrar om det är "raskänslan" han saknar, som uppfödare tror jag att man ser lite annorlunda även på raser inom andra djurslag. De här kissarna tycker vi dock båda är fruktansvärt fina (kika här) och de verkar dessutom ha en intressant rasblandning med siames som är lite aktivare och supersocial och ragdoll som är mer goskatt. Sen är ju utseendet ett stort plus. :)


Sen är ju frågan om man ska ha en eller två katter. Jag (som jämt tjatar om minst TVÅ marsvin) känner likadant när det gäller katter, i synnerhet eftersom det kommer att bli innekatter. Och så var det det här med innekatt...  Petri gillar det egentligen inte alls, han tycker att katter ska ha möjlighet att vara ute och jaga om de vill men jag hävdar att det behovet inte är lika stort hos en raskatt som hos en bondkatt. Men det är klart att det säkert är roligast för katten att kunna välja själv om den vill vara ute eller inte och som det är nu finns ingen möjlighet att ha en utekatt (däremot kan man ju gå ut med den i koppel om man vill...). 


Suck vad svårt! Några tankar kring detta? 

 
 
Malin

Malin

6 juli 2007 16:32

jag tycker inte heller om cornish rex. ;)
Och inga andra katter heller för den delen, så min rekommendation vore att inte skaffa någon alls. ;)
Haha.
Kram

http://www.wilmapalmen.blogg.se

 
Ida

Ida

6 juli 2007 16:38

Massa åsikter.. ;) Jag är totalt emot utekatter om man inte verkligen bor på landet. Utekatter råkar ut för så himla mycket skit och orsakr dessutom andra människor stora problem. Medellivslängden på utekatter är skrämmande låg. :(

Men alltså... Hur skulle katt funka med marsvinen? Ha stängd dörr? Jag skulle inte vilja ha katt med tanke på alla krukor de skulle ha ner, haha... "Tur" att Joel är allergisk så att jag inte får för mig nåt. ;)

http://idefix.bloggagratis.se

 
Sophie

Sophie

6 juli 2007 16:45

Oj, kul med åsikter! :)

Äh, vad du är negativ Malin! Katter som är så söta! Har mer och mer insett det faktiskt. Förut var jag mer hundmänniska (och är väl kanske det egentligen fortfarande men det är alldeles för mycket jobb med en hund för att det ska funka nu).

Ida: Jag tror att det kan funka med katter och marsvin, om man lär dem när de är små. har ju sett bilder på katter som myser i marsvinsburarna, så länge man inte har några pyttiga nyfödda ungar så tror jag faktiskt inte att en innekatt skulle se dem som byten. De är nog för stora (eller iaf mina... haha ;) ) Att stänga dörren till marsvinen är inget alternativ men kanske en nätdörr eller kompostgaller för?

http://www.luneas.bloggagratis.se

 
Kajsa

Kajsa

6 juli 2007 16:49

Jag har haft 2 innekatter och samtidigt marsvin. Och katterna kom före marsvinet men det gick hur bra som helst.
Men såklart kan det variera.

http://livetpoenpinne.bloggagratis.se

 
Ingen bild

mamma

6 juli 2007 17:30

Det klart ni ska ha katter!! Ta två så har de sällskap av varandra när ni jobbar. Om man ska ha innekatt tror jag att det är bäst att de aldrig får vara ute, då får de inte smak på det.

 
Ida

Ida

6 juli 2007 17:43

Ah, det kanske kan funka. Jag vet bara flera där marsvinen råkat illa ut (och stor marsvin blivit dödade) så jag skulle aldrig våga. Men jag vet inte riktigt vad det var för omständigheter kring dessa.

http://idefix.bloggagratis.se

 
Malin

Malin

6 juli 2007 18:39

Jag är inte negativ, jag är allergisk!

http://www.wilmapalmen.blogg.se

 
Sofi

Sofi

6 juli 2007 20:13

Klart ni ska ha en katt. Vi är själva i kattköpar tankar men vi satsar på kattunge ifrån ett katthem med övergivna katter och det blir utekatt eftersom vi vill ha en råttjägare, vill inte ha en raskatt springandes ute, lite dyrt.
Tror inte att du får problem med katt och marsvin, vet uppfödare som har katter ihop med marsvinen.

http://hemgardens.bloggagratis.se

 
Ulle

Ulle

6 juli 2007 20:14

Jag har haft både innekatt, då när jag bodde i lägenhet, och nu har vi utekatt eftersom vi bor på landet. Min erfarenhet är att katten vi har nu ser man knappt röken av...han försvinner i nåt dygn och dyker sen upp för att käka lite, och sen dra iväg igen. Han är kastrerad men vill inte gärna vara hemma ändå...supertråkigt så klart och jag frågar mej i bland varför vi har katt?
Däremot rör inte våran Findus marsvinen. Han har fått stryk av en hona med ungar, som flög på och högg honom i nosen när han var lite för närgången! Nu mera sitter han mitt i stora uteburen och glor på marsvinen, men vågar sej inte speciellt nära. Så jag tror absolut att det går att tala om för dom att "se men inte röra"
Innekatter blir så mycket mysigare och sociala. Har haft en brun burma, en brunmaskad helig birma och några "vanliga huskatter".
Så, klart ni ska ha missar!

http://ulles

 
Åsa W

Åsa W

7 juli 2007 14:34

Älskar katter.
Innan jag hade möjlighet att ha hund hade jag två katter.De var så härliga , hade så kul ihop.
Visst borde det funka med marsvinen men jag skulle nog fixat nätdörr eller liknande för säkerhets skull.

http://klackebo.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Sia

8 juli 2007 11:03

Att ha både marsvin och katt ska inte vara något problem vad jag har förstått. Bara man skaffar piggarna först (vilket du har gjort) och katten/katterna sen. Plus att katten ska vara liten till en början och inte vuxen gör det mkt lättare.
Nätdörr låter som en väldigt bra idé.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av S - 24 september 2012 21:45

Ikväll hittade jag Crepes död i buren. Hon låg under huset och jag trodde först att hon sov men sen såg jag. :-( Imorse var hon som vanligt så jag vet inte vad som hände. Antagligen var det bara ålderdomen som slog till, hon var ju ändå 4 år. Vid sån...

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6 7 8
9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards