En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 6 juli 2007

Av S - 6 juli 2007 15:26

Jag och Petri funderar på att skaffa katt. Vi har pratat om det länge och nu har vi verkligen hittat de sötaste missarna! Jag ville gärna ha en cornish rex men petri vägrar... Jag förstår inte hur man inte kan tycka att de är söta men han tycker att de är fruktansvärt fula och "sönderavlade" som han uttrycker det (ja, jag har försökt förklara för honom...). Undrar om det är "raskänslan" han saknar, som uppfödare tror jag att man ser lite annorlunda även på raser inom andra djurslag. De här kissarna tycker vi dock båda är fruktansvärt fina (kika här) och de verkar dessutom ha en intressant rasblandning med siames som är lite aktivare och supersocial och ragdoll som är mer goskatt. Sen är ju utseendet ett stort plus. :)


Sen är ju frågan om man ska ha en eller två katter. Jag (som jämt tjatar om minst TVÅ marsvin) känner likadant när det gäller katter, i synnerhet eftersom det kommer att bli innekatter. Och så var det det här med innekatt...  Petri gillar det egentligen inte alls, han tycker att katter ska ha möjlighet att vara ute och jaga om de vill men jag hävdar att det behovet inte är lika stort hos en raskatt som hos en bondkatt. Men det är klart att det säkert är roligast för katten att kunna välja själv om den vill vara ute eller inte och som det är nu finns ingen möjlighet att ha en utekatt (däremot kan man ju gå ut med den i koppel om man vill...). 


Suck vad svårt! Några tankar kring detta? 

Av S - 6 juli 2007 15:10

Äntligen är det ledig helg igen! Tjohooo! Dagen har varit stressig och jäklig så nu är det underbart att ha två lediga dagar framför sig. Ikväll blir det förhoppningsvis en båttur och lite grillning (om vädret håller i sig vill säga...). Mysigt! :)


När jag kom hem från jobbet och gick in i sovrummet så låg två krukor inkl växter i (en fikus och en novemberkaktus som tur var! Ingen hoya!! ;p) på golvet, varav den ena i krasch. :( Haspen som man ställer upp sovrumsfönstret på glänt med sitter fel så det låser inte fönstret ordentligt vilket resulterar i att fönstret flyger upp om det blåser mycket. Och imorse stängd ejag inte fönstret eftersom det såg ut att bli varmt väder idag. Dumma mig... Eller snarare dumma hyresvärd, det är ju egentligen hans fel!


På marsvinsfronten är dte lugnt. Quilla har börjat acceptera lilla Yalima även om det blir några rundor emellanåt. Yalima är dock smidig som en gasell så hon springer lätt ifrån otympliga Quilla. :) 


Min digitalkamera verkar ha gett upp. Katastrof!!! Förhoppningsvis är det bara batterierna som har blivit för dåliga men i värsta fall är det kameran som är sönder. Jag hoppas verkligen det förstnämnda!


Nu ska jag spela Sims 2. :) Trevlig fredagsunderhållning tills sambon kommer hem. Trevlig helg på er! 

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6 7 8
9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards