En marsvinsuppfödares liv och leverne

Direktlänk till inlägg 31 oktober 2009

Nämen! bebisar!

Av S - 31 oktober 2009 07:46

Gick nyss upp på toa och tittade sen till marsvinen, särskilt då Crepes och Tosca. Tosca står som vanligt med tassarna på burkanten och skriker och tigger. Men det är något som saknas... :-p Magen! Hon är smal igen! Börjar kika runt i buren och under ena huset sitter det fyra små knoddar, just då beskyddade av Crepes (får hålla koll så att hon inte försöker sno Toscas bebisar också). Jag som knappt hade börjat vänta ännu! Bebisarna föddes alltså på dygn 67 och jag kände visserligen att Tosca var i princip helt öppen sent igår kväll men så kan de ju faktiskt gå i något dygn innan bebisarna kommer. Mamma Tosca har varit så duktig, inte heller här syns ett spår av förlossningen och jag funderar på hur Tosca har betett sig om hon har fött ungarna under det huset som de sitter under nu - det är nämligen rätt lågt och det finns inte en chans att hon skulle kunna böja sig under magen och dra fram ungarna utan att ha huset balanserandes på ryggen. ;-)


Fyra self buffar blev det trots att det hade kunnat bli saffron också. De är förstås ljuvligt söta och är överlag en rätt jämn kull förutom att två har varsitt öronveck. *morr* "Tyvärr" så blev det bara en hona, resten är hanar. Så om någon vill ha buffpojkar är det bara att hjojta till! Här finns lite av varje - med veck, utan veck, self, sotad self, sotad crested... ;-)


Okej, så här ser iaf laguppställningen ut:

Hona, 56g, jättesöt liten hona med kanontyp, lite små öron dock. Fin färg, får hoppas att hon klarar sig... Hon är minst i kullen.

Hane, 86g, lika fin typ, om inte snäppet bättre än honan och fin färg. Tyvärr ett öronveck.

Hane, 83g, inte lika typad men helt okej ändå, lite ljusare än syskonen men vet inte riktigt hur ljus ännu.

Hane, 76g, jättefin typ här med men tyvärr ett öronveck. Färgen ser fin ut.


Honan stannar förstås om hon klarar sig och dte hoppas jag att hon ska göra. De är ju ändå två mammor i buren som borde kunna mata upp även en 56-grammare tycker jag. :-) Nu ska jag iväg på tenta snart, ska göra iordning mig och äta lite frukost först bara. Bilder på underverken kommer när jag kommer hem.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av S - 24 september 2012 21:45

Ikväll hittade jag Crepes död i buren. Hon låg under huset och jag trodde först att hon sov men sen såg jag. :-( Imorse var hon som vanligt så jag vet inte vad som hände. Antagligen var det bara ålderdomen som slog till, hon var ju ändå 4 år. Vid sån...

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards