En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg under september 2008

Av S - 11 september 2008 12:58

Nej, Lucky kommer nog inte att klara det här. Hon vägrar ta emot stödmatningen och jag vill inte tjuvhålla henne alltför mycket för att försöka. Lite isbergssallad har hon ätit men det var ytterst lite. Nu ligger hon och burkompisen under huset på en handduk som jag la in. Madeira ligger ovanpå handduken opch Lucky ligger bredvid men har borrat in sig mellan flikarna på den ihopvikta handduken. Tänker att Madeiras närhet gör att hon känner sig lugn och varm iaf, de har hela tiden varit väldigt goda vänner. Innan dess bodde Lucky med Amabelle, min tjocka goa gammeltant som somnade in lugnt och stilla här hemma i mars i år, de två var ett riktigt radarpar som bott ihop ända sedan Lucky flyttade hem till mig för tre år sedan. Är det dags för Lucky att gå i sin gamla bästis fotspår nu?

Av S - 11 september 2008 07:34

Lucky är dålig. :( Jag vet inte vad som är fel och jag kan inte hitta något konstigt alls mer än att hon ser risig ut, inte vill äta och sitter och ruggar. Hon har bajsat små små pluttar och även kissat så de funktionerna fungerar som de ska. Hon ser fin ut i munnen och jag hittade inget konstigt när jag kände igenom henne. Jag har försökt med både bladpersilja (som burkompisen Madeira slukade i ett naffs) och gräs (var ute kl 23 igår kväll och panikplockade regnvått gräs) som annars brukar vara en delikatess bland marsvin men hon vill inte ha. Har försökt tvångsmata henne med proviva nyponsoppa och fortimel men det mesta kommer ut igen. :( Till saken hör att jag egentligen inte har en susning om hur gammal Lucky är, hon kom till mig för 3 år sedan och då uppskattade jag hennes ålder till ett år men den kan naturligtvis ha varit tre år redan då. Det är ju omöjligt att säga. Så kanske är Lucky bara väldigt gammal och trött nu och tycker att det är dags att lämna in. Oerhört frustrerande att inte veta vad felet är, och att ta henne till veterinär tror jag inte skulle klargöra något heller. Jag kämpar på med tvångsmatningen och hoppas att det vänder!

Av S - 10 september 2008 17:42

Och här kommer två bilder till på en katt som inte riktigt vill samarbeta. :p



 Nej matte, jag tänker inte lyssna på dig!


 

Oooond katt! 


Våra små trissetrasser... :) 

Av S - 10 september 2008 17:31

Nu när jag har betalat dyra pengar för att få plats med fler bilder här på bloggagratis så måste jag ju utnyttja det och visa en bild på våra små kattflickor (som iofs inte är så små längre...). Här myser de tillsammans på sängen. :)


 



Av S - 10 september 2008 12:59

Puh! Oj så duktig jag har varit nu. :) Först gå i skolan på förmiddagen, cykla hem, diska, slänga i en maskin tvätt, åka iväg och handla marsvinsmat, hem igen och packa upp, städa burar och så dammsuga. :) Nu sitter jag och väntar på att min lunch ska bli klar. På Alps pizzeria. ;) Har beställt friterad kyckling med sötsur sås och det skulle vara klart om 10 minuter. Alps ligger alltså i samma hus som vi bor i men vi äter faktiskt sällan där. Sen vi flyttade hit har vi kanske ätit/tagit hem mat max 10 gånger, men nu var jag sugen och det var ett enkelt och snabbt alternativ till lunch.


Igår var jag på konsultation för akupunktur pga min migrän. Fick träffa en sjukgymnast som kände igenom nacke och rygg och tydligen så hade jag mycket låsningar lite här och där som han trodde kunde bidra till migränen. Första besöket gick därför inte ut på någon akupunktur utan att ta bort låsningarna, det gjorde han med diverse ryck och tryckningar som fick det att smälla till på flera ställen i ryggen och nacken. Lite läskigt när det smäller till som ett pistolskott i nacken! Men det kändes bättre efteråt och huvudet kändes liksom "lättare" när han hade knäckt ut kotorna. Tydligen är jag överrörlig i de flesta leder också och då är det vanligt med spänningshuvudvärk enligt honom, man får lättare låsningar då. Vi får väl se om det blir några nålar vid nästa tillfälle. Jag ska dit igen nästa måndag och har ytterligare tre tider inbokade de närmsta veckorna. Eftersom jag har fått komma dit genom en remiss så kostar det bara 100:- per besök - himla bra tycker jag! Annars kostar väl akupunktur många hundralappar per gång?


Nej, nu ska jag hämta min goda lunch. :) 

Av S - 9 september 2008 11:56

Nu har jag fotat de små parvlarna. :) Det var inte det lättaste... Och bilderna blev inte de bästa men men. Här är de iaf!

Crestade honan som stannar här. :)


Minstingen i kullen, till salu!


Saffronag/buffhonan, till salu!


Förmodligen lemonagouti/cream dalmatiner, hona, till salu!


Och så lilla hanen som ser konstigt glansig ut på bilden men det beror förmodligen på att hans päls är mycket kortare än systrarnas. Han är iaf inte satin. Till salu!



Av S - 7 september 2008 23:01

Det blir en snabb rapport om gårdagens utställning bara innan jag kastar mig i säng. Har legat utslagen större delen av dagen i något konstigt illamående/ont i tandköttet pga visdomstand/migrän-liknande tillstånd. Inte kul. :/


Gårdagen var desto roligare! :) Kunde knappast ha blivit bättre. Calaisa fick 89p, cert och blev BIR-R slagen av Ankis fina vita Vanilla Ice. :) I finalen blev hon placerad som BIS 9 - det trodde jag inte med tanke på att hon bara var reserv! I petclass kom hon tvåa i sin klass med 90p och silver.

Lilla 2,5 mån Elodie gjorde utställningsdebut och sopade banan bland juniorerna. :) 90p, cert och BIR-jr och sedan BIS-jr 1! Helt galet och jag såg förmodligen ut som en fågelholk när domaren avslöjade vem som vunnit. :)

Audi gjorde också utställningsdebut men i petclass, där lyckades han charma domaren, fick 92p + silver och i finalen blev det en BIS pet 3:e plats! Men någon köpare på honom fick jag ändå inte. Charmiga, fina Audi - är det ingen som vill ha en riktigt rolig petstjärna att tävla med? :)


Quilla flytta hem till L & D där hon numer bor i golvflock, fick nyss rapport om att det gick hyffsat bra iaf. Quilla var rädd för de andra honorna men det ger sig säkert om några dagar.


Här hemma har jag satt ihop Nonne och Yalima och OJ vad glad Nonne blev! Hans blyghet minskade drastiskt på en gång och då har han redan blivit bra mycket tamare sedan han flyttade hit. Nu kurrar han och smörar för Yalima som mest verkar tycka att han är lite besvärlig. :) Tror att det kan bli riktigt fina ungar iaf!


Pannacottas bebisar är ovanligt försigkomna och pigga, även den lilla hanen som jag tyckte såg så ämlig ut har tagit sig och fått päls på magen redan. De poppar runt i buren, sitter i matskålen och äter kraftfoder och diar Pannacotta mest hela tiden så det är inte alls omöjligt att alla klarar sig! Frågade Petri vilken han tyckte var finast och även han gillade den crestade honan bäst så förmodligen blir det hon som får stanna. Övriga är till salu, ska ta enskilda bilder på dem nästa vecka och maila runt till de som visat intresse tidigare. :)

Av S - 5 september 2008 17:59

Oj vilken respons på dagens kull! Roligt! :) De små bebisarna är jätteläckra allihop, som små godisbitar! Hur jag ska kunna sälja dem är ett mysterium. Hade varit enklare om alla var hanar. ;)


Här kommer dock ett par bilder på dem tagen i all hast, har inte hunnit ta enskilda bilder på dem ännu så det får vänta tills imorrn eller på söndag.


 


Pannacotta är verkligen en kanonmamma som inte lämnar ungarna många sekunder ensamma. Hon putsar och tvättar på dem och de var torra väldigt fort efter födseln tack vare att hon tvättade dem så noga (men inte SÅ noga som Bedelia var som knaprade på en tass... :p ) .


Någon lägenhet blev det inte denna gången heller. *suck* Men vi ger inte upp utan fortsätter kolla hemnet femtioelva gånger pet dag.... :p



Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards