En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 23 september 2008

Av S - 23 september 2008 14:33

Måste ju bara visa hur fin lilla Gizelle från G-kullen har blivit. :) Hon är 5 veckor idag.

 


Utställningsdebut blir förhoppningsvis i Kallhäll 1 november och då ställer jag ev henne och mamma Bedelia i grupp tillsammans också. :) 

Av S - 23 september 2008 13:42

Lucky ser piggare ut igen och har ökat i vikt så hon klarar sig nog den här gången också. Vilken krutgumma! :) Men frågan är ju förstås vad som är fel på henne, jag kan inte hitta något konstigt. Kanske är hon bara gammal och sköplig. :/ Jag matar lite extra med näringsdryck men hon äter även själv nu. Critical care har jag inte hemma nu men jag ska ta och införskaffa det, alltid bra att ha hemma och jag har ju använt det förut med gott resultat.


Jag och Petri har bestämt oss för att börja äta nyttigare och bättre mat, åtminstone i veckorna. Det har blivit alldeles för mycket halvfabrikat på sistone men nu är det slut på det. Igår blev det linsgryta vilket var himla gott förutom att de måste ha skrivit fel på mängden linser i receptet för det blev alldeles torrt. Hade i mer vatten i resterna som blev över och det blev mycket bättre. Idag blir det rårisgratäng med broccoli. Någon med recept på goda, nyttiga och gärna hyffsat enkla maträtter?


Började trimma på Calaisa och Elodie igår, alldeles för nära inpå utställningen egentligen men, men... Det har inte blivit av tidigare. Tur att båda två är lättrimmade! 


Pannacotta börjar nog tröttna lite på sina bebisar tror jag. Hon ligger allt oftare uppe på hustaket och vilar medan ungarna står nedanför och skriiiiiker i högan sky efter sin mamma. Pannacotta lyfter inte ett ögonbryn utan sover lugnt vidare medan jag själv hör dessa hjärtskärande skrik ända in i vardagsrummet. :p Värst är när det sätter igång på natten = störd sömn eftersom marsvinen bor alldeles intill sovrummet.


Just det! Audi och Folke fick ju flytta på vägen upp till Luleå, vi mötte upp deras nya matte Christina i Sundsvall. Lycka till i ert nya hem pojkar! Så efter lördagens utställning när tre grisar flyttar finns här bara 12 egna grisar + 4 bebisar som är till salu + Blazé som är ute på vift hos Anki. På lördag får jag förhoppningsvis hem egenuppfödda men utflyttade saffronhanen Yalero också som Calaisa ska få göra bebisar med. :)


Nu är det burstädning som står på schemat, sen förberedning av middagen och sen förhoppningsvis lite ledig tid för Spore. :) 

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards