En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 11 september 2008

Av S - 11 september 2008 16:08

Nu har jag varit och köpt mer näringsdryck åt Lucky men de hade inte Fortimel hemma på Apoteket så det fick bli något likvärdigt som hette Komplett, med hallonsmak. Ingen höjdare tyckte Lucky men jag fick i henne 4 ml iaf. Och jag tyckte att hon såg lite piggare ut efteråt, hon började t.o.m tugga lite hö när jag satte ner henne i buren igen. Snälla håll tummarna!

Av S - 11 september 2008 12:58

Nej, Lucky kommer nog inte att klara det här. Hon vägrar ta emot stödmatningen och jag vill inte tjuvhålla henne alltför mycket för att försöka. Lite isbergssallad har hon ätit men det var ytterst lite. Nu ligger hon och burkompisen under huset på en handduk som jag la in. Madeira ligger ovanpå handduken opch Lucky ligger bredvid men har borrat in sig mellan flikarna på den ihopvikta handduken. Tänker att Madeiras närhet gör att hon känner sig lugn och varm iaf, de har hela tiden varit väldigt goda vänner. Innan dess bodde Lucky med Amabelle, min tjocka goa gammeltant som somnade in lugnt och stilla här hemma i mars i år, de två var ett riktigt radarpar som bott ihop ända sedan Lucky flyttade hem till mig för tre år sedan. Är det dags för Lucky att gå i sin gamla bästis fotspår nu?

Av S - 11 september 2008 07:34

Lucky är dålig. :( Jag vet inte vad som är fel och jag kan inte hitta något konstigt alls mer än att hon ser risig ut, inte vill äta och sitter och ruggar. Hon har bajsat små små pluttar och även kissat så de funktionerna fungerar som de ska. Hon ser fin ut i munnen och jag hittade inget konstigt när jag kände igenom henne. Jag har försökt med både bladpersilja (som burkompisen Madeira slukade i ett naffs) och gräs (var ute kl 23 igår kväll och panikplockade regnvått gräs) som annars brukar vara en delikatess bland marsvin men hon vill inte ha. Har försökt tvångsmata henne med proviva nyponsoppa och fortimel men det mesta kommer ut igen. :( Till saken hör att jag egentligen inte har en susning om hur gammal Lucky är, hon kom till mig för 3 år sedan och då uppskattade jag hennes ålder till ett år men den kan naturligtvis ha varit tre år redan då. Det är ju omöjligt att säga. Så kanske är Lucky bara väldigt gammal och trött nu och tycker att det är dags att lämna in. Oerhört frustrerande att inte veta vad felet är, och att ta henne till veterinär tror jag inte skulle klargöra något heller. Jag kämpar på med tvångsmatningen och hoppas att det vänder!

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards