En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg under september 2008

Av S - 23 september 2008 13:42

Lucky ser piggare ut igen och har ökat i vikt så hon klarar sig nog den här gången också. Vilken krutgumma! :) Men frågan är ju förstås vad som är fel på henne, jag kan inte hitta något konstigt. Kanske är hon bara gammal och sköplig. :/ Jag matar lite extra med näringsdryck men hon äter även själv nu. Critical care har jag inte hemma nu men jag ska ta och införskaffa det, alltid bra att ha hemma och jag har ju använt det förut med gott resultat.


Jag och Petri har bestämt oss för att börja äta nyttigare och bättre mat, åtminstone i veckorna. Det har blivit alldeles för mycket halvfabrikat på sistone men nu är det slut på det. Igår blev det linsgryta vilket var himla gott förutom att de måste ha skrivit fel på mängden linser i receptet för det blev alldeles torrt. Hade i mer vatten i resterna som blev över och det blev mycket bättre. Idag blir det rårisgratäng med broccoli. Någon med recept på goda, nyttiga och gärna hyffsat enkla maträtter?


Började trimma på Calaisa och Elodie igår, alldeles för nära inpå utställningen egentligen men, men... Det har inte blivit av tidigare. Tur att båda två är lättrimmade! 


Pannacotta börjar nog tröttna lite på sina bebisar tror jag. Hon ligger allt oftare uppe på hustaket och vilar medan ungarna står nedanför och skriiiiiker i högan sky efter sin mamma. Pannacotta lyfter inte ett ögonbryn utan sover lugnt vidare medan jag själv hör dessa hjärtskärande skrik ända in i vardagsrummet. :p Värst är när det sätter igång på natten = störd sömn eftersom marsvinen bor alldeles intill sovrummet.


Just det! Audi och Folke fick ju flytta på vägen upp till Luleå, vi mötte upp deras nya matte Christina i Sundsvall. Lycka till i ert nya hem pojkar! Så efter lördagens utställning när tre grisar flyttar finns här bara 12 egna grisar + 4 bebisar som är till salu + Blazé som är ute på vift hos Anki. På lördag får jag förhoppningsvis hem egenuppfödda men utflyttade saffronhanen Yalero också som Calaisa ska få göra bebisar med. :)


Nu är det burstädning som står på schemat, sen förberedning av middagen och sen förhoppningsvis lite ledig tid för Spore. :) 

Av S - 22 september 2008 08:18

Kl 9.15 är det dags för mitt andra besök hos sjukgymnasten, får se om jag får några nålar idag eller om han knäcker lite rygg och nacke som sist.


Lucky är alltså dålig igen. Hon har gått ner massor i vikt sedan vi åkte och i lördags hörde djurvakten av sig och meddelade att Lucky inte såg alltför pigg ut, hon satt bara under huset och ville inte äta. Har nu matat henne med näringsdryck två gånger igår och nu på morgonen, hon har ätit några få tuggor av melon och spenat men jag har sett att hon knaprat lite pellets och hö också. Vi kämpar väl på med tvångsmatningen så får vi se om hon repar sig igen.


Pannacottas bebisar är så pigga och busiga nu. :) Det är full fart i den buren och det börjar bli lite trångt. Emi, som går där, flyttar iaf på lördag i samband med utställningen i Västerås så då blir det lite mer plats iaf. Måste börja trimma ordentligt inför utställningen. Tror inte att det är så mycket att ta, jag har ju bara två grisar som ska ställas och de blev trimmade inför Valbo-utställningen som var för tre helger sedan så det borde inte ha hunnit växa igen allt för mycket.


I helgen har vi hunnit med en hel del ändå känns dte som, även om tiden har sprungit iväg. Torsdagen spenderades i bilen i princip hela dagen. Det tar ju sin lilla tid att köra 75 mil. På kvällen umgicks vi med Petris ena syster och hennes man. På fredagen strosade vi på stan i Luleå, åt god lunch på kulturens hus och var sen på 15-års kalas på eftermiddagen/kvällen. Sen hann vi även med en bio - Patrik 1,5. Väldigt bra film tycker jag! På lördagen hjälpte vi Petris andra syster med lite inköp till nygamla bilen (den som vi körde upp åt henne) och det blev även en sväng på stan igen. Vi köpte ett jättesnyggt tyg på Åhlens som Petris mamma sydde kuddfodral till vår soffa av. :) På kvällen var det dags för middag med hela släkten för att fira Petris pappa som fyllde 60 år förra helgen. Hyffsat god mat, men inte riktigt vad man förväntar sig för de pengarna. Vi blev iaf mätta och belåtna. :) Och så igår blev det lite fika med Petris familj innan vi flög till Arlanda och tog tåget hem till Gävle. Intensiv men trevlig helg! Sötast på hela helgen var Petris systerdotter Line som är en 3-årig lintott med lockigt hår som står i en sky runt huvudet. Och det blir ju inte sämre av att jag är storfavoriten heller. :) 


Nej, nu måste jag göra iordning mig om jag ska hinna till kvart över nio. 

Av S - 21 september 2008 22:20

Hemma i Gävle igen. Helgen har gått läskigt fort! Nu är jag helt slut och ska sova. :p Alla djuren mådde bra när vi kom hem, utom Lucky som är dålig igen. :(


Skriver mer imorgon... 

Av S - 17 september 2008 21:44

Imorgon bär det av norrut, upp till Luleå. Petris pappa har fyllt 60 så vi ska upp och fira honom lite. :) Grisarna och kissarna blir väl omhändertagna av snälla Emilie som kommer och matar dem fredag och lördag. Tusen tack Emilie! :)


Nästa helg är det dags för utställning igen, i Västerås den här gången, ska bli riktigt skoj! Vi är ett gäng som åker från Gävle och jag ska köra, känns lite pirrigt faktiskt. Jag är inte så van vid en massa passagerare ju. :)


Nej, nu ska jag packa och fixa det sista inför avfärden imorgon bitti. 



Av S - 15 september 2008 10:13

Idag är det skola som gäller på eftermiddagen. Ska åka dit lite tidigare och skriva ut en del grejor, bl.a lite regbevis som har kommit på mailen.


Helgen gick läskigt fort! På fredagen gjorde vi jättegod pizza och spelade fantastiska spelet Spore. :) I lördags var vi iväg på en liten shoppingsväng på dagen och på kvällen var vi på surströmmings/grillparty. Jag åt tre yttepytte mikroskpiskt små bitar surströmming inrullade i en klämma. Men det räckte mer än väl... Tänk att något så litet kan smaka så mycket och illa! :p Det var min surströmmingspremiär i livet och det lär inte bli fler gånger. Åkte nattbussen hem och någon behagade spy på bussen. Uäääääck! Min värsta mardröm! Stanken spred sig och det var bara tur att jag hade hackat virlök så att mina fingrar luktade starkt av det och kunde maskera spyorna när jag satt med kupade händer över mun och näsa hela resan... Igår, söndag, var jag pigg som en lärka medan Petri var mer som en död sill och intog sängläge större delen av dagen. :) Så kan det gå! Jag spenderade dagen flanerandes i Valbo köpcentrum och på Ikea. Hittade ett par stövlar som jag köpte och troligen kommer att behålla, måste kolla så att de funkar till jeans också bara.


Nej, nu ska jag hoppa in i duschen! 

Av S - 14 september 2008 11:03

Lucky är nu helt återställd, der pigg ut på ögonen och börjar lägga på sig hull igen, hon äter bra och ser inte alls ruggig ut i pälsen längre. Känns verkligen jätteskönt att hon kom tillbaka så fort! Nu håller jag stenkoll på henne så att hon inte får för sig några sådana dumheter igen. ;p


Audi och Folke är nu tingade och flyttar nästa vecka till en kvinna utanför Sundsvall. :)  Vi ska upp till Luleå på torsdag nästa vecka och då passerar vi Sundsvall så transporten är löst på ett smidigt sätt! Känns jättebra att Audi får ett riktigt kelhem där han blir ompysslad mycket och kan få utlopp för hela sin personlighet. :) Och extra bra att pojkarna, som trivs så bra ihop, får hamna i samma hem. Folke ser verkligen upp till stora, trygga Audi och det är aldrig något gruff mellan dem.


 

Av S - 12 september 2008 07:45

Nog är Lucky markant bättre nu! Men vad det var som fick henne på andra tankar vet jag inte. Igår kväll när jag skulle mata henne upptäckte jag att hon hade lite diarré, förmodligen pga fortimelen. Hon fick iaf lite potatismjöl utblandat i vatten för att stoppa upp och det verkar ha hjälp. Imorse såg hon riktigt pigg ut på ögonen och var ivrigt framme när jag gav frukost. Hon har ätit både paprika och en bit gurka doppad i potatismjöl. Puh! Hoppas nu att det håller i sig!

Av S - 11 september 2008 16:08

Nu har jag varit och köpt mer näringsdryck åt Lucky men de hade inte Fortimel hemma på Apoteket så det fick bli något likvärdigt som hette Komplett, med hallonsmak. Ingen höjdare tyckte Lucky men jag fick i henne 4 ml iaf. Och jag tyckte att hon såg lite piggare ut efteråt, hon började t.o.m tugga lite hö när jag satte ner henne i buren igen. Snälla håll tummarna!

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards