En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg under april 2008

Av S - 15 april 2008 09:51

Min pappa ska bli husägare. :) I juli flyttar han till en jättefin villa i Örbyhus med dubbelgarage och roliga förråd och bodar. OCH han kom faktiskt själv med förslag om "marsvinspensionat" om vi ska åka bort någon gång. Tänk vilken bra pappa jag har. :D Jag började ju förstås genast spinna vidare på idén och tänker mig något i denna stil (har dock inte avslöjat mina tankar för pappsen men han lär väl läsa dem här nu. ;p ): mina pensionerade marsvinshonor kunde få bo resten av sina liv i en stooor golvflocksbur. :) Det vore väl himla fiffigt! Men så är det förstås det där med avståndet, det är ändå 5 mil mellan Gävle och Örbyhus och buren ska ju städas och jag vill ju helst hålla koll på mina tanter också. Så det kanske inte är en så bra idé ändå. Men ett litet sommarkollo kanske? Gammeltanterna kan få komma på kollo och klippa gräsmattan i etapper under sommarens varma delar. :) Visst var det Ulle som lämnade sina grisar på sommarkollo hos sin pappa?


Idag är jag ledig och ska plugga matte, vi har "dugga" på torsdag så det är bara att sätta igång med pluggandet. Tänkte också börja köra med lite brun-utan-sol idag. Är egentligen rädd för att använda det för jag har sett så många skräckexempel där folk har blivit fläckvis orangea efter att ha använt det men nu känner jag mig så blek och genomskinlig så jag måste... Det får bära eller brista. Ska skrubba mig riktigt noga innan och vara supernoga vid insmörjandet. En till nackdel med brun-utan-sol är att det luktar så himla äckligt. :/ Som gammalt solarium. Men men, det som vill vara fin...

Av S - 13 april 2008 19:44

Läste precis på Aftonbladet att 42-åringen har erkänt mordet på Engla och att hennes kropp har hittats. Fy fan alltså, hur i helvete kan man göra något sånt? Vilket j***a monster han måste vara! Vidrigt! Har svårt att släppa tanken på hur Englas familj måste känna det just nu. Lider enormt med dem. Såg hennes mamma på Efterlyst i torsdags och då hade hon fortfarande hopp om att Engla skulle vara i livet och de letade fortfarande för fullt i skogarna kring Stjärnsund. Men till ingen nytta alltså...


Visst händer det mycket hemskt här i världen och en enda mördad 10-årig liten flicka är väl "ingenting" jämfört med alla hundratusenals oskyldiga människor som blir mördade i helt meningslösa krig runtom i världen. Det är jag fullt medveten om, men mordet på Engla ligger mig närmare om hjärtat just nu, kanske framförallt pga att hon bodde så nära mig geografiskt sett och jag flera gånger har varit i det idylliska lilla samhället Stjärnsund.


Vill inte tänka på vad det 42-åriga svinet har gjort med henne innan hon mördades... :( Fy faan.


Av S - 13 april 2008 13:48

Nu har jag precis vinkat av sötnosen Calvin som blev hämtad av nya matte C. Lycka till lillplutten! Han ska få bo med en annan hane som faktiskt också kommer från mig - Öivind döptes han till här men kallas nu för Ludde. Han såldes till en tjej i Stockholm men hamnade sedan hos C och nu får han alltså en liten Luneas-kompis. :)


Jag funderar fram och tillbaka ang Dunderhonung och det blir nog så att han blir till salu iaf. Om jag skulle spara honom så har jag egentligen ingen användning för Åssian längre (han är ju pappa till Dunderhonung) och Åssian är en riktigt fin hane med trevlig typ, stora öron och den bästa underfärgen som någonsin fötts här. Så honom vill jag definitivt avla mer på. Dunderhoung har riktigt snygg saffronfärg och ser ut att få hyffsat fin underfärg också, typen är söt och han lämpar sig mycket väl till rasavel och utställning. Någon som känner för att förvalta snyggingen åt mig? :)


Lilla Calaisa som jag sparade ur C-kullen ser ut att utvecklas riktigt fint! Hon har fin färg, stora vackra ögon, fina ligghande öron och väldigt söt typ. Så det kan nog bli något stort av henne tror jag minsann. :)


Fick rapport av E att det hade gått väldigt bra för lilla buffisen Belle (kullsyster till Bedelia) igår. Hon fick 89p, blev BIR-Rjr och BIS-jr 4 i ras samt BIS 4 i petclassen! Vilket stjärnskott! :) Jättegrattis till E och lilla Belle! Så himla roligt att det går så bra för Luneor lite här och var i landet nu! :) 


Nu ska vi strax gå iväg till Länsmuséet här i Gävle, vi har inget vettigt för oss idag så vi tänkte gå dit och kika på deras utställningar. Bl.a har de en om graffiti som låter spännande. Sen blir det en vända på gymmet också. 

Av S - 9 april 2008 21:47

Har precis utfodrat de små grisarna med vitkål, morötter och selleri. Mums tycker marsvinen och mums tycker Daisy som tigger vitkål varenda kväll. Hon brukar få en liten bit och den gnager hon snabbt i sig. Syrran däremot bryr sig inte om vitkålen utan tycker nog mest att Daisy är knäpp. ;) Den 22 april blir det 1-års kalas för kissarna, tänk att de redan är ett år! Helt galet hur fort tiden går...


Har städat de tre "pojkburarna" idag. Och för andra gången försökt sätta ihop Bedelia och Pannacotta. Men icke... Bedelia är en riktig liten bitch trots att hon bara är 4,5 mån gammal (Pannacotta är 6,5 mån) och hon ger sig inte med sin terror trots att Pannacotta skriker hjärtskärande av skräck så fort Bedelia kommer nära. Försökte sätta ihop dem tillsammans med Audi (försäkrade mig förstås om att ingen av honorna brunstade), tänkte att han skulle gå emellan och styra upp. Men inte hjälpte det... Audi har nog för mycket hormoner i kroppen för han blev alldeles till sig och visste inte vem av damerna han skulle uppvakta först. Ute på golvet gick det väl hyffsat bra, där har de ju väldigt stor yta att röra sig på men när jag försökte sätta in tjejerna i den nystädade och nyskurade buren (hade t.o.m sprayat parfym på mina händer och klappat båda honorna noga så att de luktade lika) så flög Bedelia på Pannacotta på en gång. Så det sket sig m a o. :( Stackars Pannacotta sitter nu ensam sedan hennes mamma Ellen gick bort och det känns förstås inte alls bra. Hon ska visserligen sättas med hane snart och hon verkar rätt nöjd med livet ändå, kör race i buren emellanåt och ligger och vilar i godan ro i sitt favorithörn, men i mattes hjärta skär det förstås. Visst skulle jag kunna prova med någon annan hona men de konstellationer som jag har nu funkar så bra att jag inte vill bryta dem. Madeira och Lucky vill jag ju att de ska bo ihop resten av livet och övriga burkompisar bor också ihop av olika skäl. Så ja, jag får väl helt enkelt stå ut med tanken att Pannacotta går ensam i ett par månader innan det är dags för parning för hennes del. Hon får springa extra mycket på golvet och bli mycket pysslad med istället.


Fick skattebeskedet idag och det var positivt för min del. :) Får tillbaka drygt 3000:- och det är ett välbehövligt tillskott i min stackars skrala studentkassa ska jag säga! Är det runt midsommar man brukar få pengarna?


Nu ska jag ta upp Pannacotta och lägga mig i soffan och titta på tv, förmodligen får vi sällskap av två trissetrasser rätt snart också. :) 


Av S - 9 april 2008 07:58

Så är vintern här igen.  Det är massor med snöslask ute och ingen plogbil i sikte. Har plogbilarna ställts undan i garagen nu när det är en bit in i april tro?


Ska göra iordning mig nu och sticka iväg till ksolan för att arbeta på ett litet projekt som vi ska göra i miljöteknikkursen. Rapporten ska bara vara på 5-8 sidor så det borde gå att få ihop lätt hoppas jag. Tänkte ta med träningskläderna till skolan så att jag kan åka direkt till F&S efteråt. Blir lättare då än att ta sig hem och sen iväg igen. Då slår Sophies lata sida till. :p Blir ensam hela dagen och kvällen eftersom Petri är på aktivitetsdag/kväll med jobbet och inte kommer hem förrän sent ikväll.


Igår köpte jag äntligen en klänning till bröllopet vi ska på i juni. Jättefin tycker jag och så var den lagom dyr också. Den är brun/turkos-mönstrad, avskuren under bysten och med omlottringning ifram, smock i bak och tunna axelband som kan regleras. Slutar strax ovanför knäet och själva kjolen är A-linjeformad. Himla söt. :) Får se om jag tar mig för att lägga in en bild sen. Måste hitta något att ha över axlarna bara för jag antar att det inte är så populärt att komma i en ganska urringad klänning med tunna axelband bara? Vet inte riktigt hur etiketten säger men det känns som om hon Ribbing skulle rekommendera något över axlarna. ;p


Resten av dagen vet jag inte riktigt hur jag ska spendera. Förmodligen blir det lite pluggande (borde...), lite surfande och tv-tittande. Något jag helt säkert ska göra är iaf att städa några burar. :)

Av S - 7 april 2008 16:23

Igår kväll slog första Lacunosa-knopparna ut här hemma. Så söta och de doftar ljuvligt! Man känner doften redan när man kommer in i köket och då är det ändå bara en blomställning som har slagit ut... Hur ska det då lukta när den blommar massor!?


Vi ska strax iväg på visning av en lägenhet, en trea här i närheten. Men jag såg också att det hade kommit ut en till trea i samma område som faktiskt var väldigt fräsch (den vi ska på nu är efter ett dödsbo... och alltså sunkig...) men då kostar den också flera hundra tusen mer. Men hade å andra sidan väldigt billig hyra. *suck* Jag blir aldrig klok på det här!


Nu är det klart hur jag ska sommarjobba, det blir på samma företag som Petri jobbar på och jag ska köra truck hela sommaren. Haha! Snacka om tvära kast från äldreboende förra sommaren till fabrikslager denna sommar. Ska bli väldigt intressant och lärorikt. :) Jag hoppas kunna åka på SM i juli men funderar över boendet, för jag antar att det blir en övernattning mellan lördag och söndag eftersom djuren måste vara kvar hela helgen. Någon/några som vill dela en stuga?


Har ju glömt att skriva att lilla Calantha flyttade i lördags. Hennes nya matte och husse kom ända från Stockholm och hämtade henne och de verkade nöjda och glada över nytillskottet. :) Lycka till både till Calantha och matte & husse! :)

Av S - 6 april 2008 16:33

Helgen har gått snabbt som sjutton, men det är väl så det brukar vara antar jag... Igår tvättade vi gamla bilen och gjorde iordning den inför försäljningen. Idag kom den ut på Blocket och kl sex ikväll kommer det en köpare och hämtar den, snabba puckar. :) Så himla skönt att bli av med den.


Idag var vi till Valbo köpcentrum och flanerade lite. Jag letar efter en klänning till bröllopet som vi ska påi juni men det är inte lätt att hitta en fin, lagom uppklädd klänning till rimligt pris ska jag säga. :/ Hittade en som var okej men jag köpte den inte, det kan ju hända att det kommer in mer klänningar närmare sommaren.


MEN vad hittade jag i Valbo om inte en hoya! I samma blomsteraffär som jag köpte lacunosan, som förresten preciiis ska slå ut en blomställning och har flera andra på gång :), hittade jag nu en jättehäftig hoya med MASSOR med knopp på! Bladen ser väldigt annorlunda ut så först blev jag osäker på om det verkligen var en hoya men blommorna ser ju väldigt hoyalika ut så jag frågade expediten och det visade sig vara en H. pachyclada. Och den fick förstås flytta hem till oss. :) Jättestor och fin är den och hänger nu i vardagsrumsfönstret. 

 


 Fotade Quillas lille pojke Dunderhonung häromdagen och bjuder på en bild av honom också. :)


 

Av S - 4 april 2008 11:38

Ellen fick ett lugnt och fint avslut och nu vet jag att hon inte behöver lida längre.  Sov sött gumman!


Imorgon flyttar lilla Calantha, en av Leonoras döttrar. Hennes nya familj kommer och hämtar henne ända från Stockholm och idag ska hon få sig ett bad så att hon är ren och fräsch vid flytten.  Hennes bror Calvin, den lilla sötingen med pälsriktnigsfel på ryggen (och som fortfarande är till salu *blink blink*) fick flytta ut från mamma Leonora, tant Undine och systrarna häromdagen. Han hade fortfarande inte börjat kurra någonting (ovanligt för mina hanbebisar brukar kurra första gången vid kanske 2-3 veckors ålder) men kullen blev fem veckor i onsdags så det var dags. Calvin fick iaf flytta in till farbror Blazé som tog emot honom med mycket öppna tassar. ;) Blazé blev f.ö pappa igår, han har ju varit på friarstråt till S och igår födde hans fru där fyra stora bebbar på mellan 90 och 125g! Jag väntar på bilder på underverken... :)


Quillas lille saffronpojke som blev ensam överlevande i D-kullen växer så det knakar! Nu har han ju all mjölk för sig själv och han har verkligen ökat i vikt! Vägde 65g när han föddes och fick en rätt knackig start men nu, knappt 2 veckor gammal, har han ökat till 153g. Det är bra gjort tycker jag. :) Har döpt honom nu också. Han ska heta Dunderhonung. Lite töntigt kan tyckas men det anknyter lite till att han var den enda i kullen som överlevde trots att han var en av de minsta - en stark liten pojke med andra ord. 

 

Idag kl 13.30 är det dags för studiebesök för min del. I nya kursen "Miljöteknik för ingenjörer" ska vi besöka ett vattenreningsverk här i Gävle - med andra ord ska vi titta på bajs och annat som folk spolar ner. :) Kan nog bli intressant.


Nu ska jag bada Calantha och sen ta itu med lite dammsugning om jag hinner, sen blir det duschen innan jag cyklar iväg till bajset. Ikväll blir det tacos och förmodligen lite alkoholhaltiga drycker hos ett par kompisar.

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards