En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 4 april 2008

Av S - 4 april 2008 11:38

Ellen fick ett lugnt och fint avslut och nu vet jag att hon inte behöver lida längre.  Sov sött gumman!


Imorgon flyttar lilla Calantha, en av Leonoras döttrar. Hennes nya familj kommer och hämtar henne ända från Stockholm och idag ska hon få sig ett bad så att hon är ren och fräsch vid flytten.  Hennes bror Calvin, den lilla sötingen med pälsriktnigsfel på ryggen (och som fortfarande är till salu *blink blink*) fick flytta ut från mamma Leonora, tant Undine och systrarna häromdagen. Han hade fortfarande inte börjat kurra någonting (ovanligt för mina hanbebisar brukar kurra första gången vid kanske 2-3 veckors ålder) men kullen blev fem veckor i onsdags så det var dags. Calvin fick iaf flytta in till farbror Blazé som tog emot honom med mycket öppna tassar. ;) Blazé blev f.ö pappa igår, han har ju varit på friarstråt till S och igår födde hans fru där fyra stora bebbar på mellan 90 och 125g! Jag väntar på bilder på underverken... :)


Quillas lille saffronpojke som blev ensam överlevande i D-kullen växer så det knakar! Nu har han ju all mjölk för sig själv och han har verkligen ökat i vikt! Vägde 65g när han föddes och fick en rätt knackig start men nu, knappt 2 veckor gammal, har han ökat till 153g. Det är bra gjort tycker jag. :) Har döpt honom nu också. Han ska heta Dunderhonung. Lite töntigt kan tyckas men det anknyter lite till att han var den enda i kullen som överlevde trots att han var en av de minsta - en stark liten pojke med andra ord. 

 

Idag kl 13.30 är det dags för studiebesök för min del. I nya kursen "Miljöteknik för ingenjörer" ska vi besöka ett vattenreningsverk här i Gävle - med andra ord ska vi titta på bajs och annat som folk spolar ner. :) Kan nog bli intressant.


Nu ska jag bada Calantha och sen ta itu med lite dammsugning om jag hinner, sen blir det duschen innan jag cyklar iväg till bajset. Ikväll blir det tacos och förmodligen lite alkoholhaltiga drycker hos ett par kompisar.

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards