En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg under augusti 2010

Av S - 5 augusti 2010 12:51

Torsdag... Veckorna bara flyger förbi! Nästa vecka är min sista vecka på sommarjobbet - sen är jag officiellt arbetslös. Kanske... ;-p Ska på ett möte på måndagen efter som kan förändra det, vi får väl se...


Vi har fått upp en bokhylla hemma i vardagsrummet, det var verkligen på tiden och så välbehövligt! Nu är den proppfull med böcker, tur att vi har en till som ska upp ovanför skrivbordet. Hyllan, eller snarare hyllorna - det är två ovanpå varandra - vi satte upp i förrgår är vägghängd, den står alltså inte på golvet. Jättefint och praktiskt! Igår satte vi dessutom upp bokhyllebelysning ovanpå och det blev jättefint, riktig mysbelysning! Ska se om jag kan få till någon bra bild på det.


Igår fyllde Petri alltså år och vi fick lite besök på kvällen. Jag hade bakat en Pinochiotårta (eller Glömmingetårta, heter visst massa olika saker) och nästan hela tårtan gick åt till fyra personer... SÅ god var den! :-) Trevligt med lite besök! Och marsvinen blev förstås ett diskussionsämne som vanligt när icke-djurintresserade kommer hem till oss.Det är så roligt att höra vilka funderingar en icke-marsvinsinsatt person får när de kommer in i mitt marsvinsrum. Det måste vara en mycket svårförstådd hobby jag håller på med! ;-) En fråga som ofta dyker upp är om jag har namn på alla marsvinen och om jag vet vem som är pappan till de dräktiga honorna... Folk verkar tro att marsvinen får springa omkring och para sig hej vilt utan någon som helst kontroll. Att det faktiskt är jag som bestämmer när, var och med vem marsvinen ska para sig är ingen tanke som slår folk sådär direkt. Mycket intressant! :-)

Av S - 4 augusti 2010 08:16

Usch vilket väder det är idag då... Var tog sommaren vägen? Det känns som om den försvann vecka 29 när vi drog på semester.  :-( Det är banne mig höst i luften redan.


I marsvinsburarna råder det lugn och ro nu. Alla är vänner och det går hur bra som helst. Skönt! Tosca och Yalima tvättar varandras öron och igår när bokhylleburflocken var ute på golvet och motionerade satt Tosca och Crepes i hö(=katt)lådan tillsammans alldeles bredvid varandra som om de alltid hade varit bästa kompisar. Härligt!


Igår hämtade Petri hem 5 balar hö till mig efter jobbet. Jag hittade en annons på Blocket om hö i småbal en bit utanför Sandviken där Petri jobbar och det gick bra att bara köpa 5 balar åt gången. Det var jättefint hö, visserligen lite grovt men doftade jättegott och gick hem hos marsvinen. Hökillen var tydligen jättetrevlig och hade sagt att det bara var att höra av sig igen om jag behöver mer - det är ju skönt att veta. :-) Lite närmare är det också än att åka till Anki i Järbo och köpa hö av henne/hennes bonde.


Idag fyller Petri år så ikväll blir det tårtbak och så kommer ett par kompisar över på fika. Imorse väckte jag och katterna Petri med sång och paket. Han fick boken Kött och två biljetter till Blue Man Group på Göta Lejon i Oktober. Och jag förutsätter att han tar med mig. ;-)

Av S - 2 augusti 2010 10:13

Tosca har kommit in jättebra i flocken, inget tjaffs alls längre och alla sitter vid matskålarna och äter tillsamans. Det värmer i ett marsvinsmattehjärta. :-)


I Pimpinellas bur däremot fajtas det emellanåt. Men Pimpinella är inte inblandad utan det är mellan Vanilla och Nellike. Knäppa marsvin! Förmodligen blev rangordningen omskakad när Lucky Me flyttade ut och det kom en ny liten hona in i flocken. Nellike fick ett rejält jack på insidan(!) av läppen i förrgår men det ser redan mycket bättre ut. Jag tvättar med väteperoxid så att det får läka inifrån. Tur att det läker fort i munnen. De är så knäppa för emellanåt bryr de sig inte alls om varandra men sen plötsligt får Vanilla för sig att börja hacka tänder och jaga Nellike. Nu har iaf Nellike accepterat att Vanilla bestämmer och mopsar inte tillbaka längre utan springer iväg istället, klokt nog med tanke på hacket i läppen. :-/ Jag hoppas att Vanilla lugnar sig snart för det kan inte vara bra för någon av dem att stressa upp sig nu när de är högdräktiga. Pimpinella tar det hela med ro som tur är. Hon hoppar upp på hustaket när det blir för bråkigt i buren.


Det börjar dra ihop sig för Mitts KM också, själv har jag anmält två grisar - Pimpinella till ras och pet och Chokladbiskvi till pet. Glöm inte att anmäla er alla Mittare! :-) Det brukar vara en mysig dag med grillning och trevligt sällskap av andra marsvinsintresserade. :-)



Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6
7
8
9 10
11
12
13 14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards