En marsvinsuppfödares liv och leverne

Direktlänk till inlägg 4 augusti 2010

Smått och gott

Av S - 4 augusti 2010 08:16

Usch vilket väder det är idag då... Var tog sommaren vägen? Det känns som om den försvann vecka 29 när vi drog på semester.  :-( Det är banne mig höst i luften redan.


I marsvinsburarna råder det lugn och ro nu. Alla är vänner och det går hur bra som helst. Skönt! Tosca och Yalima tvättar varandras öron och igår när bokhylleburflocken var ute på golvet och motionerade satt Tosca och Crepes i hö(=katt)lådan tillsammans alldeles bredvid varandra som om de alltid hade varit bästa kompisar. Härligt!


Igår hämtade Petri hem 5 balar hö till mig efter jobbet. Jag hittade en annons på Blocket om hö i småbal en bit utanför Sandviken där Petri jobbar och det gick bra att bara köpa 5 balar åt gången. Det var jättefint hö, visserligen lite grovt men doftade jättegott och gick hem hos marsvinen. Hökillen var tydligen jättetrevlig och hade sagt att det bara var att höra av sig igen om jag behöver mer - det är ju skönt att veta. :-) Lite närmare är det också än att åka till Anki i Järbo och köpa hö av henne/hennes bonde.


Idag fyller Petri år så ikväll blir det tårtbak och så kommer ett par kompisar över på fika. Imorse väckte jag och katterna Petri med sång och paket. Han fick boken Kött och två biljetter till Blue Man Group på Göta Lejon i Oktober. Och jag förutsätter att han tar med mig. ;-)

 
 
Ingen bild

mamma

5 augusti 2010 10:50

ÅÅHHH, jag vill ju också se Blue Man Group! Vi grattar svärmorsdrömmen i helgen.

 
Ingen bild

Miriam

6 augusti 2010 13:48

Hej, jag tänkte bara fråga dig en sak. Du får gärna skriva ett mail till mig eller svara här i kommentarfältet.
Det är så att jag nydligen har blivit marsvinsägare. Det är mina första marsvin, så jag är nybörjare på den fronten.
Jag har då två hanar som kommer från samma uppfödning. Ena killen är född 28/3 och den andra 28/4. När de var nog gamla att flytta från sin mamma så har de fått dela bur med de andra unga hanarna på uppfödningen.
Jag har haft de i ca 3-4veckor nu och allt har gått bra. De är fortfarande lite skygga men de blir mer och mer tama. För någon natt sedan så vaknade jag vid halv 5 tiden för att de sprang runt i buren och skrek. Men sen lugnade de ner sig. Morgonen efter såg jag att en hade några rivsår på nosen och den andra på örat. Igår kväll så skrek de lite igen men då gick jag ut till de och då tystnade dem för kvällen.
Till själva frågan.. Är det rangordningen de håller på att fixa? Eller vad kan det vara? Måste jag dela på dem eller? Tacksam för svar! Miriam

 
Ingen bild

Sophie

6 augusti 2010 14:08

Hej Miriam!

Det låter som om de håller på och gör upp om rangordningen ja. Små sår är ingen fara så låt dem hållas så länge det inte blir riktigt rejäla slagsmål. De måste komma överrens om vem som ska vara högst i rang och då kan det gå lite vitl till ibland. Om det däremot skulle gå så långt att de verkligen slåss på riktigt så att pälstussar yr och det blir stora sår - ja då måste du sära på dem. Men förhoppningsvis är det här övergående. Håll koll på dem bara.

 
Ingen bild

Miriam

9 augusti 2010 11:20

Tack så mycket för svaret!
En gång har jag hittat en lite tuss från lillkillen. Men jag tycker att de redan har lugnat sig :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av S - 24 september 2012 21:45

Ikväll hittade jag Crepes död i buren. Hon låg under huset och jag trodde först att hon sov men sen såg jag. :-( Imorse var hon som vanligt så jag vet inte vad som hände. Antagligen var det bara ålderdomen som slog till, hon var ju ändå 4 år. Vid sån...

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6
7
8
9 10
11
12
13 14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards