En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 5 augusti 2010

Av S - 5 augusti 2010 15:44

Fick ett tråkigt samtal idag från en marsvinsköpare. :-(


I december förra året sålde jag först de två bebishanarna Mauritz och Mowitz till en familj i Enköping. Mamman i familjen hade kärat ner sig totalt i brorsan Milton redan innan de kom hit men det blev ändå de andra bröderna som fick följa med hem eftersom de då bodde ihop redan (Milton bodde med en annan, vuxen hane). Efter någon vecka fick jag dock ett telefonsamtal från pappan i familjen och det visade sig att de inte hade kunnat släppa tanken på Milton och det slutade med att de även kom och hämtade honom. De tre bröderna har sedan dess bott tillsammans med lite tjaffs då och då men det löste sig nyligen helt då de fickf lytta in i en större bur.


Idag ringde mamman i familjen och berättade att hon hade hittat Mauritz i princip livlös i buren när hon kom hem från jobbet. De körde direkt iväg till veterinären men Mauritz gav upp på vägen och hade redan somnat in när de kom fram. Han blev ändå undersökt av veterinärerna men de kunde förstås inte säga varför han hade somnat in så ung. Så himla tråkigt och ledsamt.   Killarna hade precis fått till rangordningen och trivdes jättebra tillsammans och så hände det här. Mamman i familjen berättade att Milton och Mowitz som finns kvar i livet verkar lite nedstämda och fundersamma och det är väl inte så konstigt om det är så förstås. De saknar väl sin bror.


Vila i frid lille Mauritz!

091031 - 100805


Av S - 5 augusti 2010 12:51

Torsdag... Veckorna bara flyger förbi! Nästa vecka är min sista vecka på sommarjobbet - sen är jag officiellt arbetslös. Kanske... ;-p Ska på ett möte på måndagen efter som kan förändra det, vi får väl se...


Vi har fått upp en bokhylla hemma i vardagsrummet, det var verkligen på tiden och så välbehövligt! Nu är den proppfull med böcker, tur att vi har en till som ska upp ovanför skrivbordet. Hyllan, eller snarare hyllorna - det är två ovanpå varandra - vi satte upp i förrgår är vägghängd, den står alltså inte på golvet. Jättefint och praktiskt! Igår satte vi dessutom upp bokhyllebelysning ovanpå och det blev jättefint, riktig mysbelysning! Ska se om jag kan få till någon bra bild på det.


Igår fyllde Petri alltså år och vi fick lite besök på kvällen. Jag hade bakat en Pinochiotårta (eller Glömmingetårta, heter visst massa olika saker) och nästan hela tårtan gick åt till fyra personer... SÅ god var den! :-) Trevligt med lite besök! Och marsvinen blev förstås ett diskussionsämne som vanligt när icke-djurintresserade kommer hem till oss.Det är så roligt att höra vilka funderingar en icke-marsvinsinsatt person får när de kommer in i mitt marsvinsrum. Det måste vara en mycket svårförstådd hobby jag håller på med! ;-) En fråga som ofta dyker upp är om jag har namn på alla marsvinen och om jag vet vem som är pappan till de dräktiga honorna... Folk verkar tro att marsvinen får springa omkring och para sig hej vilt utan någon som helst kontroll. Att det faktiskt är jag som bestämmer när, var och med vem marsvinen ska para sig är ingen tanke som slår folk sådär direkt. Mycket intressant! :-)

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6
7
8
9 10
11
12
13 14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards