En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg under april 2010

Av S - 19 april 2010 18:17

Här kommer en liten bildkavalkad på morgonens kull! :-)


  Self saffronhanen blev lite trött efter ett tag och var tvungen att vila sig. ;-)



  Self saffronhanen i  profil.



Jag är liten men tuff! säger crestade buffhonan.


  Profilbild på buffhonan.


  Och en till...


  Cooling! Crestade saffronargentehanen.  


 

Så läckert med crestens färgskiftningar på argente!


  I profil.


  De här bebisarna är ovanligt livliga, särskilt buffhonan är sjövild! Så det här var den bästa gruppbilden jag kunde få till.


  "Du får ursäkta oss matte men nu måste vi faktiskt tvätta oss!"

Av S - 19 april 2010 08:25

Imorse kl 5.30 när jag vaknade och behövde gå på toa tittade jag till Leanna och mycket riktigt - hon har då precis fött fram den tredje och sista bebisen. De var fortfarande alldeles blöta allihop. :-) Nu när jag gick upp nyss så sitter de där alla tre, alldeles torra och renputsade och de diar till och med! Vilken supermorsa Leanna är!


Så, vad blev det då? Ja, typmässigt så blev de verkligen precis som jag hade hoppats på. Så sockersöta med mammas typ allihop. :-) Färgmässigt blev det kanske inte riktigt som jag hoppats men vad gör det när de är så supersöta och pigga och friska. :-) Det blev alltså en:

  • crested saffronargentehane på 96 gram, han är stor och knubbig och vansinnigt söt! Han har ett öronveck.
  • crested buffhona, 83 gram, supersöt hona med stoooora, mörka ögon - som Leannas fast mörka! Hon har rätt mycket vitt i cresten och ett öronveck.
  • self saffronhane, 90 gram, jättesöt hane men den som är minst typad i kullen (men så är de andra två helt galet söta i typen också). Han har några enstaka vita strån i nacken och inga öronveck.

Bilder kommer senare, nu måste jag bege mig till ett möte på företaget där jag gör exjobb.


Och just det - Petri är hemma igen och husfriden återställd! :-D

Av S - 18 april 2010 19:28

Om drygt en timme är Petri hemma efter en lååång resa med tåg och buss. Ska bli skönt att få hem honom så att jag kan koncentrera mig på skolarbete och annat. Det är svårt att göra det när ens käresta är ute på ofrivilligt äventyr. ;-p


Leanna är nu inne på dygn 67 men inga bebisar syns ännu till. Hon är i princip helt öppen nu både i bakre och främre fogen så bebisarna kommer nog imorgon tror jag. Ska bli så himla spännande att se vad som döljer sig i den där spända magen! :-)


Och grattis till mamma som har blivit vaktel-mamma idag. Sist jag pratade med henne hade två vaktelkycklingar kläckts och en tredje var på gång att picka sig ut. De har sammanlagt 13 ägg men det återstår väl att se om det blir något av allihop. De är verkligen pyyyyttesmå, typ som en tumme i storlek och väger bara ca 12 gram!

Av S - 17 april 2010 17:11

Idag har jag varit ner på stan och shoppat lite. Blev ett par legging (50 % rabatt!), en tunika och en klänning på HM. Sen slog jag till på en bok också, Hanteringen av odöda av John Ajvide Lindqvist. Köpte den på Bokus och hjälp vad dyrt det är med pocketböcker i bokhandlar nuförtiden!? 69:- kostade den i affären och jag hittade den sen för 40:- på adlibris.se så jag antar att jag blev lite blåst. :-p Jag brukar oftast köpa böcker på nätet för det är ju oftast mycket billigare men nu ville jag ha en bok redan idag så då fick det bli ett dyrare pris. Jag har tidigare läst "Låt den rätte komma in" och "Pappersväggar" och gillade båda jättemycket och det lilla jag har hunnit läsa av "Hanteringen av odöda" är också mycket bra så nu tänkte jag ta och klicka hem den senaste boken från samma författare - "Människohamn".


Jag är lite av en periodare vad gäller böcker. När jag väl börjar läsa en bra bok så är jag fast och kan nästan inte lägga boken ifrån mig men sen när den är utläst så kan det gå veckor utan att jag orkar ta upp en ny bok. Dagens inköpta bok kommer nog att gå åt i en rasande takt har jag en känsla av, och det är ju alltid ett bra betyg. :-)


Petri sitter nu på tåget från Hamburg till Köpenhamn så hittills går allt enligt planerna. :-) Fick rapport om att det rådde tysk lynchstämning på tåget och att han satt på golvet... Det är väl många trötta och stressade människor som bara vill hem antar jag. Nu hoppas vi bara på att tåget kommer fram i tid så att de kan ta pendeln över till Malmö och checka in på hotellet ikväll. Sen bär det av norrut med buss imorgon förmiddag.

Av S - 16 april 2010 23:33

En liten nattblogg såhär sent på fredag kvällen. Igår och idag har varit känslomässigt omtumlande dagar. :-/ Har pendlat mellan hopp och besvikelse om vartannat allt eftersom det här jäkla askmolnet har dragit fram och tillbaka och fram igen över Europa. :-/ Det är psykiskt påfrestande att inte veta hur det blir eller när Petri faktiskt kommer hem! Läste en artikel på aftonbladet där en psykolog t.o.m uttalade sig om att det är ovissheten i en sådan här situation som gör folk deperimerade och stressade och det stämmer då verkligen på mig!


Men nu ser jag iaf ljuset igen för Petri kommer förhoppninsgvis hem på söndag kväll om allt går enligt planerna! Imorgon bitti går tåget till köpenhamn och därifrån åker han någon sorts pendel (?) över till Malmö där han övernattar och sedan åker buss hem på söndag morgon. Så skönt att åtminstone ha en plan att gå efter, sen om den spricker pga någon försening här eller där det får jag ta då. Men han kommer iaf närmare hem!


Det kanske låter jättelöjligt allt det här, han lever ju och är vid ytterst god hälsa, och han kommer ju hem förr eller senare - men för mig har det varit jättejobbigt. Kan inte riktigt förklara varför mer än att jag bara vill ha honom hemma NU, helst igår.   


Nej, nu är det dags att ta en katt   under vardera armen och krypa till kojs. Natti natti på er!   

Av S - 15 april 2010 18:48

Ikväll skulle Petri ha kommit hem men pga den satans vulkanen så är alla flyg inställda och han kommer hem tidigast på lördag! Jag är så himla besviken. :-( Har ju väntat och sett fram emot att han skulle komma hem idag men så blev det inte så. Och nu vet jag inte ens om han kommer på lördag, det beror ju på om askan har försvunnit då, har den inte det så dröjer det ännu längre. Hemska tanke! Visst är det nyttigt att längta efter varandra men jag har väntat nog nu tycker jag, blir bara ledsen om jag måste vänta längre. :-(

Av S - 14 april 2010 22:29

Nu finns tre nya marsvinsfilmer upplagda på vimeo. :-) Lilla Meya är verkligen ett av de mest nyfikna och påhittiga marsvin som jag någonsin träffat. Hon ska fram till kameran när det fotas och ställer sig på bakbenen så fort jag närmar mig buren - det kan ju faktiskt vankas något gott och då gäller det att vara först fram till godbiten. ;-)


Golvtid hos Luneas from Sophie Eberhorn on Vimeo.


Marsvinet Meya står på bakbenen from Sophie Eberhorn on Vimeo.


Meya är nyfiken from Sophie Eberhorn on Vimeo.

Av S - 13 april 2010 16:23

Usch... Fick världens migrän idag (tredje dagen men igår och i förrgår var inte så farligt) men nu äntligen börjar det släppa. Var envis och tänkte minsann inte ta tablett utan la mig bara och vilade men det hjälpte förstås inte ett dugg. Fick kapitulera och ta tabletten ändå och nu en timme senare är det äntligen på väg bort. Usch vad less jag är på migränen! Skulle lätt betala massor med pengar för att bli av med det för alltid. :-(


Nu gick ju halva dagen åt migränen istället för exjobbet så det blir till att sitta med det ikväll istället. Måste iväg och handla lite nu först bara. Fortfarande gräsänka och det är tråååååk. Saknar Petri och vill  att han ska komma hem NU och inte sent på torsdag kväll. Två lååånga dagar kvar. Usch vad synd det är om mig. :-p

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards