En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 3 augusti 2008

Av S - 3 augusti 2008 19:20

Det blev en rätt mysig och skön söndag ändå, trots regn och Petri på jobbet. :) Hittade det jag behövde på stan (och inget mer!) och cyklade sen hem i ösregnet. Satte mig vid datorn ett tag, hyrde Brokeback mountain på Telias videobutik och myste ner mig i soffan med två katter och en påse godis. :) Filmen var riktigt bra tycker jag! Därefter skrev jag in de anmälningar som har kommit hittills till valbo-utställningen, i katalogen. Och så har jag börjat trimma på de grisar som ska med dit. :)  Åh vad jag längtar efter utställning igen!

Av S - 3 augusti 2008 11:39

Eftersom det är en så tråkig dag idag så tänkte jag försöka göra den så rolig som det går. :p Ska hoppa in i duschen nu och sen ner på stan en sväng och kolla efter lite block och pennor till skolstarten. :) Ska se om jag hittar ett tvåämnesblock och en ny pärm, kanske någon lite roligare än de vanliga Jopa-pärmarna. Ska in en sväng på hemtex också... Även om det är farligt, farligt. Hittar alltid en massa fint som jag vill köpa där. :p Igår handlade vi förresten lite för presentkortet som vi fick av mamma och Becke i julklapp. Det blev en wokpanna i gjutjärn (nedsatt till 399:-, hade kostat hela 799:- från början!), ett jättefint förkläde och en äggskalsvit (hehe...) äggklocka i lite 60-talsstil. Och ändå har vi massor kvar att handla för på presentkortet. :)


Sen funderar jag på att hyra film, har inte sett Brokeback Mountain ännu och skulle vilja se den. Petri har redan sett den så det passar väl himla bra för mig att kolla på den idag. :)

Av S - 3 augusti 2008 11:29

Regn, regn och åter regn. Tråkväder! Det regnade igår när jag somnade och det regnade imorse när jag vaknade. :p Och till råga på allt så jobbar Petri idag. Kul kul...


Har städat några burar nu och flyttat ut lille Folke från mamma, syster och tant Yalima. Upptäckte imorse att han kurrar en hel del och bebisarna blir fyra veckor på tisdag så han fick flytta ut från mamsen, han väger också strax över 300g redan så det är en rejäl krabat. Nu går han med Audi som det är tänkt att han ska kunna flytta tillsammans med om köpare dyker upp. Quilla och Yalima + bebis Frideborg fick flytta in i en bur i marsvinsrummet nu, tidigare har de gått i köket pga platsbrist men nu bor de alltså bland de andra marsvinen igen. Det var lite kul att se hur fort de blev supertama när de bodde mitt upp i allting i köket. De reagerade inte på något oljud, även om vi vispade grädde eller malde kaffebönor så satt de lugnt kvar och mumsade hö eller låg och vilade. För att inte tala om allt tiggeri... Så fort det uppstod något ljud som kunde tolkas som ev mat på ingång så stod de där uppsträckta med tassarna högt upp på gallret, nosarna i vädret och skrikandes efter godsaker. Sötisarna. :)


Dansken Nonne har gjort stora framsteg den senaste veckan tycker jag. Tidigare har han varit väldigt blyg och inte velat titta fram från sitt hus överhuvudtaget men nu går han fram till matskålen även fast jag är i rummet och han kan t.o.m stå och vänta vid matskålen när det är dags för kvällsmat. :) Han blir också lättare och lättare att lyfta upp ur buren och häromdagen åt han paprika från min hand när jag satt med honom i knät och socialiserade. Så nog ska det bli en riktig tamgris av honom också. :) 

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards