En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 20 augusti 2008

Av S - 20 augusti 2008 14:00

Fick ett mail från en tjej som heter Malin och bor i Uppsala. Hon hade sett min annons på Blocket och var intresserad av en avelshane till sin lilla petuppfödning. Audi skulle passa perfekt! Mailade tillbaka men får bara tillbaka mailet, det finns tydligen ingen sådan mailadress. :/ Och några mer uppgifter till denna Malin har jag inte. Så typiskt! Så Malin - om du ser detta - hör av dig igen!

Av S - 20 augusti 2008 09:45

Här är underverken! Så galet söta att man kan äta upp dem! :)


Och enskilda bilder på dem. Uppifrån och ner:

Gelazia, self saffronhona, ett rejält öronveck, 75g - till salu!

Gizon, self saffronhane, ett litet mjukt öronveck, 83g - till salu!

Gazpar, self saffronhane, avbiten tå..., 86g - till salu!

Gizelle, crested saffronhona, 83g - sparas.



Av S - 20 augusti 2008 08:31

Igår kväll föddes kull nummer femtio hos Luneas. Hjälp vad med bebisar det har fötts här nu!


Bedelia födde redan på dygn 66 men när jag kollade i mina papper (eller datorn snarare) så såg jag att Bedelia själv är född efter 65 dygn och hela den kullen vara fullgången och såg inte ett dugg prematura ut så dräktighetslängden kanske är ärftlig?) Fyra underbart söta bebisar blev det, precis som jag trodde med den kombinationen. Runda söta huvuden med stooora hallonröda ögon. :) Två honor och två hanar varav en crestad hona, en selfhona och två selfhanar. Alla är förstås saffron eftersom båda föräldrarna är det. Men, för det finns förstås ett men, två av dem har varsitt veck. Selfhonan har ett rejält veck och en av hanarna har ett litet veck, båda på höger öra. Så trist när de ser så himla fina ut annars. Sen vet jag förstås inte färgen utvecklar sig men de ser allihop mörka och fina ut i dagsläget iaf. 


Den ena av hanarna (givetvis den utan veck...) har dock blivit lite väl ihärdigt tvättad av sin mamma för en tå på ena baktassen hänger i bara ett litet "snöre". :/ Vad göra!? Tassen ser också lite svullen ut precis ovanför tårna. Han kan gå och verkar pigg och kavat i övrigt men jag vet inte vad jag ska göra med honom. :/ Ska jag amputera tån (den hänger bara kvar i en liten sträng så det skulle vara mycket snabbt ordnat) eller avvakta och se vad som händer? Har aldrig råkat ut för det här förut men det var verkligen ingen trevlig upptäckt.


Bebisarna väger 75, 83, 83 och 86g. Trevliga och bra vikter tycker jag. Den crestade honan har inte ett endaste litet vitt hårstrå i cresten och stannar givetvis! Resten kommer att bli till salu. Bild kommer så småningom!


Med Pannacotta är det kanske lite bättre. Hon är inte blöt under hakan längre iaf, och hon går fortfarande upp i vikt. Äter det mesta i grönsaksväg. Men hon ser som sagt inte helt 100 ut på ögonen, och jag har lärt mig att lita på min magkänsla... 


Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards