En marsvinsuppfödares liv och leverne

Direktlänk till inlägg 3 augusti 2008

Lite omflyttningar

Av S - 3 augusti 2008 11:29

Regn, regn och åter regn. Tråkväder! Det regnade igår när jag somnade och det regnade imorse när jag vaknade. :p Och till råga på allt så jobbar Petri idag. Kul kul...


Har städat några burar nu och flyttat ut lille Folke från mamma, syster och tant Yalima. Upptäckte imorse att han kurrar en hel del och bebisarna blir fyra veckor på tisdag så han fick flytta ut från mamsen, han väger också strax över 300g redan så det är en rejäl krabat. Nu går han med Audi som det är tänkt att han ska kunna flytta tillsammans med om köpare dyker upp. Quilla och Yalima + bebis Frideborg fick flytta in i en bur i marsvinsrummet nu, tidigare har de gått i köket pga platsbrist men nu bor de alltså bland de andra marsvinen igen. Det var lite kul att se hur fort de blev supertama när de bodde mitt upp i allting i köket. De reagerade inte på något oljud, även om vi vispade grädde eller malde kaffebönor så satt de lugnt kvar och mumsade hö eller låg och vilade. För att inte tala om allt tiggeri... Så fort det uppstod något ljud som kunde tolkas som ev mat på ingång så stod de där uppsträckta med tassarna högt upp på gallret, nosarna i vädret och skrikandes efter godsaker. Sötisarna. :)


Dansken Nonne har gjort stora framsteg den senaste veckan tycker jag. Tidigare har han varit väldigt blyg och inte velat titta fram från sitt hus överhuvudtaget men nu går han fram till matskålen även fast jag är i rummet och han kan t.o.m stå och vänta vid matskålen när det är dags för kvällsmat. :) Han blir också lättare och lättare att lyfta upp ur buren och häromdagen åt han paprika från min hand när jag satt med honom i knät och socialiserade. Så nog ska det bli en riktig tamgris av honom också. :) 

 
 
Anna

Anna

5 augusti 2008 10:32

Härligt att det går framåt för dansken!

http://julgrisen.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av S - 24 september 2012 21:45

Ikväll hittade jag Crepes död i buren. Hon låg under huset och jag trodde först att hon sov men sen såg jag. :-( Imorse var hon som vanligt så jag vet inte vad som hände. Antagligen var det bara ålderdomen som slog till, hon var ju ändå 4 år. Vid sån...

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards