En marsvinsuppfödares liv och leverne

Direktlänk till inlägg 7 september 2007

Jobbigt och ledsamt beslut

Av S - 7 september 2007 14:52

Har nu haft alla grisar som ska ställas imorgon uppe och kollat igenom dem ordentligt. Betty och Yalima är i kanonform och det ska bli jättespännande att ställa dem. Men Nalle Puh... Nej... Jag har den senaste tiden sett små, små tecken på OD hos honom och nu är jag helt säker. :( Han är liksom "smal" över bäckenet och rumpan och han reagerade när jag försökte ställa upp honom på plattan dvs "slätar ut" ryggen/rumpan, det gillade han inte utan pep till och kurade ihop sig i sin vanliga sittställning direkt. Har iakttagit honom i buren en lång stund nu och visst tar han små kaninskutt emellanåt när han går. Typiska tecken på OD. 


Så det är bara att inse fakta och göra det enda rätta dvs låta honom få somna in så fort som möjligt så att det inte hinner utveckla sig längre. Jättejättetråkigt för Nalle Puh är en mycket fin och trevlig hane som nyligen blev SCh. Men vad hjälper det. :(


Har nu iaf bestämt mig för att avverka satinaveln. Det är inte kul att behöva avliva sina älskade husdjur vid så ung ålder. Mina två andar satiner - Ellen och Undine visar inga tecken på OD än så länge. Ellen är över två år nu och Undine är en månad yngre än Nalle Puh. Vi får väl se hur länge de klarar sig... :( Båda är dräktiga nu, Ellen ska ju ha om bara knappt två veckor - jag får väl hoppas på icke-satiner där men sist fick hon ju en satin... Undine är dräktig med Quincy som förhoppningsvis inte är satinbärare.


Usch vad det här är sorgligt. :( Mina vackra glänsande satiner! 

 
 
Ida

Ida

7 september 2007 15:38

Fy sjutton vad tråkigt! Jag tycker att du tar rätt beslut men förstår att det känns helt galet ledsamt. Det skulle väl för mig vara jämförbart med att inte kunna fortsätta med de lockiga utan bara med de släta - hu vad tråkigt! Du får kanske ha nåt annat som projekt? Mer inriktning på cresteds? Eller roan..? *dregel*

http://idefix.bloggagratis.se

 
Ewa

Ewa

7 september 2007 17:15

Usch, jag blir gråtfärdig... :(

http://fundringar

 
Johanna

Johanna

7 september 2007 17:17

Verkligen trist. Men det går ju faktiskt inte att hålla på så, som du säger, avliva sina djur vid så ung ålder. Det är inte värt det.

http://beatniks.bloggagratis.se

 
Ulle

Ulle

7 september 2007 18:42

Nej, vad jag blir ledsen för din skull! Fy vad tråkigt =(

http://ulles

 
Ingen bild

Denise

7 september 2007 21:08

Vad tråkigt med Nalle Puh! :( Jag beklagar!
Tycker att du gör helt rätt i att ta bort honom innan det gått för långt, även fast det känns tungt.

Jag undrar även om risken är stor att Sahrami drabbas eftersom Karizma var satin?

Kram från Denise, Humlan och Sahrami!

 
Ingen bild

Weronica

7 september 2007 21:59

Vad är OD? för mej som inte är så inne i marsvinsvärlden...

 
Natalia

Natalia

8 september 2007 12:01

Jag är verkligen ledsen för din skull, kan nog inte ens föreställa mig hur jobbigt det måste kännas att ta ett sådant beslut. Men det är för deras bästa och jag tycker det är oerhört starkt av dig att avsluta ngt som man ändå gillar.

Håller tummarna att det inte dyker upp ngn satinbebis.

http://hellopiggy.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Petra

8 september 2007 15:33

Hejsan
Jag läste en artikel om OD men den var på tyska. Det finns en behandling som man inte vet om den fungerar, men det finns en chans att den kan hjälpa. I alla fall har det fungerat på ett marsvin. http://www.omnc.de/index3.htm
hälsningar Petra

 
Ingen bild

Denise

8 september 2007 16:11

Åh vilken tur! :)

 
Monica

Monica

9 september 2007 14:45

Tråkigt med Puh :(. Tänkte höra om du fått hem Natasha än? Eller när du får hem henne? Hennes pew döttrar växer och är superfina! Cresten liknar Natasha jättemycket!

http://www.moonias.tk

 
Ingen bild

Sara

10 september 2007 11:37

Stackars lille Puh=(

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av S - 24 september 2012 21:45

Ikväll hittade jag Crepes död i buren. Hon låg under huset och jag trodde först att hon sov men sen såg jag. :-( Imorse var hon som vanligt så jag vet inte vad som hände. Antagligen var det bara ålderdomen som slog till, hon var ju ändå 4 år. Vid sån...

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13
14 15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards