En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 1 februari 2010

Av S - 1 februari 2010 10:20

Ringde nyss till landstingets avgiftssamordnare för att kolla upp om det verkligen är okej att skicka en faktura till mig på 80:- för att jag har fått ett recept förnyat. Det var nämligen skriverier kring detta i Arbetarbladet i början på december förra året och många blev upprörda (inkl jag själv) över att man från häloscentralerna har tagit ut "förskrivningsavgifter" fastän de inte finns lagstadgade någonstans. Nu fick jag iaf ett svar och det svaret är ju väldigt intressant... :-p


Det är nämligen så att om man ringer till en häloscentral och det är en distriktsköterska som svarar och att det samtalet (oavsett om det innebär någon konsultation eller rådgivning med sköterskan eller inte) leder till att en läkare förnyar ett recept - då kostar det 80:-. Om man däremot får prata med en vanlig  sjuksköterska som gör exakt samma sak - ja då är det gratis. Så som patient ska man alltså ha lite tur när man ringer och helst lyckas ringa när en vanlig sjuksköterska svarar i telefon... Väldigt intressant resonemang av landstinget tycker jag.  


Av S - 1 februari 2010 09:49

Idag är jag gräsänka, Petri ska iväg med jobbet över natten så jag ska sova alldeles själv (eller tja, + två katter i sängen som vanligt förstås! ;-) ). Dessutom är jag ledig idag så jag var lite fundersam över vad jag skulle hitta på hela dagen och kvällen lång... Har dock kommit på en hel rad med saker som jag borde/kan göra.


  • Läsa de texter som ska läsas inför onsdagens föreläsning
  • Åka till återvinningen med gammalt spån
  • Uppdatera min hemsida
  • Titta på Ronja Rövardotter (Ja inatt vaknade jag och kunde inte somna om på ett tag, hjärnan började mala och jag blev så sugen på att titta på Ronja Rövardotter. Det var jättelängesen jag såg den och jag minns inte riktigt hela filmen ens en gång.)
  • Simma
  • Handla grönsaker till marsvinen
  • Hemligt projekt, ni kanske får se senare!  

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards